Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Pořád čekám, jestli někdo neudělá hromadku MTX, když tam mají ten výprodej a furt nic? 😉
skoro bych do toho šla, ale neumim s tabulkama (aspon se naucim) a myslim, že uzávěrka by musela být co nejdřív? Byl by zájem?
holky udělala jsem tabulku MTX tak si tam hodte co potřebujete já si tam naházím až zítra a dodělám jí https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@ucitelka70 tak ten se mi hodně líbí, uvažovala jsem o něm, ale už mám doma žáby 😀 a řekla jsem si, že musím prvně vyšít látky co jsou doma a pak nakupovat
@sinala veru máš pravdu, naobjednané mám aj ja v skrini a tie treba pošiť.... a prídu ešte tučniaci :D
@argo1 - krásné svrchní kalhotky pro látkovky..prosím, mohla bych dostat "návod" - jak je ušít - tedy kde berete střih, jakou nepromokavou látku, nitě, jehly..atd. Proscanovala jsem tady několik stran pozpátku, ale návod mi unikl..chtěla bych taky nějaké ušít a zkusit to, v říjnu čekáme miminko:o) Děkuji moc.
@ucitelka70 no teoreticky se to hodí, ale nedokážu odhadnout, zda nějaký ten hnědý odstín na tom vzorovaném manšestru bude odpovídat tomu, co budeme brát.
@blandik no, já asi nejsem úplně nejpovolanější k tomu, abych radila, protože šiju stylem pokus- omyl a hlavně jsem začátečník. Já jsem si obkreslila svrchňáky, které nám nejvíc seděly. Materiál je PUL (kupovaný buď tady přes hromadné objednávky nebo na sijemdetem.cz), nitě polyesterové Amann (ze stoklasa.cz), jehly 70 stretch (ale to jsem se dozvěděla až před pár dny - jinak jsem šila tou původní co, byla ve stroji a to byla 90 normal 😀 ) Lemování buď fleece (též z sijemdetem a nebo jsem měla doma ještě jeden na mikinu, už nevím odkud) a nebo lemovací gumička ze stoklasy, suché zipy opět ze sijemdetem nebo z Galanterie u Caramilly na fler.cz
@animal ja som ešte aj na rozdiel v gramáži, jeden elastický, druhý nie, no práveže tie odtiene čoko a oranž nemajú, neviem, s čím budem kombinovať hnedý, čo sa k tomu bude hodiť....
@lillyzelvicka to je iež ten matroš, ako segrin? dobré farby si si vybrala na dovču, tak si príjemne oddýchnite.... a ozaj, kde si sa dostala k tej zelenej drevenej látke?
@ucitelka70 jo jo to je stéjný matroš🙂 hele tu látku prodává kámoška
@ucitelka70 hele ten elastický není až tak moc elatický na kombinaci elastický a neelastický to vůbec nevadí. A gramážově to zas tak velký rozdíl není.
holky přidala jsem i něco z wendy pokud by byl zájem odkaz na tabulku je zde https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... pokud se z něčeho naplní minimum objednáme
jsem zase někam vlezla.... obzvlášť ty autíčkaaaaaa http://www.strommingdesign.se/
a do tabulky jsem přidala patenty

@animal http://www.dumlatek.cz/praci-kordy-robert-kaufm...
tento kord by sa však veľmi nehodil k elastického hnedému menčestru na kombináciu...