icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
18. aug 2012

@veronik77 Ahoj, jsem tu jen na skok...D se vrací do normálu...asi už ten otřes odeznívá, Díky Bohu. Vím, co to je "úraz hlavy". Pracuji s tím denně... 😀 teda půl úvazkem 😅 😅 , tak jsem strašně ráda, že to nebylo nic horšího...a snad se z toho už nic nevyvine...nemělo by... 😉

veronik77
18. aug 2012

@palosek Tak to jsem ráda!!!! On naštěstí mladý mozek se vyrovnává s úrazy mnohem líp... 🙂

palosek
18. aug 2012

@caramilla ...ještě před týdnem bych napsala..."závidím tak čistotný dítě"...teď ale nezávidím, jsem děsně ráda, že je D v pořádku, ikdyž často jako prase 😀 😀 😀 😀 I když pozor....dnes jsme byli gratulovat na svatbě...a ona až do večera vydržela čistá...šaty...krom toho, že šlápla do "!hovna"...takže dobrý, ne??? 😅 😅 😅

veronik77
18. aug 2012

@palosek to je přeci pro štěstí 😀 😀 😀

palosek
18. aug 2012

@katkaela Polášek...je také dobrý 😀 😀 😀 Já jsem z jersey (dadky) už ušila kalhotky malé i sobě...mám střih na tři švy (pajcnutý z kupných nejmen. zn) 😀 A paráda...ale asi by to fakt chtělo olemovat (úzkou lem.gum). A do třiček se také hodlám pustit....jěště na zítra dochystat svokre 😀 oslavu 70-tky...a pak si našiju kalhotek.... 😀 😀 😀 😀 😉

palosek
18. aug 2012

@veronik77 ...a že ho měla 😉 😀 ...dočítám tři str. zpátky a nebýt tebe, tak si tu povídám sama se sebou 😅 😅 😅 než mi uschne povytíraná podlaha 😀 😀 😀

veronik77
18. aug 2012

@palosek starší holky kalhotky nechtěly? 🙂

lucijan
18. aug 2012

@petkasv jo, chystám se zase doma, s porodní asistentkou, když bude na začátku porodu všechno ok
@lenasss kup si stroj, kočár můžeš zkusit ukecat na jaře, že po zimě je zničenej 😀 😀 A pletení a háčkování mě chytá pravidelně s podzimem, to pak před usnutím místo na šití myslím na to, jak zkombinovat proužky na čepicích 🙂

palosek
18. aug 2012

@veronik77 😀 chtěly, nechtěly...ještě na ně prostě nedošlo 😀 To víš, že jim našiju 😉 A pak přiobjednám dadku 😅 😅 Musí mi nachystat ty, které se jim nejlíp nosí...a podle nich udělám střih....budou je mít bavlněné, bez jakýchkoli umělin, 😀 ...toť má vize...ale nejspíš to dopadne tak, že ušiju jedny a když bude nezájem, tak pokračovat nebudu 😎

palosek
18. aug 2012

@petkasv ...tak já bych zas měla, co šít. D porostla...potřebuje další "neflekatý" trika, delší kalhoty, jak tepláčky tak nějaké džíny či pláťáky...prostě všechno 😀 😀 Pohodlnější by bylo skočit do obchodu 😅 😅 😅 , ale těch látek doma...takže musím ušít... 😀 😀 😀

sinala
18. aug 2012

@palosek já taky plánuju co všechno ušiju z látek co je doma 😀 a když nestihnu holt budu muset zajet doobchodu 😀 😀 😀

veronik77
18. aug 2012

Dobrou noc 😵

palosek
18. aug 2012

@veronik77 ...brou... 😉

dankakk
18. aug 2012

Baby, poznate toto tricko? Kde sa dá kupit? Alebo ako ho usit, ako to vyzera??? http://www.facebook.com/pages/Bondtričko-porodn...

