Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
konec samomluvy, pá pá 😎
( @lenasss můžeš si vzít chvíli dovolenou, poplkám si tu to teď sama, ale od pátka jsme na táboře, tak doufám, že poneseš prapor samomluvy čestně dále! 😀 😀 😀 )
A ještě OT nakonec ( @terezita ) - vyměnila jsem si konečně tu "slavnou klávesnici bez E" za jinou z notebooku, co sehnal brácha a na té nefunguje levý Ctrl (prostě tam ten knoflík není) a mezerník. Takže místo jedné klávesy jsou v háji dvě ... Takže jsem zase zapojila USB externí klávesnici, ach jo...
Cafte po dlhej dobe....aj ked citat vas citam, len nepisem, lebo makam ako fretka 😀 😀 😀 😀
Posila som hromadu veci, nemam sice vsetko nafotene, ale cosi povkladam. Zajtra nas caka velke kardio vysetrenie, tak mi uz par dni hraju nervy a zajtra sa od strachu snad po..... 😀 . Ale myslim, ze to nebude take zle, lebo Nellie sa ma teraz celkom fajn. Fyzicke aktivity si sice u nas vyzaduju viac namahy a nestacime s dychom, ale snaha tam je. Zvlada uz pekne plazenie, snazi sa po 4, ale zatial sa len dvihne a pohupe, aj to dychci ako psik 😒 . Ale inak je celkom sikula. Vie uz pekne zakyvat na pozdrav, tlieskat ruckami, robit konika jazyckom a gagoce o dusu. S jedenim tiez ok, dojcime sa v pohodke + prikrmy a rast je ok. Tak uvidime co zajtra, drzte prsty.
Pripajam foto z plaze a moje vytvory.
@lilly2711 malá je krásná a taky budem držet pěsti ať máte vše v pořádku.Jinak věci jsou úžasné strašně krásné
@caramilla jj štafetu přeberu 😀 jen teď asi ne strašně mě už od včera bolí hlava a ne a ne se toho zbavit ani léky nezabírají jak se ohnu nebo udělám prudký pohyb mám pocit že mi vyskočí mozek jaký je to tlak 🙄
@katka82 bréé ráno ikdyž u mě je špatné ráno ☹
holky pomooooooooc z čeho mě ta hlava bolí mám ucpanou jednu dírku v nose že by to byli ucpané dutiny?je mi i na zvracení a bolí mě celý člověk ale horečku nemám tu jsem měla jen v sobotu 😖 a ještě mě bolí záda jako bych tam měla plíce při každém nadechnutí a když chodím tak to bolí ☹ ☹
@lenasss a nemůžeš mít skřípnutej nějakej nerv??od toho by mohli bolet jak záda tak i hlava 😝 jinak tu látku myslíš tu na kapse na židličce?ta je od Mechulky: http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/2-1-Bav... 😉
@katka82 to je taky možné budu mít ty záda asi dost ztuhlé z kojení 🙂 už včera jsem cvičila vždycky na to prdím a potom takhle trpím ikdyž hlava mě ještě nebolela 😀 odkaz néééééééé já už nemůžu objednávat nic tak na něj raději nekoukám mám tu látek až až až až až až až až 😀 dala jsem si předsevzetí že tato hromada co dělám ted je poslední kde objednávám látky a potom až bude prázdná skříň 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lenasss no já jen že se Ti ta látka líbila 😉 😀 😀 jinak jo můžeš to mít od kojení,od nošení prcků,od ohejbání se nad strojem atd. ... 😉 jsem celé těhu chodila na masáž 2x měsíčně a pak jak se Venda narodil tak nějako nebyl čas,ale po 5-ti měsících jsem se namohla ani hnout 😝 záda na sračku(s prominutím 😅 ) takže zas chodím pravidelně co 14 dní a záda si jen lebedí 😉 😀 😀
Ahojte latkarky, mala by som na vas jednu veeeelku prosbu. Chcela by som zacat sit (teda, chcem poprosit otca, aby nam usil) nohavickove plienky. Mohla by som poprosit o par dobrych rad, ako zacat, ake materialy, strihy, gumky, patentky a co vlastne vsekto treba kupit a asi v akom mnozstve? Mozno sa pytam ako taky truhlik, no ja mam v tomto smere obe ruky lave, len uz ma nebavi pouzivat stvorce a zabalit mojho zbojnika zacina byt celkom slusny problem, kedze sa vrti jedna radost 🙂. Vopred dakujem!
Prosím o radu ty, co šijou plínky 🙂 Už mi malá odrůstá z novorozeneckých plínek co jsm šila podle flanelových Imse Vimse a chtěla bych ušít větší. Mám tady bambusový aksamit a bambusový flís (tuším, že byl označený jako střední ne EU)...je dobré mít třeba jenom ty dvě vrstvy aksamitu anebo to není dobrý nápad, že by to třeba nedrželo tvar apod.? Když dám dovnitř ten flís, bude to pevné, ale nebude to jak prkno? A taky to bude dlouho schnout...nemám sušičku. Dál ohledně kapsovek s PUL. Co dovnitř? Jak moc je dobré tam dát aksamit (vím, že se musí ušít tak, aby nelezl ven viz Caramilla)? A co je to suedecloth? Vím, že nějaká umělina, jak je to příjemné? Mám tady kapsovku od poppolini, vevnitř je něco se strukturou čtverečků a na omak nic moc příjemného. Co jiného ještě se dá dovnitř dát? Asi mikroflís, ale není to zbytečně tlusté? A další věc...veškeré umělé materiály se asi zanáší mýdlovým slizem jako flís co?
tak WENDY už jede 😀 malej už stepuje u branky a nemůžu mu vysvětlit že pán říkal až kolem jedenácté 😀 😀 😀
sili ste niektora nieco zo softu leziacim babatkam? erda chcela by som taky cely overal, alebo nohavice pre moju slecnu...na jesen..
no a este ako to u nas vyzera, ked model nechce spolupracovat ... sila som A monterky na stavbu, uz 86 ze bude mat na jesen, no a ten nas lapaj dajak rychlo podrastol, su mu akurat... a tak som sa smiala ked som nazehlovala reflexne nazehlovacky na maskace 🙂)) posledna foto je hlavny majster v akcii (v pozadi nasa stavba)

Zdravím po dovolené, fotky a komentáře, jak jsme se měli na blogu🙂 Tento týden budu mít pracovní dovolenou doma na zahradě, dneska jsme s Jasmí už začaly budovat nový záhonek - viz. první foto 😀
Šimonek je úžasně spolupracující a fotogenický model, škoda, že ho nemám blíž, by na Fleru prodával i pytle na brambory tím svým kukučem 😀
Na přání jsem nechala vyfotit ty "slavné harémky", manžel je z nich absolutně mimo "ta hrozná sukně" furt opakuje 😀
Doufám, že se tu všechny máte dobře a jste zdravé a všechny těhotné 😀