icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
15. aug 2012

@lenasss mě se u MTX hlavně u patentů ty ceny taky hodně rapidně zvedly a hlavně jak jim ty patenty gramážově nesedí, tak když napíšeš 2kg a oni ti třeba i ty 2kg pošlou, tak na metry to nesedí a je toho málo a oni ještě k tomu většinou na kg posílali méně.

mooncaa
15. aug 2012

@kuna Já takovou síťovinu koupila na Florenci v kutilovi, cena tuším 99 Kč za 1m, má teda víc toho černého - té látky okolo ok. Mám z toho pytel na hračky a super. Já jí původně chtěla na síťované okénko, ale jak je tam té látky moc, tak to vhodné nebylo. Ale ta z Bedimex vypadá, že by byla vhodnější - aby přes to bylo něco vidět. Jo a je taková hrubá neohebná a jak jsem zjistila tak používáním změkne, asi to mají nějak naimpregnováno, aby se z toho dalo šít.

ngvadi
15. aug 2012

@mooncaa to, co má kutil, je IMHO přesně to samé... jen se 100% přirážkou... kutil má neskutečný ceny, nakupuju tam děsně nerada:/ kdybyste chtěly, můžeme na síťovinu udělat hromadu, já jí stejně vzala málo, tak budu doobjednávat O🙂

lenasss
15. aug 2012

@animal tak přesně tohle se stalo u toho oboulíci námořnického nesedí jim to gramážově 🙄

mooncaa
15. aug 2012

@ngvadi Jsem za hromadu, tato síťovina se mi líbí víc, ale nějak to zase s hromadama přeháním. Jaké organizéry do stanu máš, máš fotku? Něco bych potřebovala, ale netuším, jak to do stanu přidělat - máme iglů.

laeela
15. aug 2012

Nesháněl někdo vzor na vyšší botky pro mimi?
Na jedny jsem dnes narazila:
http://www.2littlehooligans.com/2011/12/02/chri...

ngvadi
15. aug 2012

@mooncaa fotka je, jenom ji musim nějak dostat z foťáku, což je krapek problém... jsou to takové zatahovací pytlíčky, bez přidělání ve stanu, jen prostě aby se spodní prádlo/špinavý prádlo/dětský nerozutíkávalo...

sinala
15. aug 2012

@ngvadi já jsem našila zatahovací pytlíky ze staré záclony a na spodní prádlo jsou super 😀 . Holky si je berou, když někam jedou a chválí si je 😀

sipe
15. aug 2012

omlouvám se, že vám sem tak vpadám do diskuze.
Chodí sem nick Membri? organizovala v dubnu hromadku a já se od té doby s ní pokouším spojit a na meil mi nereaguje

sinala
15. aug 2012

@sipe tady už nechodí

sipe
15. aug 2012

@sinala 😒 hm dluží mi nějaké peníze ☹

sinala
15. aug 2012

@sipe mě teda ne, mě poslala všechno i to co zapomněla, ale holky tady měly taky nějaké problémy....třeba napíšou

crawler
15. aug 2012

@sipe dluží hodně holkám a vím, že se ji snažily někde sehnat a nepodařilo se, takže asi se s penězma rozluč - bohužel 😖 😒

ucitelka70
15. aug 2012

nohavice si dnes Alex vyskúšal, sú mu ako uliate..... perfektný strih, super sedí, môžem začať hromadne šiť, menčester, rifle, a jedny zateplené zdvojené... 🙂

ucitelka70
15. aug 2012

@kuna ja som včera hodila sem odkaz, sieťovinu majú veľmi lacno na latka.cz

komisakpd
15. aug 2012

@lilly2711 aha,,tak dakujem za vysvetlenie...tak budem na vas mysliet...nech je uz vsetko cim skor v poriadku...

veronik77
15. aug 2012

@sipe a telefon? ale to asi taky nepomůže.... ☹

sipe
15. aug 2012

@veronik77 telefon na ni nemám 😒

stassy
15. aug 2012

@sipe Mě kdysi posílala právě tady veronik77 nějaké odkazy na kontakty:
http://www.lekros.eu/kontakt-cz
http://trebelovice.net/kontakt.php

A teda.. je to drsný, ale co se spojit se všema, kterým dluží, spočítat částky a lehce jí pohrozit trestním oznámením? Na to by se mohla chytnout..

