icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
12. aug 2012

@zikie a myslíš že by šlo poslat střih? prosím prosím 😅

lenasss
12. aug 2012

@flapi já mám ottobre a je tam střih na panské triko kalhoty a mikinu pokud bys chtěla můžu ti obkreslit a poslat.já to používám na vše vždycky si to upravím podle potřeby

lillyzelvicka
12. aug 2012

Tak se jdu pochlubit dnešní rychlovkou před dovolenou 🙂

lillyzelvicka
12. aug 2012

@zikie parádní softka palec nahoru 😉 😉 😉 😉

season
12. aug 2012

Pripomínam žienky SK hromadka na VTC galanterku ešte posuniem uzávierku na zajtra, aby ste všetky stihali https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

lucijan
12. aug 2012

nonita, moje nová láska 🙂
@zikie děkuju za střih, zítra posílám zpátky!

ucitelka70
12. aug 2012

@bobet ahoj, ten strih mi nedošiel.... ☹

sinala
12. aug 2012

@lenasss tak to gratuluju 😀

sinala
12. aug 2012

@lucijan parádní a to sis zvětšila na sebe nebo Ti stačí 152 😀 😀 😀

zikie
12. aug 2012

@lucijan Ty jsou nádherný!!!! Už se nemůžu dočkat až dorosteme do správné velikosti 🙂
@lillyzelvicka Paráda. Krásnej střih a ta barva!!!! 🙂

zikie
12. aug 2012

@sinala Ježiš, vidíš!!! To mne nenapadlo, že bych si je mohla ušít pro sebe. Mě totiž díky mojí zakrslosti ta 152ka fakt stačí...

lucijan
12. aug 2012

@zikie syslíš i střihy? 😀 😀
Teda na dospělýho (i zakrslýho🙂 ) bych řekla, že by dělaly zbytečně velkej zadek, jak jsou nabraný. Ale fakt se na ně nemůžu vynadívat, Rozárka v nich byla hned dneska na výletě a taky se jí líběj, nakrucovala se tady v nich, až jsme se museli smát..

zikie
12. aug 2012

@lucijan Jo jo, bála jsem se kdy bude další objednávka 🙂

tygrova
12. aug 2012

Holky, byla jsem dnes v JYSKu a mají tam ty pětimetrová balení látek s velkou slevou. Růžové malé sovičky 350,-, fialové a modré velké sovy za 300, zelení hroši velcí a červení papoušci za 450Kč. Ještě si vzpomínám na motýlky, taky za 350 a jedna unisex se zvířátkama malýma za 350.

Horko těžko jsem odešla a neutratila 🙂

sinala
12. aug 2012

@lucijan ony totiž na té fotce vypadají veliké 😀 😀 😀

lucijan
12. aug 2012

@sinala jako abych je teď oblíkla, to by se asi na žádnou fotku nevešly 😀 😀
Ale takový pěkný prošívaný kalhoty bych si pro sebe taky přála...asi by teda nemusely bejt na ty patentky vpředu 🙂

jemi
12. aug 2012

@lenasss v jakém čísle je ta panská mikina, střih by se hodil, jinak já mám taky střih na tu dámskou mikinu, ale jen ve vel. 38

sissmiss
12. aug 2012

yo tak som dala prvu plienku so suedecloth vo vnutri, podla noveho strihu a som nadsena. Moja piata plienocka a uz som tak na 90% spokojna so sebou 🙂 🙂 🙂

ucitelka70
12. aug 2012

@lucijan ja som včera pajcovala strih nonita, len tak od oka, povystrihovala z monterkoviny a recyklovesty, ináč neskutočne vela dielov to má, a kolená som zdvojene strihala, tie budú u chalana najviac namáhané... zajtra idem šiť, tak dúfam, že bude ako-tak vyzerať, ak áno, tak pofotím.....

flapi
12. aug 2012

@lenasss jéé, to bys byla moc hodná kdybys mi to obkreslila. Díky moc 🙂

komisakpd
12. aug 2012

@sissmiss aky mas teraz strih ze uz si spokojna?

komisakpd
12. aug 2012

@zikie super softka :D

sissmiss
12. aug 2012

@komisakpd https://sites.google.com/site/latkovky/na/kapso... a hlavne s tym suedeclothom sa lahko robi. Ked som sila s frote vnutri, tak to nebolo take pekne A vyhovuje mi tento sposob ako sa to sije, ze je otvor na vkladacku vzadu a rieseny takto

lenasss
12. aug 2012

@flapi písni mi do IP adresu a jakou potřebuješ velikost a já ti to pošlu 🙂

lenasss
12. aug 2012

@jemi 3/2005 pošli mi adresu a jakou potřebuješ velikost a já ti to obreslím 🙂

ucitelka70
12. aug 2012

@dankakk neponúkla si ten poťah na predaj? možno by sa niekomu hodil, ked už toľko práce v tom máš

komisakpd
12. aug 2012

@sissmiss a predtym si mala aky strih? nemala si otvor na vkladacku vzdadu?

wzorcek
12. aug 2012

@lenasss ake je to prosim ta cislo ottobre co su tam tie muzske veci? nejako som na take nenarazila, zislo by sa mat domka 😉

sissmiss
12. aug 2012

@komisakpd otvor bol vpredu a to frote sa hnusne kruti...Akoze dala som aj to a este ich takych par spravim, ale toto je lahoda...uz mam nastrihane na zajtra na dalsie tri 😅

komisakpd
12. aug 2012

@sissmiss a robis to s dlhsimi usami ci s kratsimi?