icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
12. aug 2012

@jemi my měli taky ohrádku 120X120 a Běta v ní vůbec nechtěla být, když jsem jí zabavila tak tam těch 20minut vydržela a to jsem stihla udělat oběd 🙂 pak když sjem chtěla mít klid, sedla jsem si tam s ní a hráli jsme si tam v klidu spolu protože mi nikam neutíkala 🙂 jinak to dlouhou dobu bylo pak odkladiště a když jsem jí zrušila a vůbec jsem nemohla uvěřit tomu že tu je tolik místa 🙂 teď jsme jí museli postavit kvůli pesanovi aby tu s námi byl ale byl izolovaný ☹ tak má trochu jiný tvar, chlap to vymyslela a dá se to, máme dvě plata za sebou a je přicucnutá ke zdi a taky dobrý 🙂 ale chudák pes ☹

petkasv
12. aug 2012

@zikie ta je suprová, budu čekat na výsledek 🙂 budu muset nějak vymyslet tu nosící vestu, ale vzhledem k tomu že tu nemám žádnou vestu nebo střih na ní, ráda se inspiruju, ale teď už je u nás pěkná kosa, ráno bylo 10stupňů, chápete to, já vim že už Anny bylo ale takhle krutě přijít nemusela ☹ mohla tak do října počkat 🙂

zikie
12. aug 2012

Tak mě manžel vyblejsknul rovnou, v reálu vypadá trochu líp. Kapsy jsou podle Danai z FM,bála jsem se, že ty klasické by se pod tím softem moc rýsovaly.Ještě jednou moc děkuji @lilllyzelvicka za materiálovou podporu 🙂 🙂 🙂

zikie
12. aug 2012

ještě to foto, že......

zikie
12. aug 2012

@petkasv Taky uvažuju, že bych si k ní udělala ještě nosící panel. Jen nemám další zip....

petkasv
12. aug 2012

@zikie No tak je krásná 🙂 super 🙂

petkasv
12. aug 2012

@zikie a nebude na to krátká, zip se dá koupit, jen mi přijde, že když tam nacpeš to mimi tak aby mu nekoukaly nohy, myslim, že by musela být delší, nevim 😉

jemi
12. aug 2012

@petkasv no toho se taky bojím, když jí dám do postýlky řve jak tur a stojí a kouká a doufá, že ji vyberu, takže u nás se usíná bud unávou hned jak jí položím, nebo se vzteká a pak když jí uklidním usne. Novou určitě kupovat nebudu, buď nějakou z bazaru, nebo rozhodím sitě a zkusím pujčit, protože ono by to bylo stejně jen na chvíli (teď už stojí, tak je pak otázkou času, když se z ní bude umět dostat). Třeba dnes bych ji využila, že bych si tam s ní lehla 🙂 už od 6 se hrajeme, mě klembali oči, ale usnout nemůžu protože jednou ji zajíma kabel od počítače, pak se dobývá do myčky, nebo se rozhodne vytahovat časopisy... no a v ložnici si spí manžel, takže postýlka je pasé 🙂

jemi
12. aug 2012

@zikie ta je super, moc se ti povedla 🙂 jakou velikost si šila 🙂 a nějak si upravovala střih co se týče těch dvou zipů u ramen?

petkasv
12. aug 2012

@jemi Já jsem koupila taky bazaravou, otázkou je jestli by jí nestačila třeba cestovní posýlka na tu chvíli než uvaříš, nebo když si chceš dát pět minut oraz, já vím, že je stísněnější prostor, kvůli tomu jsme koupili tu velkou ohrádku, ale po našich zkušenostech si myslim, že pokud v ní není dítě zvyklí od narození, že si pak těžko zvyká, ta naše stála asi 500,-- s poštovným, což je krásný 🙂

zikie
12. aug 2012

@petkasv Vidíš to mě nenapadlo, ale loni jsem to na zimní bundě měla podobně, a na tom panelu byla zevnitř taková kapsa, na prckovy nožky.

