icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
28. aug 2012

@lucijan tak to hned dneska vyzkouším 🙂

veronik77
28. aug 2012

@sinala u nás zavařuje, chuděra, manžel.... 😀

zdeann
28. aug 2012

@sinala mi se to jednou taky stalo s 1000y, zajímavé bylo, že softshell to šilo, kdežto teplákovinu ne...jestli tam spíš nebyl nějaký špatný úsek, nevím, podle mě by to mělo být jedno jaké náviny se použijí ne?

kuna
28. aug 2012

@zojec ten křtící kompletek je nádherný, tak kombinace bílé s modrou lemovkou je úplně super!

kuna
28. aug 2012

@zdeann ty napíšeš příspěvek, že by člověk myslel, že jsi začátečník, a pak takové profi výrobky! To merino tričko vypadá moc příjemně!

@veronikk77 až se tě zima zeptá...hezké!

@lucijan to je zajímavé, s těma hardama...akorát mi ušlo, že je řeč o 1000 a chvilku jsem přemýšlela, jak bys tam musela narvatu tu 5000 kónu, aby se ti to odvíjelo naopak 😀 😀

kuna
28. aug 2012

a ještě foto dnešního trička, rukávy jsem tentokrát neřasila a nikde nic netrčí. Je to vlastně kolekce Zara, protože recy tílko je původně ze Zary 🙂 . K tomu kousek Wendy. A s těma rukávama mi to pak došlo (napotřetí už bude dokonalé 😉 ), že by je šlo střihnout buď do půlkruhu, nebo rovně, ale ty konce dost zkosit. Byly by vlnkovaté a zároveň by u krku nebyla masa látky.

Jak sedí, ještě nevím, slečna spí. Ale vzhledem k tomu, že i ta včerejší žlutozelená hrůza je na ní celkem koukatelná, tak to vidím růžově 😀

caramilla
28. aug 2012

@katka82 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jak lolita pocket tak kittyna 😀 😀 😀 😀

caramilla
28. aug 2012

@macin73 krásná minimodelína!
@zojec úplně snové...
ta madeira mi připomíná, že tu mám od své prababičky celou krabici krajek, co sama háčkovala! Úplně titěrné vzorečky, je to fakt asi na muzeum, člověk se do toho bojí štříhnout 😀

crawler
28. aug 2012

Holky, poslala jsem email s pokyny k platbě a nějaké info. Kdyby ho někdo nedostal písněte!!!

kalman
28. aug 2012

Ahojte moja dnešná práca 🙂

lucijan
28. aug 2012

@kuna triko vypadá jak kupovaný!

sinala
28. aug 2012

@kuna když jsem šila první věc na OL, tak jsem měla každou nit jiný návin a jinou značku, mezi něma i jednu 1000y a nebyl problém...

@kuna fakt pěkné, takové holčičí 🙂

sinala
28. aug 2012

@zdeann ty tam máš ty křidýlka našité jinak, neprotéká Ti to?

maryol
28. aug 2012

@zojec krásne, malý je zlatučký

maryol
28. aug 2012

to mi pripomína, keď som ja narýchlo spichla dobový odev k mojim svadobným šatám, keď mala dcéra 4 mesiace... a keď mala vyše roka, každý deň aspoň na chvíľu ponosila, inak by mi nedala pokoja 😀

barcav
28. aug 2012

jdu se pochlubit s plenkama 😀 a ještě tepláčky 🙂

zojec
28. aug 2012

@maryol a ten dobovy odev mal byt k akej prilezitosti? 😀

barcav
28. aug 2012

@kuna , @kalman moc krásný
@maryol jééé 😀

maryol
28. aug 2012

@zojec krst knihy v kaštieli v Antone

kalman
28. aug 2012

@barcav Díky, moje první našívaná kitička 😀

zdeann
28. aug 2012

@sinala Jak jinak? Myslíš šev uvnitř a ne venku? Neprotéká naštěstí...jak jinak má být? Mám dojem, že jsem to tady už u někoho zahlédla takhle šité...ráda se poučím 🙂

zdeann
28. aug 2012

@kuna Začátečník jedině ve vkládání fotek...v šití rozhodně ne, ač to zní hrozně, šiju už přes 20 let 😉

zdeann
28. aug 2012

@fionka1711 Líbí se mi vlňáky. Taky jsem chtěla zkusit...ale uplést se bojím...i když bych to měla zvládnout, ale nerada pletu podle popisu. No a šité - materiál se mi nechce draze kupovat.

Šil jste někdo vlňáčky ze svetru? Bude to fungovat? Někde se psalo, že vlna nesmí mít superwash úpravu a to svetry asi mají většinou. Na druhou stranu jsem někde četla, že kdosi pletl i z Merina od vlnapu...50% merino, 50% akryl (asi-každopádně umělina) a prý to funguje

petkasv
28. aug 2012

@kuna to je boží 🙂

fionka1711
28. aug 2012

@zdeann ja som neplietla podla popisu, da sa to aj od oka 🙂

zdeann
28. aug 2012

@fionka1711 No tak toho se bojím ještě víc 😉

petkasv
28. aug 2012

holky prosím tabulku od @crawler na lemovačky 🙂

sinala
28. aug 2012

@zdeann já šiju taky svrchňáky podle car a ty půlměsíce našiju tak, že šev je nahoře ( jakoby naopak) a pak je lemuju lem. gumičkou nebo flísem. Máš to sešité stejně ( jinak to asi ani nejde 😀 ), jen ten šev máš dovnitř. šiju dle návodu zde http://ekozahrada.blog.cz/1007/jednovelikostni-...
Nevím zda jsem se vyjádřila srozumitelně 🙂

petkon
28. aug 2012

@petkasv ale částka k platbě je v souboru v mailu od @crawler