icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
5. aug 2012

@animal http://www.dumlatek.cz/praci-kordy-robert-kaufm...
tento kord by sa však veľmi nehodil k elastického hnedému menčestru na kombináciu...

petkasv
5. aug 2012

@caramilla krásnou dovču a klidnou cestu 🙂

zdeann
5. aug 2012

Pořád čekám, jestli někdo neudělá hromadku MTX, když tam mají ten výprodej a furt nic? 😉

jieff
5. aug 2012

skoro bych do toho šla, ale neumim s tabulkama (aspon se naucim) a myslim, že uzávěrka by musela být co nejdřív? Byl by zájem?

terezita
5. aug 2012

@jieff proboha neee! 😀 😀 😀

zikie
5. aug 2012

@lucijan to bys byla neskutecne hodna!

lenasss
5. aug 2012

@zdeann já to klidně udělám pokud chcete mě to nevadí

macin73
5. aug 2012

@kuna Díky 😵

lenasss
5. aug 2012

holky udělala jsem tabulku MTX tak si tam hodte co potřebujete já si tam naházím až zítra a dodělám jí https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

mooncaa
5. aug 2012

@lenasss Super, tak snad se něco nasbírá.

sufik1
5. aug 2012

@lenasss neeeee 😀 😀 😀 😀 a jaký je ten elastický jednolíc? pouští oka?

sinala
5. aug 2012

@ucitelka70 tak ten se mi hodně líbí, uvažovala jsem o něm, ale už mám doma žáby 😀 a řekla jsem si, že musím prvně vyšít látky co jsou doma a pak nakupovat

ucitelka70
5. aug 2012

@sinala veru máš pravdu, naobjednané mám aj ja v skrini a tie treba pošiť.... a prídu ešte tučniaci :D

blandik
5. aug 2012

@argo1 - krásné svrchní kalhotky pro látkovky..prosím, mohla bych dostat "návod" - jak je ušít - tedy kde berete střih, jakou nepromokavou látku, nitě, jehly..atd. Proscanovala jsem tady několik stran pozpátku, ale návod mi unikl..chtěla bych taky nějaké ušít a zkusit to, v říjnu čekáme miminko:o) Děkuji moc.

animal
5. aug 2012

@ucitelka70 no teoreticky se to hodí, ale nedokážu odhadnout, zda nějaký ten hnědý odstín na tom vzorovaném manšestru bude odpovídat tomu, co budeme brát.

jieff
5. aug 2012

@lenasss paráda🙂 Jen bych to uzavřela co nejdřív, vypadá to, že mizí položka za položkou ☹

lenasss
5. aug 2012

@sufik1 já ho mám a je boží úplně ho miiluju a oka mi zatím nepustil

lenasss
5. aug 2012

@jieff jj uzavřem to kdy chcete nějaký nápad kdy?

jieff
5. aug 2012

@blandik návod najdeš třeba na ekozahrada.blog.cz. Jehly strečové - maji kulatou špičku. Nitě polyesterové a látky (nepromkavý je PUL) na sijemdetem.cz
Nebo když se tu dělají hromadné objednávky, ted ale na PUL žádná neběží a asi se v nejbližší době ani nechysta

veronik77
5. aug 2012

@sufik1 zatím nepouští 😉

jieff
5. aug 2012

@lenasss když se něco nasbírá klidně zítra večer...ale nevim jak moc se tu budou chtít kupovat látky, když je ted po hromadce od animal.... uvidíme 🙂

lenasss
5. aug 2012

@jieff uvidíme co se nazbírá

argo1
5. aug 2012

@blandik no, já asi nejsem úplně nejpovolanější k tomu, abych radila, protože šiju stylem pokus- omyl a hlavně jsem začátečník. Já jsem si obkreslila svrchňáky, které nám nejvíc seděly. Materiál je PUL (kupovaný buď tady přes hromadné objednávky nebo na sijemdetem.cz), nitě polyesterové Amann (ze stoklasa.cz), jehly 70 stretch (ale to jsem se dozvěděla až před pár dny - jinak jsem šila tou původní co, byla ve stroji a to byla 90 normal 😀 ) Lemování buď fleece (též z sijemdetem a nebo jsem měla doma ještě jeden na mikinu, už nevím odkud) a nebo lemovací gumička ze stoklasy, suché zipy opět ze sijemdetem nebo z Galanterie u Caramilly na fler.cz

lillyzelvicka
5. aug 2012

Zítra fičíme na dovču a já zjistila že nemám kalhoty vhodné na horké dny 😀
tak ještě dávám fotku kalhot na sobě 😅

ucitelka70
5. aug 2012

@animal ja som ešte aj na rozdiel v gramáži, jeden elastický, druhý nie, no práveže tie odtiene čoko a oranž nemajú, neviem, s čím budem kombinovať hnedý, čo sa k tomu bude hodiť....

ucitelka70
5. aug 2012

@lillyzelvicka to je iež ten matroš, ako segrin? dobré farby si si vybrala na dovču, tak si príjemne oddýchnite.... a ozaj, kde si sa dostala k tej zelenej drevenej látke?

lillyzelvicka
5. aug 2012

@ucitelka70 jo jo to je stéjný matroš🙂 hele tu látku prodává kámoška

animal
5. aug 2012

@ucitelka70 hele ten elastický není až tak moc elatický na kombinaci elastický a neelastický to vůbec nevadí. A gramážově to zas tak velký rozdíl není.

lenasss
6. aug 2012

holky přidala jsem i něco z wendy pokud by byl zájem odkaz na tabulku je zde https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... pokud se z něčeho naplní minimum objednáme

sufik1
6. aug 2012

jsem zase někam vlezla.... obzvlášť ty autíčkaaaaaa http://www.strommingdesign.se/

a do tabulky jsem přidala patenty