jemi
12. aug 2012

@petkasv mě právě napadlo, že dnes poprosím manžela, že když budu vařit oběd jestli nepřenese postýlku do obýváku, že by sme to zkusili. Třeba když jsem na sedačce s notebookem tak je hodná... ted stojí u sedačky a je štastná, že jí to jde 🙂 ale jak začnu vařit je po idylce

petkasv
12. aug 2012

@jemi no tak to nejdřív zkuste ať víš co koupit, třeba i ta cestovní postýlka se vám bude víc hodit 🙂

petkasv
12. aug 2012

@zikie aha to je dobrý, to zase nenapadlo mě 😉 to blyo přidělaný na tom panelu co se připínal k zipům, neb přímo v bundě? Mě právě od toho šití odrazavlo to že by na sobě měla vydojenou mikinu a jen když by tam byl prcek by to vypadalo normálně 😖 a nemáš náhodou ten panel? Já bych chtěla vidět jak to vypadá?

veronik77
12. aug 2012

@zikie prosím - z jakého je to čísla? díky 🙂

zikie
12. aug 2012

@veronik77 05/2010 🙂

veronik77
12. aug 2012

@zikie IP

lenasss
12. aug 2012

@zikie prosím tě a do jaké velikosti ta mikina je by se mi stráášně líbila z lamy 🙂

wzorcek
12. aug 2012

@zikie ta bunda je super, tiez som kvoli tej mikine kupovala to ottobre, tak sa tesim z takehoto vyuzitia... sila si svoje cislo, ci o jedno vacsiu? asi vyskusam najskor tu mikinu so zipsom a potom sa pustim do softky 🙂
@lenasss tiez uvazujem nad lamou, mam jej tu kopec nevyuzitej 🙂

wzorcek
12. aug 2012

@lenasss a sice nie som zikie ale ta mikina je do velkosti 52 😉

mikulka45
12. aug 2012

@zikie prosim ta, kapucnu mas podsivanu? ja mam rozositu detsku bundu podobneho strihu a nemam vhodnu latku na podsitie kapucne, tak trosku maturujem nad tym, ako ju aj so zipsom pekne zacistit.

dankakk
12. aug 2012

@monikajan no ten moj poťah nakoniec dopadol hrozne... Uz ucitelka70 chcela foto, ale fak je o ničom:( a to som sa tak snažila- ešte som to aj vypchavala dutym vlaknom, presivala a lemovala lemgumickou... A nakoniec male:( ale môžem skúsiť hodit foto... Ja som robila poťah len na tu časť za hlavičkou a chrbatikom...

lenasss
12. aug 2012

@wzorcek díky za odpověd 😉 už jsem to potom i našla jsem měla chvilku tak jsem mohla sedět u počítače 🙂

holky jak já bych šila ale už je to na dobré cestě jsem dopoledne uklidila v mojí šicí dílně a mám tam místo tak na sezení u stroje ale to nevadí večer půjdu šít plíny potřebujem ještě nějaké a kamarádka chce taky tak bude záživný večer 😝

lenasss
12. aug 2012

jupííííí k narozeninám bude OL teda doufám že se neraduji zbytečně 😅 😅 tak jsem hned objednala nějaké nitě a když nebude budu šít a šít než je vyšiju všechny 😀 😀

rina76
12. aug 2012

až se zima zeptá... Naše nová zimní čepice 😀

palosek
12. aug 2012

@lenasss ...a nechceš využít kupon na 300kč slevu?

flapi
12. aug 2012

Nevíte jestli existuje i nějaký časopis se střihy na pánskou módu? Potřebovala bych střih na nějaký pěkný kalhoty, nejlépe kapsáče pro drahého chotě 🙂

lenasss
12. aug 2012

@palosek a do kdy je platný?já se totiž dřív jak v říjnu k tomu nedostanu 😢

zikie
12. aug 2012

@jemi střih u zipů jsem neupravovala, udělala jsem to normálně jako raglánový rukáv. Velikost jsem dělala svoji a sedí dobře, jen rukávy by mohly být širší,ale díky tomu střihu sedí perfektně.
@petkasv Panel je normálně obdélník s kapsou přes celou šíři a stahováním v pase. Momentálně ho nemůžu najít 😢
@lenasss @wzorcek z lamy by to bylo asi složitější, přijde mi že lama vypadá nejlíp na jednoduchých střizích a tady jsou třeba rukávy ze dvou dílů a dost tvarované...
@mikulka45 kapuca je podšitá jen takovým cca 4cm širokým pásem ze stejného materiálu( přesně podle střihu) a stejně jsem pak řešila i spodek bundy.

kalman
12. aug 2012

@ucitelka70 Ahoj , mazala som nedávno poprvé