Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, vy fakt nic nepotřebujee ze stoklasy? připomínám svoji tabulku, přidávat můžete, co chcete, budu brát, čeho se naplní minimum.. hm? https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...
@kveta007 jj já jsem myslela, že tady o tom víte tak jsem to sem nepsala, dadka má prý na zbytky froté stálého zájemce , takže na eshopu už je nenabízejí, ale je možnost je objednat po emailu, 1kg froté = 80 kč přičemž minimální objednávka je za 200,- tak jsem si objednala 2,5 kg 😀 a poštovný tam mám asi 40,- 😀
holky, ten climayarn z mtx asi musím taky předeprat jako ten bambus, že? a barví to? jsem to s tím bílým bambusem chtěla dát dohromady, ale trošku se bojím, i když vypadá, že by snad neměl dělat problémy... a stačil by krátký program na 50 nebo raději 60 stupňů?
Jinak se mi vrátila babička od ségry a dovezla mi moje objednané kousky PUL, kousek ZORBu, suedecloth, nějaké konopné látečky a krásný tygříkovský bambus. PUL jsem vůbec nepotřebovala, ale asi mě chytla "syslící", jsem se tu nakazila 🙂 Děláte z PUL i něco jiného než plínky, taštičky na plínky a vložky, vložky a přebalovací podložky? 🙂 Protože nic z toho nijak akutně nepotřebujem :D A taky - poradíte, co hezkého z toho tygříkovského bambusu? je fakt luxusní, nevím, jestli je stejný jako z ŠD, protože ten jsem v ruce nikdy neměla, ale je takový plyšový jako na pyžamko, takže asi budou pyžamka 🙂 a taky tam mám kousek veluru, co z toho? sbírám inspiraci 🙂 asi je to všechno na moje zkoušecí amatérské a začátečnické šití škoda, ale člověk má z toho radost 🙂
@barcav Zkusím jim napsat a zároveń zkusím požádat i o trochu krocení v barvách. Minule mi přišel balík, kde bylo snad 10 čtverců meruňkové, 3 růžové a 3 hnědé... Takže barvy pro kluka jak vyšitý... Takže máme zásobu bryndáků v růžové a meruňkové barvě, ale teď bych chtěla už na podzim našít pyžamka a tepláčky a to v trochu klučičích barvách. Máme studený byt, tak ať jsem připravená. 😉
@kveta007 jj taky jsem paní poprosila jestli by to šlo bez růžové 😀 tak uvidíme
@katkaela prosím Tě , ty jsi ty plenečky taky šila z toho froté z dadky ? já jsem si teprve teď všimla, že je to jen 80%bavlny a 20%polyester - někdo tu dal odkaz na jiný eshop kde toto froté z dadky prodávají a tam bylo napsané složení, se děsím aby to dobře sálo 😕
@terezita https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am... tak šup, šup 🙂
@petkasv no to víš, @terezita si válela šunky u nás na chatě a moc jsme si to užily. Jen to zvířectvo nechtělo po večerech moc spát, tak jsme moc nepošily.
Taky pak dorovnám úplety.
@karchinka climran pozor, neprat v moc teplé, max. na 40!!!!! http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... je to s merinem, jinak se to srazí!!!!! jinak nebarví (mám bledě modrý). Ale teda jak vidím tu fotku, určitě máš climran????

@lenasss Ty jsou krásný 🙂
@zikie děkuju 🙂