icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sissmiss
12. aug 2012

@komisakpd nerozumiem otazke. S dlhsimi v porovnani s cim?

komisakpd
12. aug 2012

@sissmiss no na tej stranke su viacere kapsovky? tak preto sa pytam ktore robis

sissmiss
12. aug 2012

@komisakpd ups, pozriem zajtra na pc. Ja som tam videla len jeden strih...

lenasss
12. aug 2012

@wzorcek 5/2003 😉

wzorcek
12. aug 2012

@lenasss dakujem 🙂)

wzorcek
12. aug 2012

@lenasss one, isto je to take cislo? lebo som ho nikde nenasla ☹

wzorcek
12. aug 2012

@lenasss aha, tak som to nasla, je to cislo 3/2005 😀

palosek
12. aug 2012

@lenasss no, do 7.10. 2012 😀 😀

palosek
12. aug 2012

@lillyzelvicka super zelená 😀 😀

sufik1
13. aug 2012

chválím výtvory.

a něco pro vášnivé fotografky, tahající s sebou nejen foťák, ale i objektivy http://www.makeit-loveit.com/2012/03/turn-a-pur...

lenasss
13. aug 2012

@wzorcek je jej já se moc omlouvám samozdřejmě je to 3/2005 😀 😀 😀 😀 😀 po mě to včera chtělo vědět strášně moc lidí až jsem to popletla 😅 😀 😀 😀

lenasss
13. aug 2012

a já jsem propadla pletení jsem včera zjistila že mě to u toho stroje jaksi nebaví a už jsem měla v ruce jehlice se budu muset přestěhovat do diskuze "pleteme vše a syslíme vlnu a jehlice " 😀 😀 😀 jsem jen jak mlsnej kocour čekala až půjde manža spát a hned jsem šupla k počítači a objednala vlnu a jehlice a ten lanolin než ho seženu u nás v lékárně 😅 ale ted jsu šít musím dodělat ty plíny potom hodím, fotku toho kopce co jich bude. 🙂

lenasss
13. aug 2012

a ještě koukám že jsem nahradila @caramilla a trpím tady samomluvou 😀 😀 😀 😀 😀 😀

animal
13. aug 2012

@sufik1 tohle je mi prd platný, já mám brašnu a spřihrádkama na další objektivy, ale my máme 2 těla a tudiž neměníme objektivy, ale rovnou celé foťáky, já potřebuju něco bytelného pro 2 foťáky a z toho jeden s externím bleskem 😀 😀

bobet
13. aug 2012

@ucitelka70 Ahoj, to je mi líto ☹ zkusím poslat dneska znova (je to velký soubor), pak už mě napadá jen pošta 🙂 pošli mi do IP adresu a pošlu ti to v papírové podobě. Co ty na to? 😉

sufik1
13. aug 2012

@animal tak že by větší taška víc přihrádek???? 😀 😀 😀 😀 😀

lenasss
13. aug 2012

tak MTX odesláno.Předpokládám že tu zítra bude 🙂 musím tedy do města pro peníze mi kartu nevezme nemá tu signál už minule mě upozorňoval 😀 😀

mooncaa
13. aug 2012

@palosek A do jakého obchodu je ten kupon? Já chci možná už v září objednat OL, tak bych pak kupon poslala dál.
Jen jsem koukala a OL 3034 už pěkně zdražila.

ucitelka70
13. aug 2012

objednávka VTC - @seeason - doplnila som niečo k lemovacím gumičkám, dúfam, že baby si ešte dopíšu, aby sa objednalo, viac už naozaj neviem, a dala komentár k unipol nitiam oranžovým, ak sa nikto nechce deliť, ja zoberiem celý balík reflexnej oranžovej, na štepovanie chcem, dúfam, že budú dobré, nemám s tými niťami skúsenosti

katka82
13. aug 2012

Ahojky 🙂
tak házím dnešně dopolední počin 😉 kapsář do šklolky pro mládě 🙂 ale teda vzhledem k tomu že jsem si dělala i střih tak jsem šila-párala,obšívala-párala,přišívala-párala 😝 přemýšlela a domýšlela za pochodu a hlavně teda nadááávala jako špaček 😀 😀
PS: nakřivo není kapsář,ale celá fotka 😅 😀

zojec
13. aug 2012

@ucitelka70 hodila som si tam z tych lemovaciek po 7m. je to biela a cierna.. do ciernej uz nebude chybat nic, pokial si vezmes ty tie 3. navyse.. k bielej sa najde niekto na 5metrov??
chyba este 10m ku tmavosedej klobukovej gume.. nikto?? fakt sa mi nechce brat 20m 🙂 mam doma este 40metrov bezovej 🙂 alebo my 4 co sme tam, nerozdelime si to medzi seba??

animal
13. aug 2012

@sufik1 já se právě musím kouknout, jakým způsobem jsou šité origo tašky na 2 foťáky, protože to bude muset být trochu jinak řešené a a si více polstrované...

animal
13. aug 2012

@lenasss příště si vyžádej zálohovou fakturu a plať převodem

wzorcek
13. aug 2012

@zojec ja vezmem kludne aj tych 5 metrov tej ciernej lemovacky, bielu nechcem, ked tak tu hnedu radsej, co sa tyka tej tmavosedej gumy tak som za to aby sme si to rozdelili medzi seba

lenasss
13. aug 2012

@animal ale vždyť jsem jim psala na email že bych chtěla platit převodem a dnes poslali email že už to poslaly tak už nevím jak jim to tam poslat když v nabídce když objednávám je jen dobírkou

palosek
13. aug 2012

@mooncaa na nejšicí stroje, tak byl ještě za tu původní cenu...na stri,ě zdraželi...

animal
13. aug 2012

@lenasss já to píšu do poznámky při objednávání, protože jinde to opravdu nejde napsat, žádný mail zvlášť nepíšu

lenasss
13. aug 2012

@animal no tak ted nevím zda jsem to psala i tam ☹ to je už ted jedno ale děkuji aspoň si na to dám příště pozor 🙂

lenasss
13. aug 2012

moje dnešní záživné šití ☹ jak já ty plíny nesnááááášííííím 😠 😠 ale vždycky na to zapomenu a nastřihnu na 50 plen 😀 😀 ještě budu šít celou noc a celý den.
Jak mě je špatně asi na mě něco leze mám zimnici bolí mě už tři dny hlava,včera mi bylo zle z oběda dneska jsem se na něj podívala a raději ještě neobědvala a pořád mám 37.00 ☹ ☹ ☹

sissmiss
13. aug 2012

@lenasss jeeeej, to co je, ake plienky? to som este nevidela. Vyzera to fajne