Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal Odpo odjíždíme na tábor s Jasmínkou, proto u Caramilly ty tepláky! 😀 😀 😀 Jasmí tam oslaví narozeniny, to bude mela 😀 Narodila se totiž před 2 lety v předvečer tábora, všichni tam spali ve srubu vedle sebe a v půl třetí ráno to brý bylo jen pipí, pipí.... jak postupně pípaly SMSky, jediný, koho to ale vzbudilo, byl brácha a začal na celý ten srub řvát "Jé, narodila se Jasmínka, hurá hurá" a všechny probudil🙂 Mámě jsem ani nepsala, že jsme v porodnici, protože by měla nervy a nezvládala by zabalit na tábor, dělá hlavní vedoucí🙂 Takže to byl pro ni šílený šok, že nic nevěděla a najednou SMSka v noci.
Jasmí se taky narodila o 14 dní dřív, já chtěla na ten tábor právě na 1 den jet se podívat, ale to jsem jaksi už nedala. A to mě původně náš farář přesvědčoval, ať jedu na celý a že kdyžtak prý odrodím v lese mezi srnama, ha ha ha 😀
@zdeann Já jsem myslela, že začíná v mozku, ale dítěte, že to je ten, kdo se rozhodne "už se mi chce ven" a prý to matka proto neovlivní. Já jsem Jasmí ven fakt nechtěla. Byla jsem v klídku, pohodička a užívala jsem si posledního volna a spánku celou noc a najednou prásk ho a plodovka na podlaze 😀
@katkaela ; @palosek 😀 😀 😀
Jako mám problém u nás doma najít jednak flekatý bílý triko na batikování - jasmíně ho asi musím jít snad ušít nebo co !!!!! A ojetý flekatý trička, prostě tu nic nemám, rifle jsem jedny takový odrbaný našla, ale jinak Jasmína na tábor pojede prostě za modelku. Ona je hrozně čistotná, takže nic neoprasí, všechno se vypere, úá, já mám fakt problém vypravit dítě do lesa 😀
@palosek no praveze to bola moja prva objednavka, tak som nevedela ako to chodi, tak som cakala a ja som vtedy objednala len lamu a potom v prebytkoch nejaky finerib, ja blbka som si nezkopirovala tabulku a potom, ked mi to uz konecen doslo, tak som zistila, ze mam len tu lamu, ktora ma vysla na 300kc za meter... Dobry kauf, nie? 😠
Nechelo sa mi to riesit, mam sama starosti dost a proste som sa na to uz vykaslala, ale ak to urobila viacej holkam, tak to teda tak nenecham... Az maly zacne chopdit do skolky, nebuddem mat problem ist na policiu...
nemate nahodou niekto kopiu tej tabulky od membri z cca asi unora 2012?
@veronik77 hm, ono je to podle mě ale lepší, tady je to 2000000x denně "umejt" "mamí, bléééééééé, umejt"
A to fakt nemá vychovaný, mě je celkem jedno, když se uprasí, dávám jí teda brindák a utěrku na klín, ale když to kydne na tričko, tak skoro všechno jde vyprat nebo vyslunit. A když nejde, tak holt nejde. Ale ona je děsná cimprlína, vůbec ji nechápu... Já jsem takový prase 😀
@lucijan přenášení je pěkný opruz, ale je to tak, porod spouští dítě. Já měla u Filipa špatně určený termín dle UTZ, takže podle něj jsem přenášela 22 dnů. 😀
Ale i tak jsem přenášela téměř 10 dnů a bylo to dost náročné, jednak se nenechat natlačit do vyvolávání, jednak si ustát domácí porod. Ale nakonec se povedlo a i Filip se vykulil. Dobré bylo, když mě zvali na vítání občánků a já ještě neporodila, denně mi někdo volal, jestli už, manžel nervózní, dětí nervózní, já jak na trní. Nakonec jsme vítání teda nestihli, tak mi pak vítali za rok a kousek děti dvě. 😀
U Dorky jsem si přála, abych nemusela tak dlouho přenášet a ta se narodila přesně na termín. 😎
@caramilla Já myslela, že je to Caramelizovaná podzimní kolekce a ono tepláky - jsem to ani nepoznala, že to jsou tepláky 😀
Na názory, že druhé, případně 3. dítko se rodí rychleji už nevěřím. Já čím další porod, tím o kus zase delší. Poslední trval víc jak 36 hodin od 1. bolestí.
A spuštění porodu v mém mozku dokonale sedělo na poslední porod. Celý týden po termínu porodu jsem měla spoustu akcí - to jsem neplánovala já - každý den něco. Ve čtvrtek jsem dokonce zároveď hlídala truhláže, co nám dělali nábytek do ložnice a vozila děti do sousedního města na rovnátka - ráno 2 děti na rovnátka, pak na rentgen, pak odpoledne jedno díte na rovnátka (sundavali fixní a dělali rychlovku sundavací). Truhlářům jsem musela nechat klíče od bytu, manžel nemohl pomoci. Večer jsme nastěhovali oblečení z krabic do nových skříní. Po týdnu spaní na matracích na zemi jsem mohla spát v posteli. Tak jsem v noci prohlásila mohu už konečně rodit a ráno v 6 první porodní bolesti.
@lucijan Úplně tě chápu, já se každý ráno probudím, a říkám si "Tak dneska zase nic" a to mám do termínu ještě 3 dny. Ale já jsem měla ještě co šít ... někdo se tu ptal na šusťák z gabinka.cz. Je fakt příjemnej, poměrně tenkej, očekávala jsem, že bude pevnější, ale snad vydrží🙂 upgradovala jsem korbu na náš nový sourozenecký kočár, který jsme koupili starší - tak dávám pro srovnání vyšisovaný oranžový a nový tmavě modrý s vnitřkem s ježky z IKEA
@ngvadi Toto je Polášek: http://www.polasek-holesov.cz/ Nemajú to v e-shope, ale stačí tam zavolať (ja som volala do skladu), že by si chcela odstrižky jersey alebo froté, koľko kg (35kč/kg), nadiktovať adresu a pošlú aj na dobierku, prípadne sa dá dohodnúť, že im pošleš penízky na účet, potom je nižšie poštovné. Jersey odstrižky sú vačšinou menšie (polovičné), aspoň, čo mne prišlo. Myslím ale, že sa to bude dať pekne nakombinovať.

@zdeann kamarádi to tak měli - 2 měsíce před termínem, měsíc před termínem a v termínu 😀