Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky, hlásim sa po nejakej dobe zase so šitím. Dva dni za strojom a strašne ma bolia kríže, asi som už stará či čo 😒 To druhé tehu by som už vo vyššom veku asi nedala. Vobec nechápem ako som s tým pupkom prvýkrát zvládala prácu, niekedy aj 3 hodiny za operačným stolom a koľkokrát telocvik pri UTZ s velkými psami 😖 No ale niečo trochu už jesenné, recyklované nohavice (ešte trochu dlhé, ale budú aj na druhý rok) a tričko dadka pre Elišku...
A keby ste nepoznali, čo je to na tom tričku, tak malo to byť toto 😀 http://www.makeit-loveit.com/2012/02/ballet-sho...
tak uzávěrku stoklasy udělám dneska ve čtyři, budu asi ještě něco přidávat, stoklasa má spoustu novýho sortimentu jsem zjistila 😵
@ngvadi jo jo, repelent je sice dobrá prevence, ale není 100%, to je jasné ☹ Právě... že se můžeš snažit, jak chceš, ale prostě 100% ochrana je jen se zavřít do desinfikované místnosti a nevycházet... Jasmí v loni měla jediné klíště a to chytla u bráchy na plovoucí podlaze doma! Někdo asi přinesl na noze nebo ruce z borůvek klíště a to na ní přenesl. Ten den hrozně lilo a Jasmínka totiž vůbec venku nebyla... takže bohužel není ani ochrana nechat dítě doma, když jsou kolem něj bytosti, co ven chodí...
S tím kojením mě to moc mrzí:( Zrovna takové blbé okolnosti... Já se chystám po táboře odstavit, tak doufám, že to nebudu mít za stejných okolností jako ty 😠 Ale i tak to hrozně obulím...
@caramilla máš pravdu, tá inšpirácia ala Zara tam asi bola. Minulý týždeň, som bola v Bratislave a s mamkou sme trochu chodili po nákupných centrách a zašli sme aj do Zary...no ochkali sme tam😀 a mamka sa aj plácla po peňaženke a kúpila Eliške zimnú bundu a také to vtáčikové tričko. Chcela aj nejaké nohavice, ale Eli tam strašne vyvádzala, stále tam prenasledovala jednu holčičku, ktorá sa jej bála, a keď sme ju dali do kočáru chytila hysterák. Takže nohavice už neboli, bez vyskúšania sme si netrúfli. Ale pozrela som ich stránky, tak niečo sa na mňa asi nalepilo a ešte som pozerala na Vertbaudet, tiež pekné vecičky majú.
Vdaka baby, ste zlate🙂 som si povedala, že priroda to zariadi tak ako má...
@kofinek no neviem či po ovu, ale po možnom oplodneni bol prvy ultrazvuk 1den a druhý 5 dni na to.... Hned na další den som spinila, tak som myslela že mrcha, a ono to bolo asi uhniezdenie... No uvidime, buduci týždeň pôjdem na krv.
@dankakk jj, byl s ní táta, prý to proběhlo v pohodě, akorát je teď na mě naštvaná a nechce se mnou moc mazlit:( ani nemusim povídat, jak mě to dorazilo, když jsem ji po pěti dnech viděla, myslela sem, že si skočíme do náruče, a ona se zatim tiskla k tátovi a ke mně nechtěla :((((
@ngvadi to jsem měla se synem když mu byl rok a 1měsíc skončila jsem na týden v nemocnici a když jsem se vrátila koukal na mě jako bych byla někdo cizí.A když se to zase uklidnila šla jsem na operaci a musela ho den před nástupem dát tchýni na spaní a on stráááášně plakal a natahoval ke mě ručičky a já musela odejít a ještě druhý den jet do špitálu jsem brečela celou noc a nakonec mě manžel vezl z nemocnice v zadu na sedačce jsem nesměla tři měsíce sedět a nabrali jsme ho u tchýně a on se podíval dozadu na mě a spostil takový srdceryvný pláč že jsem měla chut vystoupit z auta a skočit pod vlak ☹ mě normálně nepoznal ☹ ☹

@lenasss to jsi neměla ani ukazovat, normálně mi je líto, že mi nic nepřijde 😀 😀 😀