icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
23. aug 2012

@sinala No, tak se případně posune uzavírka. Stejně každý bude čekat na rodičák. To bude bohatý vzorník na příště.

sinala
23. aug 2012

@mooncaa jj, bude a začnu ho posílat hned 😀 😀 😀

bobet
23. aug 2012

@evcounek Taky jsem recyklovala starého berana a osvědčil se mi manšestr.

sinala
23. aug 2012

@bobet to mě vůbec nenapadlo, ale zvládla jsem to i se starým 🙂

ngvadi
23. aug 2012

holky, budete chtít objednávat tu síťovinu? tadyta: http://www.bedimex.eu/sitovina-pad-mf04-s-145-c... a případně i bílá http://www.bedimex.eu/sitovina-pes-s-160-cm-bil...

i kdybychom objednávali jenom 2m, tak už to vyjde stejně jako na florenci v kutilovi (tam stojí metr stovku:-!)

případně, kdybyste někdo chtěl odtamtud něco dalšího, napište do zprávy, tabulku tvořit nebudu...

sufik1
23. aug 2012

@ngvadi a jakou s ní zkušenost? já brala od stoklasy tu dresovinu a přišlo mi, že to celkem stačí. Měla jsi jí v ruce? je tam rozdíl? A cena je podstatně nižší... teda proti tomu kutilovi.

Fakt je, že mi malý tu dresovinu prošoupal jak tahal pytlík s hračkama po zemi.

ngvadi
23. aug 2012

@sufik1 zatím jsou v permanenci a přijde mi, že je to docela festovní, prošoupat by se zas tak moc rychle nemuselo... ale dresovinu neznám... plánuju našít ještě víc pytlíčků, zatím to vypadá, že jich nebude nikdy dost :D a proti látkovejm je geniální, že je vidět, co je uvnitř...

sufik1
23. aug 2012

@ngvadi no to jo, pytlíků není nikdy dost. Já mám hodně i průhledných igelitových. Ty jsou taky super. Jen igelit obšívaný šikmým proužkem.

mooncaa
23. aug 2012

@ngvadi Já určitě budu chtít, jen nevím, co všechno z toho budu chtít ušít. Zatím pomýšlím na 2-3m černé.

martinkah
24. aug 2012

@anielik stránka detivbavlnke ešte tak pred 3 dňami fungovala, Monika má naozaj teraz dovolenku, určite o pár dní bude zasa všetko ako má byť 🙂

lenasss
24. aug 2012

@ngvadi já bych si určo taky něco vzala jak už tady někdo psal jsem líná chodit do krámu 😀 😀

kuna
24. aug 2012

@ngvadi jj, já si taky kousek vezmu

sufik1
24. aug 2012

holky kdo jste chtěli tu bekovku od @kuna, tak jsem to dala na blog

katkaela
24. aug 2012

Ahoj holky. Idem po radu. Máte tip ako prišiť na spodok nohavíc taký ten farebný ohrnovací lem? Ja som to naposledy spravila tak, že som najskor prišila na spodný okraj nohavice ten lem líc na líc a potom obrátila dovnútra, ale pretože už som sa vyšie strojom nedostala, prišila som to v rukách... Nejak som neprišla na to ako to mám "profesionálnejšie" spraviť, ak nemám podšité celé nohavice. Chcela by som sa pustit do tej softovej kalhotoviny a práve ich spraviť tiež také ohrnovacie, aby vydržali dlhšie, ale od určitej šírky nohavice sa tam proste strojom nedostanem 😒

lenasss
24. aug 2012

@katkaela já bych to přišila tu látku kterou budeš podšívat nejdřív k přednímu a zadnímu dílu a potom teprve sešívala kalhoty 🙂

stassy
24. aug 2012

Ach jo.. prave jsem nazehlila velurovou nazehlovacku na tricko a ona v nekterych mistech nedrzi, proste se neprilepila a dozehlit to nejde, lepidlo uz je fuc.. Takze 60 korun v haji a ja nejak nemam odvahu zkusit to znova.. :-/
@animal, prosim Te, je v tom nazehlovani nejaka zaludnost? Jako treba moc horka / studena zehlicka, malo jsem pritlacila nebo tak? Mela jsem to polozene na prkynku, pac jsem byla lina vytahovat zehlici prkno - mohlo by to byt treba tim? Jakoze teplo z zehlicky se vlastne vracelo a neproslo skrz prkno?

