Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky prosím o radu, Bětka už druhý den naříká že jí něco bolí v puse, včera jsem nic neviděla, dneska aft jak blázen, sobě bych na to nic nedávala, ale vím jak to bolí, a u dítěte je to neštěstí, při každým jídle a pořád jí to bolí, miluje rajčata a to jsem jí teď půl hodiny uklidňovala jak tu vyváděla, co s tím?
Gratuluju k novým miminkům 🙂
Pořád přemýšlím, jak na kapsovky...jak šijete kapsu? klasicky v zadním švu necháte díru? Sufik má na blogu i jiné možnosti...a ještě mě napadlo...neznáte někdo z Dadky ten mikroplyš co mají na prostěradla?Jestli by to nešlo použít...otázka jak je to vhodné pro děti třeba a co to vůbec je zač....
novopecenym maminkam velka gratulacia k holcinam 🙂
ad mylly SK, balik dorazil vo stvrtok, dnes dorazim domov, zajtra by som to rada rozposlala, prosim o adresy do IP
Tak já zjistila že to není aft,ale výsledek je stejný, něčím se tam rýpla, na to jsem si vzpoměla, ale už nevím čím, dávám borůvky a švestky 🙂 uvidíme při nejhorším ve středu jdeme k dr. tak ta nám řekne, děkuju 🙂
@petkasv neviem, či sa bežne dá kúpiť, nám to predpísali vlani v Chorvátsku http://www.profimed.eu/sk/obchod/starostlivost-...
nepotřebujete někdo slevové kupony do DM?včera jsem dostala za registraci maleho a mi nevyužijem vše
@animal je tu jeden kupon na foto knihu CEWE a jinak je to slevová knížka pro novorozence takže plenky vlhčené ubrousky kašičky atd atd 🙂 ale pokud chceš ten kupon na fotoknihu nechám ti ho a pokud bys chtěla počkat paní říkala že po sedmém měsíci chodí další a to máme za pár dní tak třeba tam bude ještě jeden 🙂
baby, poradte prosím vás, máme namleté za dve vrecia jablk, manžel ich vylisoval, dal do sklenenej 30 l fľaše. čo teraz
s tým, aby bolo víno?
@macin73 blahoželám k dcérke, aby vám prialo zdravíčko
@petkasv vraj sú probiotika biogaya na afty
baby, poradte prosím, čo s robiť s veľkým množstvom opadaných jablk? v utorok zase musíme zbierať, zas to budú hádam aj tri vrecia
@zdeann my máme taky prostěradlo z mikroplyše, je to hrozně teda příjmený, je teda pravda že ho máme cca dva roky a neopírá se, barvy zůstávají a nechlupatí a necuckatí, když nad tím tak přemýšlím, možná dobrý matroš, těžko říct, mám tu 4 na dětské postýlky, a uvidím jestli budu nějaký dokupovat, možná když by ne tak barveně se mi do ložnice jedny nehodí, tak bych to možná prubla 🙂
@ucitelka70 co udělat mošt? Ten miluju, ale nesnášim ho dělat, kamarádka má takový starý moštýř a to jde samo, ale my nemáme nic, takže letos tu tunu co nám na zahradě opadá, posbírám nacpu do pytle a odvezu do moštárny 🙂 a pak si koupím mošt z vlastních jablek 🙂
@ucitelka70 Ahoj k vínu treba vinný kvások a nechať kvasiť
@petkasv u nás nič také nie je, a práveže aj ja sa chystám zajtra pozrieť niekam do záložne, či nemajú nejaký drvič jablk, lebo veru človeku je ľúto len tak vyhodiť do kompostoviska toľko jablk, urobili sme džús na skúšku, sedem pohárov sedemdeciek - ako na kompot, dala som do toho troška kyseliny citronovej a jednu tabletku umelého sladidla a vysterilizovala, uvidíme, čo z toho bude, skúsime o týžden otvoriť, či to má zmysel zakladať ako džús.... a víno sme ešte nikdy z ja blk nerobili
@kalman no zajtra skúsim v semenárskom obchode kúpiť a spýtať sa ako to vlastne funguje, zatiaľ sme robili iba z hrozna víno a tam netreba nič, iba cukor

@tygrova no jo, ale co bych s takovým množstvím dělala, když se to tady nerozebere 😖