icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
22. aug 2012

@30jana no podle mě když to bude z úpletu, tak se to nebude muset ani možná lemovat, dkyž se ten úplet za točí 🙂

sufik1
22. aug 2012

ahoj holky, trošku vám tu zaspamuju svýma posledníma tričkama. Návod na recy trika je na blogu, podrobné fotky triček budou zítra. S těma aplikacema jsme se fakt vyřádila. Malej ráno navlíknul tričko s mašinkou a celý den na něj ukazoval a dělal ššš hůůůů

petkasv
22. aug 2012

@sufik1 ty jo, to je paráda, jsou fakt krásný, ty se nudíš, viď 🙂

eldwen
22. aug 2012

@petkasv to by mohl byt skvely svetrik z mylly merina interloku 🙂

petkasv
22. aug 2012

@eldwen To je dobrý nápad 🙂

lenasss
23. aug 2012

@eldwen nééé z mylly merina nééééé já už vím na co ho použiji a ty takhle 😀 😀 😀 to zas budou mladoši bez triček a spodárů 😀 😀 😀 😀 ale je to krásné jednoduché a praktické už včera jsem koukala z čeho bych to tak udělala 😀

petkasv
23. aug 2012

@lenasss na zimu tomu půjdou i dobře vymyslet rukávy, je to takový šup sem, šup tam a jsem oblečená, je to fakt hezký, dneska to zkusim na panenku, uděat 🙂

eldwen
23. aug 2012

@petkasv dej vedet, jak to dopadlo, jsem napnuta a fakt zvazuju, ze to udelam 🙂

eldwen
23. aug 2012

@petkasv jee, a jeste kdyz si k tomu primyslim rukavy..... no mnam

petkasv
23. aug 2012

Holky mám ještě otázku, který mám koupit brother BN 2700 nebo INNOV 10 🙂

petkasv
23. aug 2012

@eldwen no podle mě to nebude problém, i když je to na obě strany, já to zkusím prubnout na tý nanyně, a uvidíme 🙂 pak nafotím 🙂

petkasv
23. aug 2012

@eldwen no mě se o tom v noci zdálo a od tří ráno jsem nespala a fakt přemýšlela že to půjdu udělat, ale pak jsem se přemluvila a na dvě hodiny ještě vytuhla 🙂

lenasss
23. aug 2012

@petkasv 😀 😀 tak sem pak hoď fotku jsem taky zvědavá jak to bude vypadat 🙂 já se do toho pustím večer ještě mám v plánu sultánky pro mě a švagřici tak doufám že to dopadne dobře nejdřív to zkusím z něčeho na doma a pokud to bude pěkný jdu do toho z toho merina 😀

sufik1
23. aug 2012

@lenasss balíček mám doma, tak se to stihlo. Děkuju

crawler
23. aug 2012

@petkasv no jasně, že nv 10 😉

Jinak holky, kdo má zájem, chtěla bych aktualizovat půjčovnu ottobre. Tuším, že některé máte předplatné, tak písněte, zda jste ochotné půjčit či obkreslit 😉

caramilla
23. aug 2012

Zdravím. Od včera večer jsme bohužel z tábora doma. Dopadla jsem o málo líp než @ngvadi , první den tábora zablokovaná záda, to jsem se snažila rozchodit, abych nemusela domů a včera z toho byl ústřel zad. Fakt celkem dost to bolelo, až jsem skuhrala, že chci okamžitě na injekci do nemocnice. Celý den jsem ležela nabřiše a kousala do polšťáře, abych neskuhrala bolestí, večer pak měli čas mne odvést do nemocnice. Injekce pomohla, ale furt to bolí, Jasmí musí být u babičky a já za sebou tahám nohu jak invalida ☹ Z tábora mám úplný kuloví... A tak krásné počasí bylo... Bohužel prý mám k tomu dispozice, takže bloklá záda a ústřely budou pro mě běžnou součástí života... což není moc kompatibilní se šitím, že 😀
A to vše dostala Jasmínka ke svým včerejším narozeninám ...
Na ty úžasné tepláky nakonec nedošlo, bylo furt vedro, i v noci...

