Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak stoklasa objednanej, přihodila jsem tam ještě tohle: http://www.stoklasa.cz/roland-baby-9-7mm-sypane... , protože mi neustále docházej a ty krabičky po 15ks jsou hrozně depresivní :D ale 500ks asi nespotřebuju ani za dlouho, tak jestli někdo chcete, tak dejte vědět, klidně vám odsypu ;) a dostala jsem se akorát o 4kč nad limit pro poštu zdrama, tak jásejte, budete to mít levnější 🙂
@zabza40 heleme, nazdar🙂
Holky kdo si bude do 28.10. dělat radost na nej-sici-stroje, dejte vědět, mám kupon 🙂
@katkaela Nedala bych taky...Janu jsem dala až letos (3r 2 m) na 4 noci mamce, kterou vídá několikrát do týdne a bývají spolu často samy, i tak asi 3.večer plakala a bylo jí smutno, už to bylo dlouhé (je to takový náš "malý" rozmazleneček, spí s námio pořád ještě v ložnici)- jeli jsme s manželem po 11 letech SAMI na dovolenou, chodit po Alpách.
@katkaela Tak já bych teda malou nedala 😀 😀 😀 Podle mně je dost malá a pokud s nimi není zvyklá být déle...tak to vůbec 😒 a ještě na tak dlouho... Naši D až ted učíme sem tam spát u našich (když jdu na noční), a to je na ně zvyklá a vidí, že je starší holky zbožňují. Spala tam všeho všudy 3x, a to jednou i se starší sestrou.... Když ji tam občas necháme přes den (když si potřebujeme něco vyřídit bez ní), tak fakt jen pár hodin, pak už chodí a ptá se pořád, kde je mama, tata, holky.... A to je kliďas. Ale možná 😅 😅 . když svolíš, 😅 😅 tak ti budou za dva dny volat, ať si pro ni přijedeš 😅 😅 😅 A hned je 14denní hlídání přejde... 😅 😅 😅
@katkaela můj Vítek nebyl ještě na noc pryč bez nás, jsou mu čtyři a půl... Chtěli ho v červnu mužovi rodiče na dva týdny na dovolenou, ale on nechtěl, tak jsme to respektovali, dusno kolem toho bylo... 🙄 Teď začíná jezdit na jednodenní výlety s nima, dřív prostě nechtěl, dvouletá Rozárka jezdí taky, třeba na koupaliště, nic velkýho a jenom proto, že tam má s sebou bráchu, kousek domova prostě, na noc bych ji ani nepustila - a to jsem pro podporování samostatnosti. Nevidím důvod, proč by tak malý dítě mělo být bez mámy na tak dlouhou dobu, do tří let určitě, pak už záleží na konkrétním dítěti (já mám chlapečka mamánka 😉 )
@katkaela tak jestli z toho máš obavy, tak bych to nepodnikala 😖 naší bylo cca 15měsíců, když jsem jí nechala prvně na noc u našich a hned ráno jsem pro ní jela, je hodně zvykla na mojí mamku a věděla jsem že s ní to zvládne ale a abych jí k nim dala na pár dní si nedovedu představit ☹ to by uričtě malá nezvládla no a já taky ne ☹
@animal To je mi teda táty líto, chudák, tak snad nebudou žádné komplikace a rychle se zotaví. Záleží, jak moc to kde má poraněné...ale oni už časně vertikalizují a snaží se lidi co nejdříve rozhýbat. 😉
Jinak tento týden byl katastrofální....D se podruhé narodila...naše návštěva ostr.zoo skončila na traumatologii a na rtg hlavy. D spadla tak blbě na hlavu, že to snad ani není možné 😠 😠 😠 Holky blbly...a tak to dopadlo....rána to byla neskutečná...a už jsme jeli...Jak já nelítám s každou p..... k lékaři, tak teď bych si to bez snímku asi neodpustila....naštěstí "lebka" vydržela... nejspíš měla "jen" otřes mozku....ale ten přístup....Dívali se na mě fakt jak na prdlou matku.... Ale oni u toho pádu nebyli... 😠 😠 😠
A hned ten den kamarádce zemřel táta....a a oni se to nááhodou dozvěděli až za pět hodin.... 😠
Fakt...týden blbec... 😖
@palosek tak tátovi už je líp, už není na opiátech a rehabka ho došla změřit kvůli korzetu a už se snažili cvičit - otáčet na bok. Operace dopadla výborně a na tu druhou prej jít nemusí, měl zlomený jeden obratel ale šoupli destičku přes 3 obratle. Takže vše je OK, jen ta rekonvalescence.
@katkaela Mně teda přijde taky malá na to jet na několik nocí sama... Hodně bych váhala i kdyby byly na sebe zvyklí a pokud nejsou, tak bych nedala určitě... Davídek byl poprvé v cca 2,5letech s našima, občas s nima jede na jednu noc na dovču (my ho dovezem a necháme tam a oni další den jedou dom a přivezou ho). Myslím si, že na tu jednu noc je to tak akorát... Asi bych to nejprve zkusila dát ji na 1 noc a pak pomalu pozvolna prodlužovat...
jdu vám podat "hlášení", membri mi dopoledne zvedla telefon, ale omluvila se, že je v práci a poprosila abych ji zavolala znovu odpoledne to mi již telefon nebrala 😠 večer jsem jí napsala sms, že prosím o vyrovnání, tak uvidím
@katkaela Bych určitě malou nedávala a ještě na 2 týdny. Buď tam jeď s nimi (ať si zvykne) a pak na konci odjeď a nech jí tam 1-2 noci samotnou. A dala bych na tvůj instinkt, pokud z toho v noci nespíš, tak jí nikam nedávej.
Eli mohla jet letos s babičkou a dědou do Maďarska do lázní, když mi to táta navrhl, tak jsem se na něj tak podívala, že už ani nenaléhal.
@sipe Uložila si tvoje číslo pod jménem: "Už nezvedat", ale kdyby něco náhodou, dej vědět.

@zabza40 má rok a 3 mesiace