icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
27. júl 2012

@lenasss Ty jsou krásný 🙂
@zikie děkuju 🙂

lenasss
27. júl 2012

@petkasv jé děkuji jsem z toho měla strach ale šilo se jedna báseň jen kdyby teda ten mladší spal přes den aspoň déle jak 10 min 😀 😀

lenasss
27. júl 2012

a ještě na modelovi už konečně dosnídal 😀

veronik77
27. júl 2012

@lenasss parádní kaťata 🙂 já jsem včera ušila rychlotričko pro H., zatímco se děti "koupaly" na dvorečku - dala jsem jim kýbl vody do ráchadla, na čež to vylily a matlaly se v blátě 😖

ngvadi
27. júl 2012

holky, vy fakt nic nepotřebujee ze stoklasy? připomínám svoji tabulku, přidávat můžete, co chcete, budu brát, čeho se naplní minimum.. hm? https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

petkasv
27. júl 2012

@lenasss Ten se hezky ukazuje 🙂 to je fakt super model 🙂

barcav
27. júl 2012

@kveta007 jj já jsem myslela, že tady o tom víte tak jsem to sem nepsala, dadka má prý na zbytky froté stálého zájemce , takže na eshopu už je nenabízejí, ale je možnost je objednat po emailu, 1kg froté = 80 kč přičemž minimální objednávka je za 200,- tak jsem si objednala 2,5 kg 😀 a poštovný tam mám asi 40,- 😀

lenasss
27. júl 2012

tak jsem pokořila i ty kšíry do kočárku jen je máme trošku malé odpolko ušiju větší 😎

karchinka
27. júl 2012

holky, ten climayarn z mtx asi musím taky předeprat jako ten bambus, že? a barví to? jsem to s tím bílým bambusem chtěla dát dohromady, ale trošku se bojím, i když vypadá, že by snad neměl dělat problémy... a stačil by krátký program na 50 nebo raději 60 stupňů?
Jinak se mi vrátila babička od ségry a dovezla mi moje objednané kousky PUL, kousek ZORBu, suedecloth, nějaké konopné látečky a krásný tygříkovský bambus. PUL jsem vůbec nepotřebovala, ale asi mě chytla "syslící", jsem se tu nakazila 🙂 Děláte z PUL i něco jiného než plínky, taštičky na plínky a vložky, vložky a přebalovací podložky? 🙂 Protože nic z toho nijak akutně nepotřebujem :D A taky - poradíte, co hezkého z toho tygříkovského bambusu? je fakt luxusní, nevím, jestli je stejný jako z ŠD, protože ten jsem v ruce nikdy neměla, ale je takový plyšový jako na pyžamko, takže asi budou pyžamka 🙂 a taky tam mám kousek veluru, co z toho? sbírám inspiraci 🙂 asi je to všechno na moje zkoušecí amatérské a začátečnické šití škoda, ale člověk má z toho radost 🙂

terezita
27. júl 2012

@petkasv @animal hodte mi sem pliiiz odkaz na tu upletovou tabulku, jdu vam tam dorovnavat metry..

sinala
27. júl 2012

@lenasss softky super a 3 dny žádná doba 🙂

monr
27. júl 2012

konečne po vianociach dorobená časť aventného kalendára 😀 tú väčšiu tašku som nerobila, ale táto malá je konečne hotová aj s popruhom. hor sa odskúšať von. 😀 😀 😀

edit, v skutočnosti nie je taká krivá 🙂

kamishek
27. júl 2012

@monr tý jo, že bych tu malou sovu taky dokončila? leží mi tam rozešitá a zatím se mi nechtělo ji dokončovat 😀 ale když vidím, že bych nebyla sama... 😎

monr
27. júl 2012

@kamishek dokonči, takto keď je hotová, sa mi celkom pozdáva, dokonca som ochotná ju nosiť von, ak mi ju deti neznárodnia 😀 😀 😀

kveta007
27. júl 2012

@barcav Zkusím jim napsat a zároveń zkusím požádat i o trochu krocení v barvách. Minule mi přišel balík, kde bylo snad 10 čtverců meruňkové, 3 růžové a 3 hnědé... Takže barvy pro kluka jak vyšitý... Takže máme zásobu bryndáků v růžové a meruňkové barvě, ale teď bych chtěla už na podzim našít pyžamka a tepláčky a to v trochu klučičích barvách. Máme studený byt, tak ať jsem připravená. 😉

kamishek
27. júl 2012

@monr tak já se zkusím hecnout 😀 jenom budu muset pohledat, jestli mám ještě někde uložený ten návod - měnila jsem počítač... to bude taky ještě dobrá kovbojka 😎

monr
27. júl 2012

@kamishek keby dačo, napíš, mala by som ho mať uložený 😉

petkasv
27. júl 2012

@terezita no už si říkám, kde se flákáš😝, že jsem tě tam neviděla 🙂 já budu dorovnávat večer, ale úplety bych chtěla 🙂

barcav
27. júl 2012

@kveta007 jj taky jsem paní poprosila jestli by to šlo bez růžové 😀 tak uvidíme
@katkaela prosím Tě , ty jsi ty plenečky taky šila z toho froté z dadky ? já jsem si teprve teď všimla, že je to jen 80%bavlny a 20%polyester - někdo tu dal odkaz na jiný eshop kde toto froté z dadky prodávají a tam bylo napsané složení, se děsím aby to dobře sálo 😕

daisyr
27. júl 2012

@barcav já bych se 20 % pol. nebála, gor, jestli to dáš třeba jen na vnější vrstvu, když se dělají pleny např. z froté z wendy - obrázková vnější vrstva, tak tam je taky ten polyester.

sufik1
27. júl 2012

@petkasv no to víš, @terezita si válela šunky u nás na chatě a moc jsme si to užily. Jen to zvířectvo nechtělo po večerech moc spát, tak jsme moc nepošily.
Taky pak dorovnám úplety.

@karchinka climran pozor, neprat v moc teplé, max. na 40!!!!! http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... je to s merinem, jinak se to srazí!!!!! jinak nebarví (mám bledě modrý). Ale teda jak vidím tu fotku, určitě máš climran????

lenasss
27. júl 2012

jsem si udělala šaty jen kytka je zatím přišpendlená protože pořád přemýšlím jestli jí tam dát nebo ne 🙂

eldwen
27. júl 2012

@zikie nevim jeslti se nekdo neptal, ale podle ceho jsi to sila?

kamishek
27. júl 2012

@monr díky, mrknu se a když bych nenašla, tak se ozvu 🙂

zikie
27. júl 2012

@eldwen Princip je odkoukaný od Tot seat( tvar toho dílu mezi nožkama), zbytek jsem sama tak nějak splichtila...Není to nic světobornýho, ale zdá se, že to funguje...

petkasv
27. júl 2012

@sufik1 no teda holky 🙂 to je dobře, že jste si válely šunky 🙂 a škoda že jste nic pošily 😖 tak teď dorovnávejte, ještě tu chybí @caremilla 🙂

terezita
27. júl 2012

@petkasv hele ja nasmikala asi 6 veci a ted mi tu od obeda drnci stroj.. uz jsem odrovnala zarovicku a jen cekam, jestli ho v tom hicu neuvarim.. 😀 😀 😀

sinala
27. júl 2012

@lenasss ty jedeš 🙂 , myslím, že máš nárok na OL a šaty hezké i s kytkou 🙂