katkaela
24. aug 2012

@lenasss hmmm, tak ma to tiež napadlo, ale keď ohrniem kalhoty, bude tam vidieť ten šev, nie?

sinala
24. aug 2012

@katkaela já přišívám lem v ruce, právě proto, aby mi to prošití nebylo vidět. Na letní soft se taky chystám s ohrnovacími nohavicemi a myslela jsem, že to přišiju taky v rukách anebo to nepodšiju vůbec a budu ohrnovat jen ten úplet

katkaela
24. aug 2012

@sinala asi sa snažím vymyslieť niečo, čo proste nejde 🙂 budem musieť prišívať v rukách

piecee
24. aug 2012

holky mám dotaz / prosbu / neměla by jsi některá prosím kousek aksamitu (nebo minky) na prodej?chci kamarádce "ušít muchláčka" pro miminko co s eji příští měsíc narodí a celý metr bych nevyužila (kdybych koupila např. ze šd) 😵

kuna
24. aug 2012

@katkaela podšívám často, možností je několik
a) sešiju vnější šev kalhot, našiju pruh (lícem k lícu, otočím, našiju nahoře, prošiju dole), sešiju vnitřní šev. Šiju na OL, šev je vidět na vnitřní straně, pak ho ještě naplocho prošiju rovnostehem, ať netrčí. viz tyrkysové tepláky

b) to samé, jako a), ale přes šev pak našiju nějakou stuhu, abych ho zamaskovala - viz džíny

c) asi tvoje varianta - sešiju nohavice po obou stranách, sešiju si pruh zvlášť, přišiju lícem k lícu, otočím, našiju nahoře, prošiju dole. U nepružných materiálů se to musí pečlivě změřit, aby ten pruh byl stejně široký, jak nohavice - nahoře i dole. Vypadá to hezky, nikde není nic vidět. viz manšestráky

Do stroje to nacpu tak, že to šiju jakoby okolo patky svrchu - neumím popsat, tak jsem vyfotila. Narvu tam všechno, většinou i s kráčející patkou krávou obrovskou, v případě nouze ji odšroubuju a šiju normální patkou, ta je menší.

katkaela
24. aug 2012

A ešte jedna kvízová otázka😀 Viete niekto na čo slúžia tieto patky? Objavila som ich v krabici, ktorú som kedysi dávno dostala k starému šiciemu stroju, niečo bolo asi k Veritaske a na jednom sáčku bolo napísané Lada, tak to bude asi ešte po babke. Ale ako som skúšala, sedí mi to všetko aj na Toyotu, len neviem ako to použiť😀

lenasss
24. aug 2012

@katkaela 1-2-3 jsou na začištění krjů ohrnou ti je a 12 je zipová nebo se pletu a ostatní jsem nikdy neviděla 😀 😀

katkaela
24. aug 2012

@kuna Ahaaa...🙂 Tak tomu prvému som sa chcela vyhnúť. To druhé sa mi moc pozdáva 😉. A to tretie sa mi podarilo len u širších nohavíc a nadávala som teda poriadne 😀 Moc ďakujem za návody 🙂

katkaela
24. aug 2012

@lenasss som si tak nejak myslela u tej 1-2-3, odskúšam...🙂

zabza40
24. aug 2012

@katkaela jj 12 je zipová ,a taky jsem poznala 1,2,3 jsou na okraje, 11 je vodítko, 13 myslím knoflíková 😒

katkaela
24. aug 2012

@caramilla Juj, ďalšia, ktorú postihla tohoročná dovolenka 😒 Nech to čoskoro rozchodíš alebo rozležíš, no ako ti bude lepšie... Už sa tešíme na nové výtvory a inšpirácie 🙂

katkaela
24. aug 2012

@kuna tá bekovka je perfektná, tiež by som bola moc rada za strih 😉

ucitelka70
24. aug 2012

@katkaela 6ka je na gombíky , 9ka na zipsy

ucitelka70
24. aug 2012

@katkaela ja som dávala dakedy manual na tému staršie šijacie stroje veritas, skús vyhľadať tam.... ak nájdem link, pošlem ti