petkasv
23. aug 2012

Holky spotřeba matroše je šílená, merina na to nedám ☹ zatím mám verzi bez rukávů, zkusím nafotit, pozor není to šitě, jenom střižené, takže to tak i vypadá 🙂

petkasv
23. aug 2012

@caramilla to je mi líto, lež a odpočívej 🙂 ať je brzy lépe 🙂

petkasv
23. aug 2012

modelka se mi vejde do dlaně a trochu jí přečuhují nohy, spotřebovala jsem celé svoje tílko - zádovou část, tílko velikosti XS 🙂

sufik1
23. aug 2012

@caramilla vítej doma, ať záda nebolí. Mám takový pocit, že všichni máme poslední dobou dispozice k čemukoliv...

@petkasv tak to je masakr ten materiál. Máma kdysi šila něco podobného, šály (ty široké) s dírama na ruce, ale nešlo to úplně přesně kolem dokola, ale vypadalo to taky moc pěkně.

já si zkracuju rukávy u nové bundy. je podlepená a fakt už se s tím dělám asi hodinu a půl. A má takový to zmenšování rukávu na sucháč a místo těch zoubků má takovou ohebnou plastovou destičku s logem. No že já tam nedala patentky 😖 😖 😖 vůbec to nejde znovu přišít.

zdeann
23. aug 2012

@caramilla No tak ať už je dobře 🙂

Holky znáte Blanku Lednickou (Mum and me) co prodává mimo jiné suedecloth? Jsem ho u ní objednávala, protože měla i krásnou žlutou, dostala potvrzení objednávky a pokyny k platbě, zaplatila minulý týden a ještě mi nic nepřišlo, telefonní kontakt jsem tam nenašla a na maily žádná odpověď. Chápu, že může být třeba na dovolené, ale nemá to nikde uvedené.

sinala
23. aug 2012

@zdeann to je nějak spojené s @animal a ta se tady dost dlouho neobjevila http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/11-1-Latky...

sufik1
23. aug 2012

@sinala @animal jen nabízí Blančiny věci, zakázky vyřizuje Blanka.

eldwen
23. aug 2012

@petkasv kolik ma v pase nanyna? 😉

petkasv
23. aug 2012

@sufik1 a lemovala ty šály? nebo jak to zakončovala aby to vypadlo hezky? Podle mě to lemovat bude chtít, ale to bude taky prekérka, hlavně ten trojúhelník od brýdové tomů vůbec nemůže odpovídat, takže jsem zvědavá jak to půjde na dospěláka šít, bude to mazec 🙂 zkusím triko, ale svetřík byl by fakt krásnej, jenže merina je fakt škoda, a z teplákoviny mi to přijde divný

lillyzelvicka
23. aug 2012

@zdeann mě se taky pár dní neozvala měla teda na fleru že je nějaká nemocná a dostane se na poštu jednou týdně 😉

eldwen
23. aug 2012

@petkasv mozna zrecykovat neco starsiho 🙂

zkusim z trickoviny, a jestli se mi to bude libit, tak bych do toho svetriku i sla - potrebuju neco elegantniho a zateplovaciho do rpace... jeste uvidim

lillyzelvicka
23. aug 2012

@caramilla teda šikovná tak se drž a spočni alespoň 😉

petkasv
23. aug 2012

@sinala Eliška je u rodičů 🙂
@eldwen nanyna má 21cm v pase, má takový trochu bříško ( myslím dokola kolem - obvod 🙂 )

chances
23. aug 2012

Ahoj dievcata, poradite mi? Mam zle skusenosti s kupenymi mantinelmi do postielky, oba, ktore sme doteraz mali, boli nekvalitne, odrthavali sa snurky a hlavne sa deformovali, po prvom prani prestali drzat tvar (aj ked som ich prala podla pokynov na etikete). Chcela by som preto (napriek takmer nulovej praxi ) usit pre dcerku mantinel. Prosim, poradite mi, cim vyplnit vnutro? Mal by to byt dost pevny a odolny material, ktory sa nezdeformuje po tom, co si nan dcerka v noci dvakrat vylozi nozku, mal by byt pratelny a tiez - mal by ho dokazat presit moj obycajny stary sijaci stroj. A ak nahodou viete o nejakom dobrom navode, prosim o link. Dakujem za kazdu radu!