argo1
18. aug 2012

@lenasss No, bodejť kočár si můžeš vylepšit sama, ale OL to je investice do budoucna🙂 Mě se ani při prvním ani teď při druhým dítku nechtělo investovat do novýho kočáru. takže máme starší, jen jsme teď museli pořídit sourozeneckej, protože ten starší se chce ještě dost vozit....

sinala
18. aug 2012

@dankakk no to je super a proklikala jsem se sem http://www.ladavyvialova.cz/cs/clanek/bondtriko

mooncaa
18. aug 2012

@dankakk
@sinala
To je dobrý kojící triko. Myslím ten nápad patentek na prsu - odepnu - kojím - zapnu.

@lenasss Hlasuji taky pro OL. Co máš za kočár?

dankakk
18. aug 2012

@sinala super, ja som to pozerala uz dávnejšie, ale teraz mi to Google nechcel nejak nájsť. Je to fajne triko, asi ho skúsim usit... Neviem či sa dá niekde kupit...

lenasss
19. aug 2012

holky díky za názory pořídím OL ale až příjdou penízky ☹ jak já se nemůůžu dočkat 😅 @mooncaa a kočár mám takový ale jen barva je khaky zelená s oranžovou ale je dost vybledlý jinak do lesa je k nezaplacení a to že jsme tak často.Do města nosím stejně nosítko 🙂

petkasv
19. aug 2012

@palosek no Bětka taky právě vyrostla a potřebovala bych 🙂 ale nějak není ta chuť 😖 musim se do něčeho pustit 🙂

lenasss
19. aug 2012
kuna
19. aug 2012

@sufik1 dik za info ohledne sustakoviny, nekdy si ji objednam a zkusim. Akorat to asi nebude v dohledne dobe, tak jestli na to moc nespechas, tak se pak ozvu 🙂

@caramilla ty teplacky jsou s tou kyti latkou super, tu aplikaci asi taky pajcnu. Ja mam prave rada hezke teplaky, protoze v nich dite doma chodi od podzimu do jara, tak at muzu kochat oko 🙂

vic si nepamatuju, docitam vas prubezne na mobilu. Ale chystam se i sit, behem dvou tydnu chci usit ksiltovku pro dite a podsedak na zidli - cestovni nahrada jidelni zidle. Pak dam foto.

zojec
19. aug 2012

@dankakk skus napisat labutka, ona ho kupovala niekde z ciech. drahe sa mi ale zdalo celkom dost 🙂 na to, ze ho mas len raz na sebe :D ale mohla by ti ho pfotit, ak by mala cas 😉

nela1x
19. aug 2012

@piecee jeej tie nohavice su fakt skveleeee! nadherne!§ mohla by som aj ja poprosit o strih?

mooncaa
19. aug 2012

@lenasss Tak jestli jsi nespokojená u kočárku jen s barvou, tak nový potah si můžeš ušít. To se OL bude hodit. 😉

petkasv
19. aug 2012

Holky tak jsem vytáhla stroj, mám otázku, co dělám špatně,když šiju z úpletu od Wendy, tak mi nová normální jehla dělá šílený dírky, musela jsem kousek odpárat a jsou tam dírky jak do pr... nevim co mám dělat jinýho 😖

palosek
19. aug 2012

@petkasv a zkusila jsi stretch jehlu? Nejmenší?

petkasv
19. aug 2012

@palosek Pavli no vidiš, nezkusila, jsem pitomá 😖

daisyr
19. aug 2012

@petkasv určo dej tu stretch 70 nebo 75 nebo jak to je🙂

michamicha
19. aug 2012

Ahoj, jsem tu hoooodně dlouho nebyla a stroje jsou od 11.7. zavřený ve skříni, nebyl čas ani nálada na šití 😔 dneska jsem dočetla maily, tady v diskuzi to fakt nedám těch asi 200 stránek 😅 takže počkám na balíček Mylly a pak se zase vrhnu na šití, už mi to fakt moc chybí 😵