Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
já jsem teprve před chvílí dostříhala asi 5 věcí, to byste nevěřili, co stíhám, když počítač je vyplý....
@caramilla vítej doma, hlavně že jste v pořádku. Fotka s bombarďákama na hlavě super. Doufám, že jsi náležitě vydovolenkovaná a odpočatá.
@terezita aaaa fotodokumentace s našima kravičkama. Ale u nás za plotem jsou teda ještě lepší. Tak příště. A pokud bys ještě toužila po cuketách, mám další zásobu... Buchtu budu muset zkusit taky. Mikči super, sice fialovou nemusím, ale pěkná kombinace
@lucian jsi mne pobavila, tak očekáváme zprávičku o potomkovi 😀
@stassy jaký zadek???? postavička jak lusk a sukně jsou teda super super.
@sufik1 no, mám takový pocit "rozespalosti", 7 dní dovolené je málo, to víme všichni, takže se člověk namlsá, je mu dobře a líbí se mu to flákání a najednou musí zpět do procesu, jsem si dneska říkala, že jsem fakt kráva a měla bych se na to svoje šití vybodnout a užívat si pohody na mateřské furt... bylo mi na té dovče tak dobře, že jsem dneska odmítla 10 zájemkyň, co mě přemlouvaly na šití šmahem jedné věty, žádné omluvy, ale naopak útok zpět... "jsem na dovolené, neumíte číst?" 😀 Takhle pěkně mi to nikdy nešlo! 😀 😀 😀
O cuketách mi nemluv, můj táta jich má celé pole a na dovolené jsme týden řešily, jak je všelijak zpracujeme, už mi lezou krkem a přijedu domu a tchýně mi sklízela moje cukety, mám jen 5 rostlin, ale za týden normálně masakr.... Co s tím budu dělat???? Buchtu už ne, tu jsme dělali na dovolené a po té, co jsme jí jedli 5 dní, už jí fakt nechci vidět 😀 Víc mi chutná cuketová buchta bez kakaa bílá s čokoládovou polevou, nevím, proč, ale to kakao k té cuketové hmotě mi normálně vadí 😀 Ale ten kontrast bílého těsta s čokopolevou je super 😀
A ty krávy jsou jako přímo vaše????????????
Já jdu dospávat dovolenou, těšila jsem se domu na jednu jedinou věc - na závěsy! Protože dítě, co vstává v 5 s rozedněním, mě fakt nebaví... 😀
U nás v místní inzerci někdo prodává OL Brother 1034, koupený 2007, údajně ok, šilo se na něm rok, za 4500, mám do toho jít? Popřípadě, když si ho nechám předvést, na co se ptát, na co dávat pozor?
já bych asi do toho nešla,ale je to můj názor nový stojí 6300 kuk sem http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-1034-... a to jsem nehledala jestli není někde levnější a že se šilo rok nemáš nikde záruku taky se na něm mohlo šít těch 5 let 😒 musíš zvážit pro a proti 😒
@janasrub já bych asi do toho nešla,ale je to můj názor nový stojí 6300 kuk sem http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-1034-... a to jsem nehledala jestli není někde levnější a že se šilo rok nemáš nikde záruku taky se na něm mohlo šít těch 5 let emoticon musíš zvážit pro a proti emoticon
@lillyzelvicka moc děkuju za upřesnění asi jsem je taky dělala tlustý (široký to má být jak?) A vepředu taky do oblouku i když tam neni zadek? To je dotazů vid?
@stassy když budeš mít chvilku ukaž fotku opravenýho trička prosím prosím🙂
@caramilla mám recept na cukety na sladkokyselo s paprikama, je to moc dobrý..kdybys chtěla hodím to sem
@caramilla nene, přímo naše kravičky to nejsou. Ale máme chatičku ve vesnici, kde lišky dávají dobrou noc, a přímo za plotem nám začínají pastviny. my tak pořád koukáme jak se pasou, na kterém kopečku a jak se různě během dne přesouvají.... tak jim říkáme naše holky 😀 prostě jsme je adoptovali a když jsou na nějaké daleké pastvině nejsou vidět, tak je nám to líto, že je nevidíme. To víš, spousta zážitků, počínaje tím, jak máma vyklepávala omylem naše plíny o elektrický ohradník 😖 😖 😖 😖
cukety taky máme velmi přemnožené, ale mrkev letos nic a u ostatního taky nic moc. Snad budou aspoň dýně, ta já ráda.
ahoj holky, tak jsem zpátky z dovolené. zaplaťpánbůh 😀 doma je doma, že.
