icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
24. aug 2012

@lucijan také moc gratuluji, to je bobánek.... hodně radosti a pokoje vám všem 😀

crawler
24. aug 2012

@stassy jo? já jsem sem ted moc nechodila, tak jsem mimo...a to našla nějakou odvážnou PA?

daisyr
24. aug 2012

@crawler macin měli tuším v pondělí vyvolávat porod, ale více nevím :(

crawler
24. aug 2012

@sinala můžu mít dotaz? jaká barva šedé by ladila k šedé kalhotovině? bylo by mi jedno, zda 200m nebo 1000yd nebo 5000yd...děkuji🙂

crawler
24. aug 2012

@daisyr aha...tak to už by to měla mít za sebou...tak snad jsou ok!

jemi
24. aug 2012

@stassy 1/2006 ůžeme se domluvit ale až nějak v pondělí, ted jsem ještě na dovolene

stassy
24. aug 2012

@daisyr Fakt vyvolávat? už teď? vždyť ona má termín skoro jako já, to jest přelom srpen-září, tuším, že říkala něco o 4.9. Fíha, tak snad jsou v pořádku..
@jemi Děkuju. Až budeš v klidu doma, napiš mi, prosím. 🙂

daisyr
24. aug 2012

@stassy asi měla nějaké komplikace, psala mi jen krátký mail z mobilu kvůli mylly

boudova
24. aug 2012

@lucijan Gratuluji!

To abych s tím Ottobere pohla, přiznávám, že jsem ještě ani nevyndala přílohu 😔

zabza40
24. aug 2012

@stassy šlo by to myslím zachránit oboustraným nažehlovacím vlizelínem 🙂

zabza40
24. aug 2012

@lucijan Amálka je nádherná 🙂 , moc gratuji a přeji oběma lásku a zdravíčko 😀

lucijan
24. aug 2012

@crawler jojo, doma. Asistentka byla statečná a báječná 😀
@stassy ať už to je, držím palce, co nejdřív!
@boudova klid, já jsem zas mezitím prodala soft, co jsem měla na ten kabát, takže to budu šít až z podzimní hromádky asi - jestli vůbec, jak jsem šila patero těch kalhot pro děti, tak jsem měla softu plný zuby

lucijan
24. aug 2012

děkuju všem za gratulace 😵

petkasv
24. aug 2012

@lucijan velká gratulace 🙂 malá je nádherná 🙂

jinak @macin73 má holčičku Stellinku, omlouvám se že to prásku, malá se narodia už v pondělí, porod jí vyvolávali, měla komplikace s tlakem, víc vám napíše sama 🙂 až budou doma 🙂 tohle jsou zprávy z emimi

petkasv
24. aug 2012

@stassy byla tuším 37,38tt, ale fakt teď netuším 😖

kuna
24. aug 2012

@lucijan moc gratuluju, Amálka je krásná, tak teď ať hezky prospívá 🙂 🙂 🙂

terezita
24. aug 2012

@lucijan juu, gratulujem!!! a krasna kocicka to je! 😵
@stassy hele tak to zesil.. ja to teda nazehluju na maximum, jen ten obrazek na milimetr obstrihnu, aby kdyby neco tak ta folie neudelala fleky na triku.. je ale zvlastni, ze to nejde ani dodatecne.. bo mne kdyz se ty obrazky zacnou odlupovat, staci, ze je zase prezehlim a zas se jakoby prilepi..

baarca
24. aug 2012

@lucijan Taky moc gratuluju, Amálka je nádherná. Užívejte si miminka a přeju, ať pěkně roste.
@macin73 Taky veliká gratulace k další holčičce.

laeela
24. aug 2012

@lucijan 😵 paráda. Tak princezně hodně spánku a tobě hodně mléka a pohody.

palosek
24. aug 2012

@crawler ...tak jestli jen tam dobře zahlédla žlutou...tak bych přebytek vzala 🙂))

tygrova
24. aug 2012

@sinala z toho polimexu jde teď objednat třeba i knoflíky nebo by musela být objednávka zvlášť?

palosek
24. aug 2012

@lucijan Amálka je nádherná, kdo by řekl, že má jeden den... 😀 😀 😀 Srdečné gratulace...ať jsi taky brzo fit. 😵 😵
@stassy ...neboj...to příjde....kamarádka má termín 28.8..a taky už nemůže.... 😉

sinala
24. aug 2012

@crawler nemám doma šedou kalhotovinu, ledaže by měla doma @palosek, tak to bych Ti přiměřila šedou nit co mám doma nebo Ti ji mohu kousek poslat v obálce 😀

@tygrova mohou být i knoflíky, napiš mi IP nebo email co chceš a zkusím to objednat.

sinala
24. aug 2012

@palosek ale kamarádka dneska vypadala dobře 😀 😀 😀 když ji manžel přivezl před náš barák 😀 😀 😀

sinala
24. aug 2012

@lucijan gratuluju a normálně závidím, mě s počtem dětí stoupá chuť mít další 🙂

palosek
24. aug 2012

@sinala ...jé, zrovna se jí chystám psát 😀 😀 😀 Jsem ráda... 😀

palosek
24. aug 2012

@sinala ...jo? My dnes byli s nejstarší na očko....a stál tam překrásný kočárek...tak že by už kvůli němu??? 😀 😀 😀 Holky jen koulely očima.....ale bráška by se jim líbil.... 😀 😀 😀

veronik77
24. aug 2012

@palosek tak že by čtvrtá holčička? 😀

mooncaa
24. aug 2012

@lucijan Gratuluji k Amálce je nádherná. A porod doma trošku závidím, já nemám bohužel tu odvahu.
macim také gratuluji k holčičce.

@sinala @palosek Já se k Vám přidám a jdu s Váma do toho 4. dítka.

@crawler Co ty máš za stroj? A jak se navíjí spodní cívka - jak moc je to operací, jako vyndat cívku, dát jinam, vyvléknout a navléknout niť atd. Dík.

animal
24. aug 2012

@stassy a už jsi nějakou velurku nažehlovala???? mám doma velurovou hvězdičku, můžu ti ji dát, že bys to zkrz hvědičku nejprve vyzkoušela