Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Koukám, že se tu opět vaří a zatím stále vařím líp než šiju, tak můžu aspoň trochou přispět do diskuze. 😉 Můj manžel je všežravec, ale cuketu zrovna na sladko, ani na slano nemusí. Od loňska z ní vařím polévku a tu by jedl pořád. Místo cukety můžete použít i dýni Hokkaido nebo i mrkev (tam doporučuji před servírováním přidat ještě např. lžíci zakysané smetany nebo jogurtu, aby se stáhla ta hodně nasládlá chuť).
Cuketová polévka
Na 4 porce potřebujete: 1 středně velká cuketa, olivový olej, 2 stroužky česneku, čerstvou bazalku, 750 ml zeleninového vývaru, 50 ml smetany na vaření (12%), 50 g parmezánu, pepř a sůl.
Postup: „Česnek nakrájejte nadrobno a zlehka jej orestujte na olivovém oleji. Přihoďte na kostičky nakrájené a osolené cukety, hrst nasekané bazalky a na mírném plameni vše opékejte ještě asi deset minut – dokud cukety nezměknou. Poté přilijte zeleninový vývar a nechte dalších deset minut provařit. Nakonec vše rozmixujte ponorným mixérem, pokud chcete, můžete v polévce nechat kousky cuket. Přilijte 50 ml smetany, opepřete, případně dosolte a promíchejte s nastrouhaným parmezánem. To je vše. Mám ji oblíbenou hlavně proto, že je hotová za pár minut. 🙂.“
@kalman jéééééé, môj prací kord..... teším sa, tak pekne ukáže.... vidíš, ja tu pri chlapcovi neviem, čo s tým.... a Adelka ti pozuje parádne, zlatá je veľmi..... točí sa tak, aby aj detaily bolo vidieť 🙂
Tak mé dnešní výtvory - tričko podle Terezity 🙂 děsně jsem se na něj těšila 🙂 nosim ho bez mašle 🙂 a musela sem olemovat rukávy, jelikož jsem je při šití vydojila ☹ , tričko podle Zikie 🙂 úžasný oboulíc z wendy, přemýšlím, že nebud lemovat, ještě uvidím 🙂 sedí báječně, pro Bětku tričko podle Ottobre, kanýrová sukeň 🙂 a pro mou mamku jedny kaťata, chce je sebou do Turecka 🙂
@animal práve som pozerala tabuľku, takže budú len tie látky, ktoré sú podfarbené zelenou?
Holkyb pražandy 🙂 kde v Praze kupujete boty děti? Zítra tam jedem a určitě tam bude větší výběr než u nás, sháním boty značky Pegress, Essi, Fare 🙂 děkuju klidně nějaký velký obchod, ale potřebuji vědět adresu, nechce se mi to přes net, abych Bětce víc neublížila 🙂 děkuju
@petkasv tak ja jedu v uplne jinych botnich znackach - superfit a richter - a ty maj ve victoria magic (vysocanska a chodov, ale mivaj tam dost vybrakovano), ja mam rada Setrans v rybne - skvela pani prodavajici a vzdy zatim uzasny vyber a pak v holesovicich, ale ted mi vypadlo z hlavy, jak se ten kram jmenuje..
jinak fare ma podnikovou prodejnu nekde v dejvicich.
@petkasv My zatím nejlíp pořídili v Holešovicích - ale taky jsem zatím kupovala Superfit a Ecco: http://www.detskeboty.cz/
Hezký večer, opět krásné výtvory, já mám před sebou hektický týden, nicméně ráda bych Vás pozvala, pokud by měl někdo chuť, čas a neměl to daleko k nám na farmu na jednu již skoro tradiční akci, více informací zde:
http://www.farmakarelmarik.cz/
@komisakpd No já jsem to šila od oka... Dva obdélníky, které se spojují vazačkami na boku a nahoře a z předního dílu je takový trojúhelník s vazačkami na boku... Vysvětluje se to celkem těžko...
Jinak hlásím, že jsem vyrobila první softový počin- kombinézu( přišla mi pro 9 měsíčního prcka praktičtějčí než bunda a kalhoty) podle posledního ottobre. Musím ještě doladit detaily,ale jsem úplně meganadšená... Je to asi nejhezčí věc co jsem kdy ušila. Zítra snad na denní světle nafotím.
@laeela ty jo tak ta farma je krásná a ty zvířátka.Neděláte i náhlé exkurze? 🙂
@veronik77 ...ále, prdlajs.... 😝 ...zpětně dočítám snad 10 stran... do OL jsem akorát navlíkla nitě....a zkusila steh a ořez...z toho jsem nadšená.... měli jsme úplně jiné činnosti 😖 ...zavařování, přesnídávky, chystání oslav narozenin, udržba zahrady......no pořád něco...
@caramilla jo balonovky se vcelku povedly, ...se v nich holky nosí 😀 😀 😀 Díky za rady 😉
HOlky někdo se tu ptal na kupon... tak nabízím ...je to na " Nejšicí stroje" na nákup nového šicího stroje....na nic jiného 😀
mam dotaz do plena a mozno @caramilla 🙂 Vcera som sa konecne dokopala k treningacom, sila som to z minky pul a ja blbka, ked som davala patentky na pul, tak som to zabudla podlozit, myslite, ze sa to i tak vytrhne? 😖 prislo mi to dost hrube. som normalne rozmyslala, ci by sa mi tam este vosla ta dalsia vrstva.
A tiez neviem, ako vypacit patentky, snazila som sa nozom, ale moc to neslo, tak som to nechala tak a asi uvidim, co to urobi. Len by ma zaujimalo, ci to niekto uz vyskusal. 😅
@ucitelka70 zatím ano, ale já čekám stále na odpověď co je opravdu momentálně skladem
@petkasv no Pegresky jsou Polské boty do Essi bych nešla, tak z tvého výběru jedině Fare. Záleží jaký tvar nožičky má. Fare bývají většinou pro širší nožku. Třeba my s DPK máme problém a Superfity u nás neseženu a paní u nás má strach je prodávat, že by je tady neprodala. Tak se po nich budu muset poohlédnout v Budějkách.
@animal Bětka měla jako první pegresky a byla jsme spokojená, vzhledem k tomu, že máme v rodině pár vad, tak ty pegresky a essi jsou doporučovány ortopedama 😖 tak nevim ona má nožky tak akorát - podle mě, ale dává špičky k sobě, jj v tomhle věku je to normoš ale potřebuje boty s pevnou patou, tak uvidíme, třeba něco objevíme někde 🙂

@veronik77 ja je taky emmine siju podle aktualni velikosti. ted ma nejakych 95 cm a ty vel. 86/92 jsou ji akorat ohrnute jako 3/4 a ty 98/104 kdyz se ohrnou tak ma jako dlouhe gate.
@jieff aaa cuketaky (my delame presne jako bramboraky ale jen brambory za cuketu zamenime) ja taky moc rada! se je chystam delat ted v tydnu 🙂 mnaaam!