Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, budete chtít objednávat tu síťovinu? tadyta: http://www.bedimex.eu/sitovina-pad-mf04-s-145-c... a případně i bílá http://www.bedimex.eu/sitovina-pes-s-160-cm-bil...
i kdybychom objednávali jenom 2m, tak už to vyjde stejně jako na florenci v kutilovi (tam stojí metr stovku:-!)
případně, kdybyste někdo chtěl odtamtud něco dalšího, napište do zprávy, tabulku tvořit nebudu...
@sufik1 zatím jsou v permanenci a přijde mi, že je to docela festovní, prošoupat by se zas tak moc rychle nemuselo... ale dresovinu neznám... plánuju našít ještě víc pytlíčků, zatím to vypadá, že jich nebude nikdy dost :D a proti látkovejm je geniální, že je vidět, co je uvnitř...
Ahoj holky. Idem po radu. Máte tip ako prišiť na spodok nohavíc taký ten farebný ohrnovací lem? Ja som to naposledy spravila tak, že som najskor prišila na spodný okraj nohavice ten lem líc na líc a potom obrátila dovnútra, ale pretože už som sa vyšie strojom nedostala, prišila som to v rukách... Nejak som neprišla na to ako to mám "profesionálnejšie" spraviť, ak nemám podšité celé nohavice. Chcela by som sa pustit do tej softovej kalhotoviny a práve ich spraviť tiež také ohrnovacie, aby vydržali dlhšie, ale od určitej šírky nohavice sa tam proste strojom nedostanem 😒
Ach jo.. prave jsem nazehlila velurovou nazehlovacku na tricko a ona v nekterych mistech nedrzi, proste se neprilepila a dozehlit to nejde, lepidlo uz je fuc.. Takze 60 korun v haji a ja nejak nemam odvahu zkusit to znova.. :-/
@animal, prosim Te, je v tom nazehlovani nejaka zaludnost? Jako treba moc horka / studena zehlicka, malo jsem pritlacila nebo tak? Mela jsem to polozene na prkynku, pac jsem byla lina vytahovat zehlici prkno - mohlo by to byt treba tim? Jakoze teplo z zehlicky se vlastne vracelo a neproslo skrz prkno?
holky mám dotaz / prosbu / neměla by jsi některá prosím kousek aksamitu (nebo minky) na prodej?chci kamarádce "ušít muchláčka" pro miminko co s eji příští měsíc narodí a celý metr bych nevyužila (kdybych koupila např. ze šd) 😵
@katkaela podšívám často, možností je několik
a) sešiju vnější šev kalhot, našiju pruh (lícem k lícu, otočím, našiju nahoře, prošiju dole), sešiju vnitřní šev. Šiju na OL, šev je vidět na vnitřní straně, pak ho ještě naplocho prošiju rovnostehem, ať netrčí. viz tyrkysové tepláky
b) to samé, jako a), ale přes šev pak našiju nějakou stuhu, abych ho zamaskovala - viz džíny
c) asi tvoje varianta - sešiju nohavice po obou stranách, sešiju si pruh zvlášť, přišiju lícem k lícu, otočím, našiju nahoře, prošiju dole. U nepružných materiálů se to musí pečlivě změřit, aby ten pruh byl stejně široký, jak nohavice - nahoře i dole. Vypadá to hezky, nikde není nic vidět. viz manšestráky
Do stroje to nacpu tak, že to šiju jakoby okolo patky svrchu - neumím popsat, tak jsem vyfotila. Narvu tam všechno, většinou i s kráčející patkou krávou obrovskou, v případě nouze ji odšroubuju a šiju normální patkou, ta je menší.
A ešte jedna kvízová otázka😀 Viete niekto na čo slúžia tieto patky? Objavila som ich v krabici, ktorú som kedysi dávno dostala k starému šiciemu stroju, niečo bolo asi k Veritaske a na jednom sáčku bolo napísané Lada, tak to bude asi ešte po babke. Ale ako som skúšala, sedí mi to všetko aj na Toyotu, len neviem ako to použiť😀
@katkaela 6ka je na gombíky , 9ka na zipsy
@katkaela ja som dávala dakedy manual na tému staršie šijacie stroje veritas, skús vyhľadať tam.... ak nájdem link, pošlem ti

@sinala No, tak se případně posune uzavírka. Stejně každý bude čekat na rodičák. To bude bohatý vzorník na příště.