Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maryol @zojec výborné 🙂 veľmi sa mi páči to nadšenie kvôli pár okamihom 😎
@zdeann šila som vlniaky zo svetrov, fungovali ok - ale boli 100% merino superwash, nie zmeska. Podiel 50 na 50 sa mi zdá už veeeľmi vysoký na to, aby nepremokali. Mala som i jedny pletené a tiež ok. Možno treba na začiatku 2x lanolínovať, ale držali dobre. Keď som však minule prepočítavala cenu tých recysvetrových a šitých z metráže, vyšlo ma to skoro najednako.
@zdeann ja se sit vlnaky teprve chystam...chastam se uz skoro rok, tak snad se brzy rozhoupu...mám jeden zdrclej svetr (70%vlna30%kašmír) a čtverec merina ze ŠD,až se k nim dohrabu poreferuju, zatím používam pletené ze 100%vlny z vlnapu, lidi na me koukaj jak na exota, že malý dávam na zadek svetr,zvlášť v těch vedrech ale fungujou skvěle. Vypadaji kousavě,ale Kristý ani Tonda si nestěžovali...nebo jejich stížnosti neslyšim😉
jinak se taky obcas dostanu ke stroji...ale casu je malo...zahrada mě taky zamestnává...až se zima zeptá 😉
tak budeme mít jednu točící sukni pro kamarádku
jedno triko s krátkým rukávem z mylly vláčků
a bambusový pýžo s tarbíkama (na aplikace nebyl čas, tak vyhrála fixka- ale uspěch mělo velikej...hlavně marabu!)
no a na žehlení nějak taky neni čas...tak pardoon😉
jéé další mrňátko! holky moc všem gratulu ju a malý ať dobře prospívaj a hezky spí!
@behulka svetry mám 100% merino, s tou umělinou mi to připadá divné, to se bojím, že by nefungovalo. Akorát mě zaráží, že by to mělo vyjít cenově nastejno? Asi jsi měla dražší svetr...? Kolik se jich spotřebuje? Vím, otázka jak velkých že. Kolik vrstev jsi dávala? Čím podložit patentky? Kouskem flísu?
tak opět nedočítám, je doma teď blázinec... tak jenom připomínám, že před hoďkou a půl byl dealine bedimexu a vlnapu, ale jsem na vás tak hodná, že ho posunu na zítřejší poledne:D (no dobře, nepramení to z mé dobroty, ale z toho, že jsem v tuhle chvíli úplně mrtvá :P)
@stassy ne ne je to odsud: http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-the-... ale ta matika me trosku potrápila...

@petkon Děkuju to já vím, ale chtěla jsem vědět co všechno jsem objednala 🙂