mooncaa
15. aug 2012

@sipe Já jsem taky jedna, co jí dluží.

stassy
15. aug 2012

A opožděně vás všechny zdravím po návratu z chalupy zpět do civilizace. 😀 Příspěvky nedočítám, fotky jsem zběžně prolétla.. činily jste se pěkně. 🙂
Já se vám chtěla pochlubit, co jsem stihla ušít ještě před odjezdem (ještě jednou tričko podle Zikie, tepláky pro Kačku), jak jsem tvořila na chalupě - dvě waldorfské panenky, ze včera tričko pro K., ale neukážu vám nic, páč jsme nechali foťák na chalupě a navrátí se k nám až za dva týdny.. 😢
Tímto se omlouvám @veronik77, fotka panenek bude tedy až později.
@jieff Tobě velká omluva za ten kupon, já to díky odjezdu úplně zazdila.. 😅 Předpokládám, že už máš objednáno? Přešité tričko vyfotím taky později, teď nemám čím.. 🙂

sipe
15. aug 2012

@stassy to mám v plánu, jenže jak jí pohrozit když ani nevím jaký kontakt je ten správný 😒

@mooncaa a podařilo se ti s ní alespoň nějak spojit?

stassy
15. aug 2012

@sipe Peti, já bych klidně napsala na všechny dostupné mailové adresy, informovala o tom, co mám v plánu. Máme její mailovou adresu, ze které s námi komunikovala, číslo účtu, kam jsme posílaly peníze.. To pro začátek na trestní stíhání stačí. Já s tím mám docela čerstvou zkušenost - jsem naletěla chlapíkovi, který prodával First Bike.. nakonec z toho vylezl podvodník, který podvedl asi šest lidí a obral je celkem o částku přes desítku.. Z takových lidí je mi fakt blivno..

caramilla
15. aug 2012

@ngvadi hustý!!!!!!!!!!!! úplně mi tu je z toho špatně.... ach jo... jedeme teď na tábor na slapy, tam jsou klíšťata extra v kondici, už jsem si od tamtud dovezla boreliozu. Vždycky mám z klíšťat hysterii a teď ještě toto.... hlavně se bojím o malou ... 😖 Nakoupila jsem repelenty za 500 a mám proužky na nohy, co mají klíšťatům smrdět, ale kdo ví, co z toho pomáhá a co je na prd, že:(
A to kojení - podaří se ti ho ještě obnovit?

@sinala jj, pytlíky ze záclon, to taky u mě frčí 😀 😀 😀
@sipe ; @stassy Trestní oznámení určitě podporuju. Mě nic nedluží, ale hodně holkám ano, pokud se dáte dohromady, mohlo by to vyjít. Vím, že někdo na ní má telefon a určitě máme i adresu poštovní (jestli ji tedy nezměnila), víme jméno a máme č. ú. I kdyby z toho nemělo být nic, tak je dobré si to nenechat líbit, tohle se prostě nedělá...

kofinek
16. aug 2012

@sipe
@mooncaa dievcata, mne tiez dlzi, pojdem do toho s vami. napiste mi do ip.

kofinek
16. aug 2012

@sipe a na maily mi neodpoveda uz asi min 2 mesiace

ngvadi
16. aug 2012

@caramilla no nejhorší je, že ani repelenty ti nemusej pomoct, já měla za celý léto jediný klíště, zato tejden před tim, tak to bylo podezřelý :( laktaci neobnovuju, možná by se dalo, ale stejně jsem chtěla někdy v dohlednu odstavovat, tak když už jsem těch několik dní trpěla jako zvíře s kamennou hrudí, tak už to nebudu pokoušet... ale je mi to líto hrozně, to kojení je taková antidepresivní nadupávačka.... 😵

piecee
16. aug 2012

@sinala tj kombinace je to moc hezká navic úplet do pasu myslím je super pže to prcka nedře....ty sovičky jsou takové slabé plátko a to si myslím, že asi bude nepříjemnější 🙂

lenasss
16. aug 2012

dostříháno,hromádky hotové a teď jdem s malým balit a vážit 😀

zojec
16. aug 2012

@lenasss ten namornicky pruzok, je kraaasny 😉