Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zdeann ty napíšeš příspěvek, že by člověk myslel, že jsi začátečník, a pak takové profi výrobky! To merino tričko vypadá moc příjemně!
@veronikk77 až se tě zima zeptá...hezké!
@lucijan to je zajímavé, s těma hardama...akorát mi ušlo, že je řeč o 1000 a chvilku jsem přemýšlela, jak bys tam musela narvatu tu 5000 kónu, aby se ti to odvíjelo naopak 😀 😀
a ještě foto dnešního trička, rukávy jsem tentokrát neřasila a nikde nic netrčí. Je to vlastně kolekce Zara, protože recy tílko je původně ze Zary 🙂 . K tomu kousek Wendy. A s těma rukávama mi to pak došlo (napotřetí už bude dokonalé 😉 ), že by je šlo střihnout buď do půlkruhu, nebo rovně, ale ty konce dost zkosit. Byly by vlnkovaté a zároveň by u krku nebyla masa látky.
Jak sedí, ještě nevím, slečna spí. Ale vzhledem k tomu, že i ta včerejší žlutozelená hrůza je na ní celkem koukatelná, tak to vidím růžově 😀
Holky, poslala jsem email s pokyny k platbě a nějaké info. Kdyby ho někdo nedostal písněte!!!
@fionka1711 Líbí se mi vlňáky. Taky jsem chtěla zkusit...ale uplést se bojím...i když bych to měla zvládnout, ale nerada pletu podle popisu. No a šité - materiál se mi nechce draze kupovat.
Šil jste někdo vlňáčky ze svetru? Bude to fungovat? Někde se psalo, že vlna nesmí mít superwash úpravu a to svetry asi mají většinou. Na druhou stranu jsem někde četla, že kdosi pletl i z Merina od vlnapu...50% merino, 50% akryl (asi-každopádně umělina) a prý to funguje
@zdeann ja som neplietla podla popisu, da sa to aj od oka 🙂
@fionka1711 No tak toho se bojím ještě víc 😉
@zdeann já šiju taky svrchňáky podle car a ty půlměsíce našiju tak, že šev je nahoře ( jakoby naopak) a pak je lemuju lem. gumičkou nebo flísem. Máš to sešité stejně ( jinak to asi ani nejde 😀 ), jen ten šev máš dovnitř. šiju dle návodu zde http://ekozahrada.blog.cz/1007/jednovelikostni-...
Nevím zda jsem se vyjádřila srozumitelně 🙂

@lucijan tak to hned dneska vyzkouším 🙂