Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 tak jako nejsem toho názoru že ta vakcína způsobuje autismus, jelikož s nima dělám, tam to prostě museli zanedbat rodiče, ale to je na jiné téma, ale k tématu očkování jsem jasně odložit, do školky nejde tak se nic neděje, očkování se může odložit dokud dítě nenastoupí do školky, kde to očkování chtějí mít potvrzené, nevím jak u vás na Slovensku, ale u nás je to podmínka pro přijetí do MŠ, ovšem pokud si nevyberete soukromou, takže čím dýl to dítě vakcínu dostane tím lepší má na ní reakci, takže určitě odložit 🙂
@ucitelka70 sankce nejsou žádné, ze zákona se může odložit, jen je to papírovíní navíc pro lékařku .-) ale to je její věc 🙂
@petkasv možná jsem tě špatně pochopila, ale jaké zanedbání ze strany rodičů podle tebe způsobuje autismus?
Dneska jsem opět tvořila, ušila jsem něco mezi bekovkou a kšiltovkou - na zkoušku. Příští už bude z látky k tomu určené. Ale i tak jsem spokojená, mohla možná být o malinko menší, ale zase jí možná bude i příští rok. 🙂. Na krku má J. zcela neesteticky bryndák, blejskla jsem ji u večeře 🙂
@kuna to je hrozně ošementé téma, tam může působit víc faktorů a podle posledních studií, který se samo neprovádí zatím vůbec u nás se to dá zjistit z krve už v těhotenství, něco jako triple a dawn, tohle je i dost složitý na to prohlásit že ta vakcína to způsobila, vzniko to díky vysokým horečkám, na který třeba rodiče nezaregují včas a správně, nebo naopak se jí snaží hodně rychle snížit, tím vším se můžou poškodit mozkové buňky, tohle je fakt složitý
já jsem pro vakcínu odložit 🙂
@ucitelka70 Aj nás čaká mmr. No nech si len pekne čaká ďalej 😀
@tygrova nepsala jsem že to zanedbání rodičů by to mohlo způsobit právě ten autismus, ale to postižení mozku o kterém je v tom článku psané mohly způsobit ty horečky ve kterých to dítě bylo 😉 to je rozdíl, u autistů jsem x let dělala a vedla jsem třídu kde byli autisti těžce a ž hluboce postižení, což znamená, že byli rádi a my byli rádi, že se dokázali postarat sami o sebe
@sinala my to máme taky posunutý s Dr. nebyl problém to domluvit, spíš bych to očkování nechala na nějaký bez chřipkový období, já mám tetanovku propadlou a neřeším to, stejně když se něco stane, tak mi jí v nemocnici píchnou tak jako tak a nebude je zajímat jestli jsem očkovaná nebo ne 😒
No v těhu mi jí Dr. vůbec nedoporučila, že to není dobrý pro plod, takže i u nás bude čekat dlouho 🙂
@ucitelka70 pokial by si odmietla ockovanie uplne, tak ta doktorka nahlasi na hygienu ( ma tu povinnost zo zakona) ti ta potom budu riesit. ak to nestihnu do 2 rokov tak maju smolu, prejde premlcacia doba. ak to stihnu, budu ta prehovarat a hovorit ake je ockovanie fasa. ak nedas zaockovat vobec nic tak max. mozna pokuta je myslim 370€ ak nedas ockovat len nieco,tak platis len nejaku ciastku, podla coho sa to vypocitava neviem , kazdy RUVZ ma asi ine tabulky .
nevravim, ze MMR musi kazdemu hned sposobit autizmus, ale clovek nikdy nevie. zda sa mi banalne ockovat proti chorobam, ktore som napr. ja osobne vsetky prekonala ako dieta , bez ujmy na zdravi. takto sa tie choroby len presunu do dospeleho veku a tam to uz moze naozaj urobit vacsiu sarapatu. neziaduce ucinky su daleko horsie ako choroby proti ktorym sa ockuje. ekzemy, zastava reci, opuchy... ved pogugli a uvidis.. aj tu na koni je par zivych diskusii ohladom neockovania 🙂
ja som ocko odmietla, b. len MMR , a miso nedostane uz nic 😉 akurat vcera som podpisala papier..
jaj a co sa tyka skolok. na tlacive zo skolky je len kolonka, ci je dieta sposobile na skolku, ziadne ci je ockovane, alebo nie. pokial lekar nechce, nemusi to tam napisat. ale su rozni lekari (asi zavisi ktora farmafirma viac masti vrecka). a tiez nechapem ako moje nezaockovane dieta moze nakazit zaockovane deti , ked uz je to ockovanie taka paradna vec 🙂
zdravím holky🙂 prosím poradíte?daly by se někde sehnat tyto náplety? http://global.burton.com/mens-softshell-hoodie/...

@zojec no a ako so sankciami?