icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
13. aug 2012

@sissmiss já to někde viděla ale nemůžu se vzpomenout kde tak jsem vzala střih na svou plínu co nám nejlíp sedí a dodala jí sloní uši a je to nemusíme hledat vkládačky a rychle to schne 😀 😀

sinala
13. aug 2012

@sissmiss ten střih je někde na zahraničních stránkách za peníze, ale šikovná @lenasss si ho udělala 😀 😀 😀

lenasss
13. aug 2012

@sinala že to někde je? 😀 jsem to měla dlouho v hlavě a jednu jsme měli ted zkušební a osvědčila se moooc je to super

komisakpd
13. aug 2012

@lenasss a na to davas vrchne nohavicky? za akeho materialu su

lenasss
13. aug 2012

@komisakpd jj musí se používat svrchnáčky a jsou z froté

keziah
13. aug 2012

@lenasss to je paradny napad, pocitam, ze sa tym vyborne vyuzije latka pri siti a minimalizuje to odpad

lenasss
13. aug 2012

@keziah jj to je taky další výhoda 🙂

maryol
13. aug 2012

žienky SR, má niektorá záujem o reflexnú nažehľovaciu pásku? http://www.vtc.cz/sk/vyrobek/70143/paska-reflex...
je za 5,80 Eur bez DPH za 10m, ale 10m je pre mňa veľa

ovecka111
13. aug 2012

@maryol ahoj, o tej paske tu myslim niekto pisal, ze sa po vyprani zosupe, takze asi nic moc kvalita, ale osobnu skusenost nemam..

mooncaa
13. aug 2012

@palosek A ty jsi měla kupon na slevu? Tam píší něco jako, že když se uplatní kupon, tak na další nárok není. Ale pořád mají cenu OL sice ne 7 tis., ale cca 7.3 a ne 7.6 jako na Strimě. Začínám uvažovat i o tom levnějším 1034 a příslušenství dokoupit.

maryol
13. aug 2012

@ovecka111 hm, tak to ozaj nič moc, ďakujem za radu!
...tak asi zostaneme pri našívaní pásky...

katka82
13. aug 2012

@lenasss vím kdes to viděla 😉 tu u SusuSufik: http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/02/plenka-s-... 😉

maryol
13. aug 2012

má tu niekto skúsenosť s nažehľovacou reflexnou páskou z vtc? poraďte, prosím!

veronik77
13. aug 2012

@maryol mně drží, ale animal a mehlo se myslím loupala...

animal
13. aug 2012

@maryol no mě se celá sloupla, ale měla jsem ji nažehlenou na takové pogumované nepromoavé látce

sissmiss
13. aug 2012

@komisakpd ahoj, tak som to pozrela a na tej stranke su dva subory kde je strih...ja som to pochopila tak ze jedna cast je polka vrchu a druha polka spodku...takze som z tych dvoch zlozila jeden strih...a ma dlhe usi, to je chrbat, tie kratsie su brusko

sissmiss
13. aug 2012

@lenasss vcera som prala bambusovy flis, este neni suchy 😅 takze ak nieco schne rychlejsie, parada

ucitelka70
13. aug 2012

@lenasss ani ja som ešte takto nevidela plienky, páči sa mi....... my ich chvalabohu nepotrebujeme, ten môj vnúčik je veľmi šikovný, od vianoc sa dával na nočník - ako polročný, hned ako sedel samostatne, a odvtedy sa vždy darí, a od veľkej noci veľmi, iba ztriedkakedy mu ujde, v noci vôbec, to sa zobudí, vyciká a spí dalej....

ale ak bude druhé vnúča, táto technika sa mi pozdáva...

ucitelka70
13. aug 2012

@maryol ahoj, dávno si tu nebola, čo nové?

ameliejulliette
13. aug 2012

Hezký večer, prosím vás o radu - mám (kupované) tričko pro miminko s vyšitou aplikací a zevnitř ty nitě jsou hodně cítit, tak tam byl pruh jakéhosi mně neznámého materiálu a ten se při praní odlepil - čím bych to nejlíp mohla znovu zakrýt? Díky moc!

veronik77
13. aug 2012

@ameliejulliette co zažehlovací vlizelín? nějaký jemnější... určitě je na to i něaká speciální tkanina, ale nevím, jak se jmenuje 🙂

ucitelka70
13. aug 2012

@ameliejulliette a nedá sa naspäť zažehliť? z rubovej strany?

ameliejulliette
13. aug 2012

@ucitelka70 To už právě nějak nedrží... nevím, jestli to tam bylo jen jako na novém... @veronik77 Děkuji, jestli existuje nějaký dosti jemný 😅 Zkusím se dokulit do nějakého obchodu 😉 Bylo by mi líto o to tričko přijít...

ucitelka70
13. aug 2012

@ameliejulliette ten zažehlovací vlizelín bude najlepší, z rubovej strany len priložíš väčší kus a zažehlíš. Alebo radšej pofoť to tričko z rubu, aby sme videli konkrétne a poradíme...

ameliejulliette
13. aug 2012

@ucitelka70 Díky, až uschne, zítra pofotím 😉

ucitelka70
13. aug 2012

OT, už som si oddýchla, idem zavárať kápiu, v Lidli mali za super cenu, no nekúp, a zabávala som sa s kapustovou čalamádou.... už som bola vyčerpaná, tak v rámci oddychu som sa prišla kuk na moju oblúbenú stránku

ucitelka70
13. aug 2012

@sufik1 máš perfektnú stránku....

kryska5
13. aug 2012

Ahojte, rada by som si do Vianoc našetrila na nový stroj, prosím poraďte do akého investovať? Asi preferujem značku Brother keďže mám overlock tejto značky a som spokojná 🙂 ale rada si nechám poradiť. Mooooc díky za akýkoľvek tip, či pripomienku. 😵

season
13. aug 2012

@maryol mám doma, ale som ešte nepoužila, a po tom ako tu boli zlé skúsenosti sa aj bojím použiť 😉