icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
7. aug 2012

@piecee já bych šla taky raději do nového, ale to je můj postoj ke všemu 🙂

zabza40
7. aug 2012

@sinala a mohu tě o ten vzorník poprosit

sinala
7. aug 2012

@zabza40 jj, pošli mi adresu do IP

jieff
7. aug 2012

@lenasss jsem včera krapet nestíhala, jo jen to uzavři,nasbíralo se to hezky, manžel už začíná vrčet...chjo máme společnej účet - ten mi dá!

@sinala na nitě se vrhnu hnedka díky moc

@kveta007 piloti včera dorazili i s nitěma díky díky🙂

mooncaa
7. aug 2012

Nechcete někdo finerib tyrkys? Ať se doplní minimum.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

@sinala Nechceš ten vzorník poslat nejdříve mě. Já tam doplním barvy, co mám a pak pošlu dál. Budou mít holky větší výběr. Adresu pošlu do IP. Mám cca 20 barev, ale některé mohou být stejné.

lenasss
7. aug 2012

@jieff tak s tím nestíháním ti rozumím 😝 mi ted rekonstruujeme celé spodní patro 😅.Já mám svůj účet tak neví je to lepší to jsem si uhádala že chci svůj účet je to lepší hlavně u nás nemusím pořád říkat za co jsem utratila 😅

tímto se omlouvám když tu někdy nebudu ale večer budu dočítat kdyby jste měli někdo nějaké dotazy

eldwen
7. aug 2012

@sinala
@myskyva

nevim, jeslti nekdo uz odpovodal, ale ja je mam ze zlaticko.cz tuhle http://zlaticko.cz/index.php?page=detail&kod_zb... a tuhle http://zlaticko.cz/index.php?page=detail&kod_zb...

to merino jsm emelai jako miminko, ted spise jeden v te ovci vlne, je to prijemne a nemam dojem ,ze by mu nejak vadila 🙂. Trochu provlha, kdyz se na ni lezi, ale priznam se ze jsem za 9 mesicu, co je mam,lanolinovala jenom asi jednou. Jinak bezplenkujem, takze kdyz se pocura, tak v tom neni dlouho.

pak mam doma jeste tu jehneci - http://zlaticko.cz/index.php?page=detail&kod_zb... a ma krasne barvicky 🙂

eldwen
7. aug 2012

@season aha, koukam, e uz jsi napsala 🙂

veronik77
7. aug 2012

@kveta007 ono to zvlnění i dělají typy látek - třeba jednolíc moc nevlní, elastický jednolíc, oboulíc a finerib vlní dobře 😀

mima2011
7. aug 2012

@palosek tak jsem včera dorazila z dovči a dnes vyzvedla látky na poště. Chtěla jsem se podívat do tabulky na doplatek a nějak mi nejde otevřít 😢

crawler
7. aug 2012

@kveta007 děkuji moc! dám vědět až dorazí 😉 a posloužilo? já z něj už ušila hafo věcí a všechny jsou střihově supr 😵

jinak já to tu holky absolutně nestíhám dočítat ☹ tak mi aspoň prozraďte - ušetřila jsem něco? 😀

lenasss
7. aug 2012

@crawler hele dnes večer zavírám tabulku na MTX a WENDY tak jesti nechceš šetřit přidej se 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

ucitelka70
Odpoveď bola odstránená
sinala
7. aug 2012

@ucitelka70 on má vlasů 😀

sinala
7. aug 2012

@crawler a jsou i nitě a je k dispozici malý vzorník 😀 https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...

crawler
7. aug 2012

@lenasss
@sinala kuš baby šetřím 😀😀 😀 no fakt že jo, protože navíc pro naši hloupou neinformovanost jsme zjistili, že Fanoušek musí mít do Rakouska pas a pravděpodobně stihneme jedině rychlopas, takže místo 100kč zaplatíme 1000kč 🙄 😖

lenasss
7. aug 2012

@crawler nechceš mě naučit šetřit na látkách 😀 😀 😀 😀 a s tím pasem je to blbý,to já třeba taky nevím 😅 jen mi nikam letos necestujem ale kdyby ano tak jsme na tom stejně 😅 😅

lenasss
7. aug 2012

@crawler jsem si ted všimla že máš termín v únoru já letos v únoru taky rodila 😀 a termín jsem měla 10.2. 😀

crawler
7. aug 2012

@lenasss ty pasy jsou novinka od 28.6.2012 😝 a protože se moc nedívám na zprávy, tak mi to úplně uniklo...na úřadech se stojí několikahodinové fronty a s malými dětmi fakt supr 😝 No vidíš - já teda počítám, že budeme stejně březnoví - u Fanouška jsem měla termín 22.4. a narodil se 2.5. 😀 ted mám termín 23.2., tak počítám začátek března 😀 a co se týče šetření, tak pro mě je zásadní neotvírat tabulku - jakmile ji otevřu, tak je to v prkně...vždycky si tam naklikám...když neotevřu - jsem zachráněná 😀

animal
7. aug 2012

@crawler no já myslela že v EU stačí pro dítě jeho občanka a on musí mít teda pas??? Pas je jenom mimo EU ne?

