Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@fionka1711 to jsi lemovala pulem a řasené to máš lastinem?
@sinala
@sinala
@fionka1711 aj mna to zaujima ako si to lemovala a riasila PUlom ked laston nemas rada
@fionka1711 Fakt se ti osvědčil a přijde ti měkký? Máš to podehnuté z rubu i lícu a řasené lastinem? My jsme to takto zkoušeli ve výrobě a přišlo mi to ve výsledku hrozně tuhé, tak nakonec dáváme lemovací gumičku...
@lenasss na šití?? 😀 😀
@fionka1711 taky jsem zvědavá! vypadá to teda dobře
u těch očkování je lepší požádat o odklad, než odmítnout, to doktor nemusí hlásit
A u MMR vakcíny je v čechách stanovená jen dolní hranice, odkdy se může očkovat, horní ne, takže se může hravě odsouvat do dospělosti - spíš teda puberty, pak je lepší kluky nechat naočkovat na příušnice a holky zarděnky. Na přihlášce do školky nic o očkování nebylo..
hele, našla jsem náhodou tabulku od membri, kdyby ji ještě někdo hledal...v tý objednávce byl tehdy takovej hokej, že nemám tucha, jestli jsme s penězma vyrovnaný, ale snad jo, moc jsem toho neměla... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...
baby krasne veci sijete;)
ockovanie teraz riesim aj ja, Ruty nema MMr a Eli ma jednu hexu, ale po velkej reakcii som uz odmietla, len moja dr si to vyriesila po svojom a do karty mi tie ockovania dolepila a dopisala sama 😕 😠
A svokra mala ruzienku na zaciatku tehu a muzovi nic nie je
@sinala
@komisakpd
@ivuska.h lastin nepouzivam - PUL je prehnuty len vpredu (aj to len dekoracne sila som uz aj PULky co som len odstrihla popri sviku spredu aj zozadu a sluzia uz rok bez znamky opotrebenia 🙂 ) je tam pouzita obycajna kvalitna guma z metraze sirky 0,6cm (lem ma sirku 8-9mm) prisivam ju zaroven s lemom a riasim az ked je lem skoro hotovy - je to celkom zaujimavy postup 😀 Lem nie je samozrejme taky jemny ako s lemovkou ale toto mi pride ovela kvalitnejsie a okrem toho na lemovaciu gumku som dostala reklamacie na pretecenie. Sila som tak aj kapsovky a tie lemy su naozaj makkucke - je ale dolezite mat makky a jemny PUL - ja kupujem z detivbavlnke a tak su najjemnejsie bledozlty, bledozeleny a ako som dnes zistila aj biely 🙂 obrazkove PULy su napriklad o dost tvrdsie. Na foto vidno kapsovku zvonku a zvnutra (svetlo je na pr... 😀 ) na usi a chrbatik je uz pouzita lemovka.
@fionka1711 fijo, ty vypadj fakt profi... akorát ten tvůj postup čtu už asi popátý a stejně ho nechápu, ehm O🙂
@ngvadi dakujem 🙂 a comu konkretne nerozumies? ak by si to chcela tak skusit tak ti kludne odfotim postup 😀 staci sa ozvat
@fionka1711 no nafocenej postup by byl úplně boží... 🙂
@ngvadi
@fionka1711 myslim, ze takto su usite aj flipky od BG, tiez su lemovane pulom 🙂 gumicka sa neprisiva cela, len konce po zatiahnuti a nariaseni 😉
@ucitelka70 Taky jsme očkování mmr odkládali po 2. roku a u Elinky budem zas...
ahojte zienky,
ako sa mavate? opat krasne vytvory....nemam slov, 🙂))
ja mam teraz 2 tyzdne dovolenky tak snad sa mi aspon nieco podari 🙂)
Babulky SK... kde kupujete plastove svoky? chcela som si ich objednat z detivbavlnke a nenaslo mi stranku :( diik
@ngvadi
Tak 🙂 :
1. Odstrihnem pruzok jemneho pulu siroky asi 4cm.
2. Lem sijem vzdy z vrchnej (farebnej strany - tj. jednu stranu od uska k zipsu a druhu od zipsu k usku.
3. Prisijem gumku tam, kde chcem aby zacinala. Dajme tomu ze prvu stranu kde sijem od zipsu k usku, tak prisijem priblizne 10 cm od vrchu.
4. Prelozim pasik okolo kraja nohaviciek, hore podhynam a zacnem sit lem od vrchu nohaviciek.
5. Ked pridem k nasitej gumke sijem dalej, len davam pozor aby som ju nepresila a aby mi nevybehol zalozeny kusok pulu. Nic nenatahujes, lem je uplne rovny.
6. Priblizne 2cm pred koncom elastickej casti skoncim - odstrihnem nit. Z opacnej strany odstrihnem zvysok cca 2-3mm od svu.
7. Natiahnem gumicku tak ako potrebujem (natahujem ju trochu viac aby mala rezervu, ak by sa roztiahla) a koniec prisijem a zvysok odstrihnem.
8. Zapichnem ihlu do toho isteho miesta ked som skoncila, presijem dozadu dopredu a dokoncim elasticku cast svu - budes musiet natiahnut.
9. Koniec pri usku zaposivam do sikma.
10. Cast od uska k zipsu sa robi rovnako len uz zaciatok pasiku zakladas okolo gumky a na konci potom sijes kusok rovneho lemu.
11. Cast s uskami a chrbatik robim uz lemovacou gumkou.
Tak vela zdaru 😀
@fionka1711 ...jen teda bádám nad tím, ve které fázi a jak to pak zřasíš??? 🙂
@palosek v bode 7. - ked odstrihnem zvysok z druhej strany (nariaseny sa zle striha) potom chytim natiahnem pokial chcem a prisijem tam, kde ma koncit 🙂 ak ta pomylil predposledny obrazok to je len ukazka zakoncenia - z druhej strany je to este nezasite, nenariasene.
budete někdo zkoušet ten trojúhelník šít?
rozhodně ano, to je nějaká oddychovka. Jenom to správně ustřihnout 🙂
Prosím prosím, neměla byste některá na půjčení Ottobre čísla 4/2004, 1/2006 a 3/2006?
Výměnou můžu nabídnout 1/2008, 1/2009, 3/2010, 4/2010, 1/2011 a 4/2012, ale z toho posledního se chystám šít, takže spíš asi obkreslit to, co by vám padlo do oka.. 😉
@fionka1711 ty jo skvělej návod už se těším až vyzkouším (ač jsem dlouho plenky teda už nešila🙂) ) díky moc
@petkasv teda triko vypadá parádně 😵
@stassy tady si vyber 😀 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...
Holky jsem zoufalá, vyměnila jsem normální jehlu za strečovou 75 a stejně je to triko z toho úpletu děravý jak blázen ☹ myslíte, že to může být napětím jehly?

inak od bud. tyzdna v lidli - overlockove nite 😉 http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-614A8EC5-23...