nedočítám, nejsem blázen, výtvory nádherný!
jinak kdo porodil? kdo je těhotnej? kdo má nově OL? kde jsou nějaké odkazy na hromádky? 😝
@boudova vítej, hezká foto v nicku🙂 já ti neodpovím, přijela jsem včera, dočetla jsem zběžně, hromady jsem si žádné nové nevšimla, narozené dítě jedno, těhu jsem si taky nevšimla 😀
@sufik1 jo, tak to jo, tak takový krávy máme na naší chatě ve Starém sedle taky:D Jen letos nespolupracovaly a nechtěly se fotit. Ale v kravíně jsme nebyly, jen venku, ony jsou furt venku. Máme před chatou louku tam přímo před náma se pasou, takže je sledujeme od kafe i z obýváku celý den. Jasmí je vždycky kontrolovala, kde jsou. Taky tam máme prasečák, koukat tam na prasátka je pro mě teda nad moje nervy a vždycky pak 2 měsíce nejsem schopná sníst vepřové maso. Bylo zajímavý, že noc před tím, než je odváželi na jatka, strašně vřeštěly a mlátili do toho kovového žbrdlení, a ráno je naložili a jeli s nima fakt "jak s prasatama" ☹
@jieff určitě, sem s ním! Včera mi ještě švagrová dovezla asi 10 kg zavařovacích okurek, tak to bude teda týden! 😀
@janasrub Taky mi ta cena přijde docela vysoká na to, že to je už bez záruky. Pokud by ti dala třeba slevu a vy sis stroj vyzkoušela, tak bych do toho ale asi šla, protože overlock se moc neničí, teda zatím o tom nevím. Můj vydržel fakt už hodně, nůž mám furt ostrý a šije dobře. Jen se musí občas vyluxovat 😀 Stroj by neměl skákat po stole, měl by hezky řezat látku a nežvejkat jí - zkontrolovat, jestli není nůž žvejklej od špendlíku - to se občas (dost často) stává. A pak asi vyzkoušet, zda fungují všechna nastavení jako je diferenciál atp.
tak v mezipauze když nedělám látky, tak taky šiju nebojte. Před softem jsem si stihla ušít ještě troje pláťáky, ale fotky nejlépe na mě a to by mě musel manža vyfotit, což je s ním těžké. Jinak budu muset vytáhnout stativ 😝 mám střiženo na ještě jedny pláťáky a nějaké ty trika. A zapomněla jsem vyfotit klobouk 🙂
Tak pár fotek k zamoření. 😀 😀 😀 😀
A @caramilla heč taky už máme pipíííí na kalhotě, sice néé jako vaše pipi na pyžámku, ale máme pipi
Jsou tam Nonita kalhoty, triko s dlouhým rukávem, oboustranná čepice, pláťáky, ale ty smaragdové už jsem šila dávno a rychlo pyžámka pro Marečka
děkuju, no už jsem ušila troje, tak až budu dělat další, tak už snad budou dovymykané 😀 😀
no ty první se mi moc nepovedly 🙂 co se týče šití, ale designově jo
jo a materiály u kalhot dle střihu Nonita - riflovina, plátko a černý kalhotový soft
@michamicha Míšo, sorry - ted jsem zase dlouho nebyla na netu :-/ ty máš jen papír, že jo? už mám doma další várku, takže Ti to nabalím, zvážím a pošlu info kolik zaplatit. 2 holčiny už mi platily a ještě jsem neměla čas to poslat, tak to dnes napravím...ostatním to budu posílat až s gumičkama😉
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a tentokráte fakt nedočítám... prošvihla jsem nějakou urgenci na placení? Jinak zatím jsem 2v1, ale už před týdnem a kus to vypadalo všelijak, potvora preeklampsie útočí, už si mě převzali do péče v porodnici a zobu prášků jak zasloužilý feťák... Ale snad to s malou ještě pár dní dáme. 😕
@animal tý jo, ty jedeš, parádní!
Viděli jste tohle?
http://www.fler.cz/node/26777
@lillyzelvicka Leni, velká gratulace! 😉
@caramilla jééé to jsem neviděla teda až od tebe 🙂 😀
@lillyzelvicka 😀 😀 😀 tak to jsem ráda, že jsem byla první, mě to chodí mejlem 😀 😎 Určitě se hned prodají... 😉
@lillyzelvicka tie gate som uz obdivovala tu na fore.. su uplne paradne 😉 aj moja segra by sa isto potesila :D :D :D

@stassy Není zač, jsem ráda, že dobře slouží 😉