icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
27. júl 2012

@terezita tak si dej pauzu na tabulku 🙂 víš jak nic se nesmí přehánět 🙂 chudák stroj, aby tvůj návrat přežil 🙂

wzorcek
27. júl 2012

@kalman @zojec, @papajka7 , @dankakk ,
@ucitelka70 , @wzorcek , @timkoemkamatko , @kryska5
cafte, moze to ist kludne zas cezomna ked chcete, tabulku uz mam 🙂 ale pokial viem tak aj danka s kryskou maju fio, tak ako chcete 🙂))

terezita
27. júl 2012

@petkasv nenene.. 😀 ja se ted v podvecer cinknu s domacimi a sousedovic a pak budu dorovnavat jako o zivot.. 😅 to pak bude vetsi sranda 😀

veronik77
27. júl 2012

@terezita takže, až se Ti tm objeví hooodně růžové, tak víme proč? 😀 😀 😀

terezita
27. júl 2012

@veronik77 tak nejak.. 😀 😀 ale prosim vas, pak mi ji tam nekdo smazte!! dekuju 😀

lillyzelvicka
27. júl 2012

konečně jsem došila kalhoty pro segru a jsem z nich nad míru nadšená 😀

katkaela
27. júl 2012

@barcav Mala som vtedy froté z Poláška http://www.polasek-holesov.cz/obchod/prosteradl.... Oni majú to froté 85%ba 15% polyamid. Neviem ako moc sa líši ten polyamid od polyesteru savosťou, ale tiež umelina. No plienky nám savosťou vždy stačili, samozrejme musí sa vycpávať bambusovými vkladačkami. Ja som plienky ušila 2 vrstvé, taký ten srtih s chobotom ala HaipaDaipa. Ten chobot sa preloží, a ešte som pridávala bambus. vkladačky podla toho na ako dlho to malo fungovať.

katkaela
27. júl 2012

@lillyzelvicka Ty brdo! Normálne mi spadla sánka, bombastické kalhoty!🙂 Strih máš vlastný?

sufik1
27. júl 2012

@lillyzelvicka no ty jsou úchvatný. Skvěle sedí. Nechceš mi taky ušít????? Takhle bych to fakt nedala. Z posledního pokusu o mé kalhoty vyšly kalhoty pro potomka.

@petkasv no něco jsem pošila já (pár plín) a u šití mé sukně se @terezita velmi bavila, bo v 11 večer našít kapsu aby byl rub a líc jak má být, no to byl nadlidský výkon a párala jsem to asi 5x. 😖 😖 😖 takže až dorazí chlap, tak mě vyfotí a večer to sem snad hodím.

sufik1
27. júl 2012

a pro všechny milovnice kabelek, taštiček, batůžků a podobného kuk na blog, je tam další článek s odkazama na střihy

kalman
27. júl 2012

@lenasss krásný šaty 😀

kalman
27. júl 2012

@lillyzelvicka ty kalhoty jsou úžasný , taky bych je brala 😀 😀 😀

kalman
27. júl 2012

@wzorcek Ak baby súhlasia tak ja OK 😀

animal
27. júl 2012

@terezita to píšeš té pravé, jako bys nevěděla, kde jsem celý den byla 🙂

zikie
27. júl 2012

@lillyzelvicka Ty kalhoty jsou bomba!!!! Střih, zpracování, barva i modelka....

veronik77
27. júl 2012

@lillyzelvicka ty kalhoty jsou úžasné! takové (a tu postavu) bych taky chtěla mít 😀 😀 😀

kalman
27. júl 2012

konečne ušité šatičky na svadbu pre Liušku, strávyla som nad nimi tri dni 😀 😀 😀
Modelka moc nespolupracovala , ten tyl na prvej fotke som ešte skracovala 🙂
Druhé budem šiť budúci týždeň pre Adelku 🙂

kalman
27. júl 2012

ešte detail stuhy s našitými kvietkami 😀 😀 😀

papajka7
27. júl 2012

@lillyzelvicka nooo tak keby som ja take dobre padnuce nohavice usila aj ja by som bola spokojna 😀 ,ja som uz sila milion nohavic,ale nie vzdy sadli tak ako tebe krasa obdivujem 😵

@kalman fiha no ty si iny profik,ze si uz aj zo satenu trufas 😀 ,vypadaju krasne nuch nuch 😵 ,sit saten neznasam 😝

petkasv
27. júl 2012

@lillyzelvicka ty jsou nádherný, neuvěřitelný, fakt, sedí luxusně, nemám slov, jsou fakt boží 🙂

@kalman to je hotová princezna 🙂

kalman
27. júl 2012

@papajka7 mi hovor strašne sa vyťahujú očká treba na to dávať velký pozor , záder na nechte neprichádza do úvahy 😀 😀 😀 ktorí som so musela pilníkovať 😠 A ešte jedny šaty ma čakajú už vystryhnuté

papajka7
27. júl 2012

@lenasss tak aj ja sa prihovaram ku OL fak u teba sa vyuzije sijes s neskutocnou radostou a rychlostou 😎

papajka7
27. júl 2012

@wzorcek berem ponuku,ja nema fio tak som rada,ked sa niekto na to da 😵

papajka7
27. júl 2012

@kalman ano a este neznasam to zehlenie ,a nedajboze ti kvapne voda na to hned su hrozne flaky 😠 ,no saten u mna skoncil 😝

inac mam rozositu supravu s letneho softu,vypadato celkom dobreee 😵

ucitelka70
27. júl 2012

@lillyzelvicka parádne nohavice si ušila, fakt.... segra kočka, modelka.....

ucitelka70
27. júl 2012

@kalman už Liuška chodí? ak áno, zbohom tyl....

ucitelka70
27. júl 2012

@wzorcek súúúhlasím samozrejme, a som veľmi rada...... a aj na balíkovanie si trúfneš? síce to bude v oktobri....

lillyzelvicka
27. júl 2012

holky děkuju moc jste mě potěšili že se Vám líbí 🙂 modelka je segra ta ma postavičku xxs 😝 střih je můj.

kalman
27. júl 2012

@ucitelka70 nie celkom 🙂 sama ešte nechodí ale do septembra možno bude , svadba je v septembri 🙂 Ale ten tyl som skrátila aby si po ňom nešlapala a aj z dlžky som ubrala 2cm , tal už si moc nešlape po šatách .
po obrade a fotení ju prezlečiem už teraz si ich chcela zo seba strhnúť 😀 😀 sú jej nepohodlné ťažko sa v nich lezie 😀 😀

ucitelka70
27. júl 2012

@kalman no to bude paráda.....