Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katkaela já aplikaci nepoznala, protože jsem neviděla originál, ale líbí se mi moc 🙂 Taky budu muset vyrobit něco s mašlí, nebo šňůrkou 🙂
@katka82 moc krásné kaťata!
@flapi trička jsou moc hezké! Jinak nevím, co máš za stroj, já jsem před pořízením OL šila falešným OL stehem, vypadal jako __/__/__/ a fungovalo to dobře. Vem si kousek úpletu a pohrej si s různýma pružnýma stehama a uvidíš. Jinak na prošití okolo krku je dobrá buď dvojjehla, celkem ten steh pak pruží taky, anebo tříkrokový cikcak. Z mého hlediska má oproti dvojjehle tu výhodu, že vypadá hezky i v případě, že ti to někde trošku ujede (vlastní zkušenost 🙂 ). Lemovací gumičku našívám normálním rovným stehem, ono to pruží i tak, protože ji při šití natahuješ.
holky v tabulce je už většina zvás zapsaná i s poštovným tak bych prosila o zaplacení jinak neposílám 😉
dievcata Sk...pouzivate niektora na pranie qualt excel? ak ano, kde ste ho zohnali?
holky prosím myslíte že by šla zahraniční bavlan třeba od kaufmana použít na pyžamko?? já jí ještě neměla v ruce 🙂
@animal já to přežila není to tak strašné jak to vypadá měla jsem jeden prasklý obratel L5 a výhřez ploténky L5-S1.L4-L5,L4-L3 a po operaci jsem chodila měsíc v krunýři bez něj jsem se nesměla postavit z postele a nemohla jsem 3měsíce sedět a já to měla podobné jen mě srazilo auto z kola a ujel prevít a já se ještě doplazila domů to jsem měla štěstí
a po operaci jsi byla týden hospitalizovaná? není to málo? pak tedy se nesmí sedět ju?
@animal po první té akutní jsem byla 10dní potom uznaly že je to dobré a že mám mladé tělo že se stím vypořádá a poslaly mě domů na lůžko s krunýřem a mohla jsem jen na záchod a po měsíci jsem už chodila a dojížděla na rehabky a tak a když se mi to po třech letech pohlo a byla jsem znovu na operaci byla jsem doma za 5dní 😅 pokud se chceš na něco zeptat písni raději IP ať tady nerozebíráme nemocnice 😅
@season ..no moja..www.latka.cz som neodolala... 😝 😝
tak tady už pěkně dlouho slintám jak krásně šijete kaťátka podle nonita střihu 😵 dá se to šít i na obyč rovnostehu a je to celkem pochopitelný střih ? já co nepochopím z obrázku tak to neušiju 😀
@barcav já to šila poprvé podle fotek tady http://www.farbenmix.de/de/nonita-fotoanleitung...
podruhý už mi to přišlo jako hračka - a návody ani většinou nečtu, páč tomu prostě ani nerozumím, moje představivost končí na "přiložte líc k lícu" 😀 No a v němčině 😕
@dankakk Já myslím, že takto brzy, kdyby byl problém, tak se mimčo ani nechytí. Gratuluji a přeji ať je vše OK.
@ngvadi @lenasss To jak dítko nepozná maminku jsem si taky zakusila. Jsem v synových 1 roku 3/4 jela na týden na vodu - jedna jsem pořád na něj musela myslet, jednak celý týden pršelo a pak mě dítko ani nepoznalo. Dalším dětem už jsem odmítla něco takového udělat. Bohužel ve Vašem případě to jinak udělat nešlo.
@lenasss Tak to jsi měla teda štěstí, že Tě ten prevít nepřejel úplně. Chytli ho pak dodatečně? Neměla jsi pak problém v těhu?
@barcav Taky slintám nad Nonita kalhotama. Asi pajcnu taky střih podle kalhot, co nám sedí. Návod vypadá pochopitelně. Myslím, že na rovnostehu by to šlo bez problémů, obvzlášť pokud budeš šít ze tkané látky a ne z úpletu. Mám tu dvoje dospělé manšestráky na recyklování na podzim budou kalhoty potřeba.
@lucijan dík za odkaz 😵 no nějak tak i v češtině jsou pro mě návody jak španělská vesnice 😀 z ottobre taky šiju podle obrázků , zatím jsem se s tím vždy nějak poprala 😀
@mooncaa no právě jsem myslela, že bych je zkusila z nějakého manšestru nebo kordu, přijdou mi jako supr kalhoty na podzim 🙂
nebude nějaká hromádka na farbenmix 😀
Holky, čítam ako tú píšete, že vás dieťa po pár dňoch odlúčenia nespoznalo. Po mne teraz svokra chce, aby som jej dala Elišku v septembri, že budú mať 2 týždne dovolenku, a že by šli aj na chatu. Mne sa to príde moc skoro. Mojim rodičom, som ju už teda nechala na 3 dni, ale je u nich dosť zvyknutá, sme tam často, moja mamka vie aké máme zvyky, čo ako robíme, a rešpektuje to. Ale u svokrovcov, si nie som istá, vída ich málo, keď vidí svorka po mesiaci, spustí rev, on je na ňu strašne hrr. Obávam sa, že na mňa budú tlačiť aj s manželom, on by ju dal hneď (no veď sú to jeho rodičia). Ja si nie som istá, stále nad tým premýšlam, aj v noci sa zobudím a potom nemožem spať. Úplne som z toho v strese, že by som im ju mala teraz nechať😖 Kludne by som počkala, až jej to budem mocť vysvetliť alebo si sama povie, že chce ostať babičky...Ako ste to mali vy?

@lenasss no to nevím, jestli má člověk motáka skoro zadarmo. Když spočtu, co jsem už uvalila za látky (a to se krotím 🙂 ), tak by mě vyšla flaška sebedražší slivovice tisícrkát laciněji 😀 😀 😀