Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jo, a musím se pochlubit... po roce jsem prodala na Fleru svoji první fotku. Marmelád jsem neměla dost, tak s těmi už jsem sekla (taky chtěli nějaké doklady, a to se mi kvůli pár skleničkám nadbytků nechtělo zařizovat), ale ta fotka mi vážně udělala radost. - možná proto, že jsem to už ani nečekala 😕
pošlete mi pls někdo odkaz do sz, chci se taky pokochat 🙂
@veronik77 sukně krásná, tu látku batiks nemám, co jsem měla, jem už vyšila 😉
A s tou radostí z nakupování - já to mám tak, že si na sebe vlastně nic nekoupím, ani moc neušiju, jen sem tam něco, teď třeba víc mám 3 sukně, jedno tričko, mikinu. Ale jednou za čas, když jsem přepracovaná a fakt unavená a vyhořelá,. tak si spravuju náladu, že udělám něco totálně iracionálního, vyhodím peníze z okna. Je to asi taková léčba nebo co... Vždycky jsem to dělala po zkouškách na konci roku a pak, když jsem byla unavená z práce. Teď jsem si na sebe nic v Praze nekoupila asi 3 roky, takže prostě úlet 😀 Myslím, že to byla fakt unikátní příležitost, tam je otevřen ten obchod nově a potřebovali asi i nalákat lidi, takže slevy fakt velké. Musím říct, že se v tom oblečení cítím hrozně dobře. Je pohodlné a takové "sebevědomé". Dneska jsem měla ráno ty harémky a teď sukni. A jsem o to větší idiot, že chodím doma v hadrech za 1 - 2 tisíce / ks 😀 😀 😀 A to jsem doma dneska celý den jen uklízela a vařila! Ale jak mi to s tím mopem slušelo! 😀 😀 😀 😀 😀
A fota asi nebudou, jedině, kdyby třeba na dovolené nebo v neděli, až přijdeme z kostela mě manžel vycvakl, ale mě přijde blbé se fotit v hadrech konkurence 😀 😀 😀 😀 ALe je pravda, že manžel mou přehlídku neocenil a kamarádka taky nemá zájem, tak někomu se pochlubit musím. Momentálně ale nic nestíhám, takže nic... Jedné zákaznici jsem teď místo XL ušíla M, ach jo, asi jsem vyhořelá, vůbec nemám už chuť šít... Tak snad mě to do září přejde...
@caramilla no tak to idem teda polepit 😀 som myslela ze si uz sila vsetky velkosti 🙂 a neboj, bude lepsie.. mne sa tiez nechce sit, ale asi preto, ze cez den sa nezastavim, teraz este aj zavaranie... vecer som uplne zhasnuta aj ja.. ale vecer ked zaspavam aspon snivam o tom co vsetko chcem usit 😀
@jieff hromada na polimex může být kdykoliv 🙂 🙂 🙂 , jen musí být dostatečný zájem, aby se to vyplatilo. Teď se bude platit i balné, které není tak hrozné, ale zase poplatek. Minimum je tak asi 150 ks nití, to jsem měla teď, ale méně už ne, platím ještě poplatek bance 😲
Pokud Ti to bude stačit, udělám tabulku koncem srpna a uvidíme, ale pokud spěcháš mohu udělat už příští týden 😀 😀 😀.
A mám maličký vzorník ( ještě ho musím dodělat) z nití, které se objednávaly, tak mohu poslat 🙂
a gratuluji ke koupi OL, kupón mám na strimu a momentálně je blokovaný 😀 😀
Jinak jsme se dneska jsme se vrátili z dovolené z Liptovského Mikuláše. Kdo tam pojedete, je tam metrový textil vedle Billy 😀 😀. A mají slušný výběr látek, hlavně velké rozmezí barev. Není to Mráz 🙂 , ale pro nás z malých měst...... 😉
Zatím nemám dočteno ani výtvory zkounuté............
Ježiš, holky, vy jste zlaté... 😵, Moc děkuji za pochvaly, to mě moc těší a hřeje, že se vám moje fotky líbí. Lampy jsou moje oblíbené. Zvláštní je, že u každé fotky si přesně pamatuju, jak vznikla, o to jsou pro mě cennější. A můj nick je variace na ten web - výzva pro Sherlocky Holmese mezi vámi 😎
@caramilla ...víš co, já mám občas taky takové období....kdy šiju víc než obvykle ( a to ty šiješ dáááleko víc jak já) a pak třeba na stroj ani 14 dní nešáhnu...jako by mě to vyšťavilo...a pak mě zas něco nakopne 😀 😀 😀 třeba tahle diskuze 😀 😀 😀 😀 a zas se do toho dám... Takže si odpočiň, zákaznice ...ať počkají 😅 😅 😅 (jestli se chtějí vlézt do modelu 😅 😅 😅 ) Ono to zas příjde.... 😉
@zojec šila jsem všechny velikosti, ale nepamatuju si to právě proto z hlavy, bude to asi 45 cm, ale nechci se useknout 😖 Prostě si to vůbec, ale vůbec nepamatuju 😝
@sinala mě ten climayran přijde právě fajn na léto, Jasmí v něm byla v docela teplém počasí a byla v pohodě, nebyla vůbec upocená (jen od kontaktu s nosičem, jinak nic), já jsem si přávě říkala zase, jestli to na zimu není moc tenké 😀 😀 😀
@jemi tak to jsem taky špekulovala, co je rub a co líc, nakonec jsem to "chlupaté" dala dovnitř a to hladké a víc "kostičkové" dala ven, protože se mi to tak líbilo, ale kde je pravda, babo raď 😀 Udělala jsem to tak, jak to dělám u klasického finu a jelikož to zpracováním má být finerib, tak jsem to udělala podle toho.
Jinak myslím, že mě neba šít, protože je léto a chci být u bazénu, ale i tak, jsem asi už nějaká vyšitá a přijde mi, jak kdybych byla leklá rybička, co ji uzobávají zákaznice 😀 Za chvíli budou jen kůstky a strašný rybí puch! 😀 😀 😀
A já právě už ani nesním o tom, co ušiju! Což je na jednu stranu odpočinek pro hlavu, ale na druhou stranu je to takový demotivační ....
No nic, vyžehlila jsem 4 koše prádla, dneska jsem asi 6 hodin v kuse uklízela a jdu na kutě... o dovolené si to můžu dovolit už kolem jedné, heč 😀

pár fotek z dnešního focení a z posledních focení