terezita
7. aug 2012

@animal ja ti zapomnela vcera odepsat na mejl.. a ted se do nej nemuzu dostat nejak mi to tu zad blbne.. :-P
zitra s tebou pocitam!
no obcanku ma dite az od 15ti, ne? proto ten pas..

lucijan
7. aug 2012

@animal @crawler do Rakouska stačí jen ta občanka, i pro mrňata, a tu ti může udělat každej úřad s rozšířenou působností, takže tam nejsou takový fronty, byli jsme je nechat dělat před tejdnem. Ale pas je za 3týdny hotovej, ta občanka za měsíc.

janasrub
7. aug 2012

Moje první šití z úpletu - elastický bambus + aplikace, pyžámko na letní dny pro dcerku. Nadřela jsem se s tím včera v noci. Když jsem přišila lemy, tak nejdříve to bylo hezké, ale po prošití elastickým stehem (jsem líná to zkusit poprvé s dvojjehlou) se mi příšerně zkroutilo. No vzala jsem to žehličkou a zase to narovnalo, tak nevím 😒 S aplikací jsem se natrápila, použila jsem čtvereček bioberánka a nevěděla jsem jak to přilepit na látku, použila jsem ten nažehlovací vlisofix, ale moc to nedrželo 😒
Někdy dodám fotku i s modelkou.

animal
7. aug 2012

@terezita od toho června se právě dělá i občanka. Pokud s ním cestuješ jenom po EU tak stačí mu udělat občanku, jelikož dítě už nemůžeš mít zapsané ve svých dokladech (nebo když máš, tak je to neplatné) a když s dítětem cestuješ mimo EU, tak musí mít pas. Pokud jede někdo autem a jede skrz zemi, která není v EU, musí s tím počítat.

Jinak jsem se v mailu ptala jestli nechceš postrádat ještě ějakou šedou Dadku, moc se mi ten odstín líbil, tak že bych ti kdyžtak dovezla něco jiného.

crawler
7. aug 2012

@animal
@lucijan já vím, že by nám stačila občanka - jenže i na tu mají 30 dní, což nestíháme...jedině že by dělali i rychloobčanku - ale to jsem se nikde nedočetla...stejně - občanka/pas stojí 50/100kč ,a le když je to expres tak 1000kč - to je strašný rozdíl na to, že to platí jen 6 měsíců:-/ já jsem myslela, že v rámci schengenu nemusíme mít nic až ted o víkendu mě vyvedli z omylu příbuzní, což je vlastně jediné štěstí, protože jinak bysme se mohli dostat do problémů při nějaké kontrole ☹

sinala
7. aug 2012

@crawler a kontroluje se to? My jezdíme jen na Slovensko a ještě nás nikdo nikdy nekontroloval

crawler
7. aug 2012

@sinala no jo...ale riskni si to...:-/ já jsem taková poseroutka...vzhledemk tomu, že jedeme vlakem tam i zpět, tak kontrola asi nehrozí...ještě tak u toho auta spíš by mohli zastavit...jenže nemám na to nervy to riskovat....taky mě napadlo, že v hotelu by mohli chtít pas předložit...v rámci pohodové dovolené holt musíme zacálovat...lepší než mít nervy...ale nechápu tu cenu, když jde o malé dítě a pas bez bimetrických údajů... 😝 vydřiduši 😝

eldwen
7. aug 2012

holky, rychla pomoc OT prosimmm.
objednavam janarove koralky - jakou vzit delku? 28 nebo 33?

dik moc

palosek
7. aug 2012

@sinala @crawler ... my už máme pro malou pas...pro jistotu...oni to sice pravidelně nekontrolujou, ale kdyby se cokoliv přihodilo....lepší mít doklady u sebe 🙂. Když byla malá ještě v sedačce "vajíčku", jen jsme na otočku jeli do Polska, a až na cestě zpátky jsem si uvědomila, že k malé nemáme vůbec žádný doklad 😝 😅 Ještě, že se nic nestalo 😀 😀 😀 😀

palosek
7. aug 2012

Asi debilní dotaz, ale jak nastavujete OL na šití vkládaček??? 3 - 4 vrstvy .... Děkuji..... 🙂