icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
28. aug 2012

@petkon Děkuju to já vím, ale chtěla jsem vědět co všechno jsem objednala 🙂

animal
28. aug 2012

tak @lenass šila jsem a fotila, snad ti to pomůže. Ještě jsem to nikdy nešila, tak snad je ten postup správný, ale jinak poradí určo @caramilla
1 krok - sešila jsem 2 kusy látky k sobě, pokud chceš mít látku oentlovanou, tak každý kus zvlášť.

animal
28. aug 2012

2 krok - pak ten šev rozevřeš (můžeš i přežehlit) a ušiješ tunýlek jak potřebuješ vysoko, tam kde jsou ty tečky můžeš udělat dírky, aby šňůrka byla protaženáa nemusela být v každé straně švu nová šňůrka, kderá by musela být přistehnutá

behulka
28. aug 2012

@maryol @zojec výborné 🙂 veľmi sa mi páči to nadšenie kvôli pár okamihom 😎
@zdeann šila som vlniaky zo svetrov, fungovali ok - ale boli 100% merino superwash, nie zmeska. Podiel 50 na 50 sa mi zdá už veeeľmi vysoký na to, aby nepremokali. Mala som i jedny pletené a tiež ok. Možno treba na začiatku 2x lanolínovať, ale držali dobre. Keď som však minule prepočítavala cenu tých recysvetrových a šitých z metráže, vyšlo ma to skoro najednako.

argo1
28. aug 2012

Tak hlásím, že i u nás je o jednoho více. Já testuju kojící košile a prďola plíny a vytuněnej kočár. Ale teď na šití asi nějakou dobu nesáhnu.
A gratuluju též @lucijan a @macin73 !!!

jieff
28. aug 2012

@zdeann ja se sit vlnaky teprve chystam...chastam se uz skoro rok, tak snad se brzy rozhoupu...mám jeden zdrclej svetr (70%vlna30%kašmír) a čtverec merina ze ŠD,až se k nim dohrabu poreferuju, zatím používam pletené ze 100%vlny z vlnapu, lidi na me koukaj jak na exota, že malý dávam na zadek svetr,zvlášť v těch vedrech ale fungujou skvěle. Vypadaji kousavě,ale Kristý ani Tonda si nestěžovali...nebo jejich stížnosti neslyšim😉
jinak se taky obcas dostanu ke stroji...ale casu je malo...zahrada mě taky zamestnává...až se zima zeptá 😉
tak budeme mít jednu točící sukni pro kamarádku
jedno triko s krátkým rukávem z mylly vláčků
a bambusový pýžo s tarbíkama (na aplikace nebyl čas, tak vyhrála fixka- ale uspěch mělo velikej...hlavně marabu!)

jieff
28. aug 2012

no a na žehlení nějak taky neni čas...tak pardoon😉

jieff
28. aug 2012

jéé další mrňátko! holky moc všem gratulu ju a malý ať dobře prospívaj a hezky spí!

palosek
28. aug 2012

@argo1 Nádhera 😵 Srdečné gratulace 😵 😵 😵 To nám ale přibývá dětiček... 😀 😀 😀

animal
28. aug 2012

@argo1 gratulace 🙂

zdeann
28. aug 2012

@sinala Jééé, díky za odkaz na návod 🙂 tak asi další zkusím tak...vím, že tak bývají šité, ale nechtělo se mi moc přemýšlet co kde jak a takhle šité jsem je na nějaké fotce taky viděla...srozumitelně jsi to napsala. Jsem ani nevěděla, že zrovna tenhle návod Caramilla na webu má 😉

stassy
28. aug 2012

@animal Díky za návod. 🙂
@jieff Že je ta sukně z Ottobre 4/2010? Taky jsem ji teď šila.. 😀

macin73
28. aug 2012

@jieff jéééé tarbíci a marabu, ti jsou boží!!!

macin73
28. aug 2012

@argo1 taky moc gratuluju!!! krásná fotka 😵

terezita
28. aug 2012

@argo1 juu take gratulujeme!
@stassy tak ted uz budes fakt na rade ty! toz tak at stihnete tentokrat do te porodnice dorazit.. 😉
@jieff emmca tu hlasi marabu a marabu, hraji spolu na babu.. 😀

stassy
28. aug 2012

@argo1 I já gratuluju!
@terezita Termín mám zítra. 😀

terezita
28. aug 2012

@stassy budu na tebe myslet! 😀 😀 😀

barcav
28. aug 2012

@argo1 gratulace k mimču 😵 😵 😵

stassy
28. aug 2012

@terezita Dík. 🙂

zdeann
28. aug 2012

@behulka svetry mám 100% merino, s tou umělinou mi to připadá divné, to se bojím, že by nefungovalo. Akorát mě zaráží, že by to mělo vyjít cenově nastejno? Asi jsi měla dražší svetr...? Kolik se jich spotřebuje? Vím, otázka jak velkých že. Kolik vrstev jsi dávala? Čím podložit patentky? Kouskem flísu?

katka82
28. aug 2012

@argo1 Jééé moc a moc gratulujeme a přejeme všechno nej nej nej do života 😉 moc vám to všem na fotce sluší 😵

katka82
28. aug 2012

@jieff 😀 😀 jj na Vendu taky lidi divně koukaj a ptaj se jestli mu není hic když má vlňáčky 😀 😀
@stassy teď už by se malá mohla rozhoupat když je tu takovej nával 😉

ngvadi
28. aug 2012

tak opět nedočítám, je doma teď blázinec... tak jenom připomínám, že před hoďkou a půl byl dealine bedimexu a vlnapu, ale jsem na vás tak hodná, že ho posunu na zítřejší poledne:D (no dobře, nepramení to z mé dobroty, ale z toho, že jsem v tuhle chvíli úplně mrtvá :P)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

lenasss
29. aug 2012

@argo1 veliká gratulace

veronik77
29. aug 2012

@katka82 ahojky, moc prosím, ta bedimexová pruženka 3mm se hodí na softshellku? není to moc velké? díky 😀

jieff
29. aug 2012

@stassy ne ne je to odsud: http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-the-... ale ta matika me trosku potrápila...

petkasv
29. aug 2012

@argo1 veliká gratulace, to je samé mimi 🙂 to je paráda 🙂
@stassy přeju rychlí porod 🙂

Holky někdo se tu ptal na MTX já bych taky brala, kdyby byl 🙂 prosím, prosím 🙂

argo1
29. aug 2012

@palosek @animal @macin73 @terezita @barcav @katka82 @lenasss @petkasv MOOOC všem děkuju!
A obdivuju ty, co mají malá mimina a ještě stíhají šít - já jsem ráda, že spím - kdykoliv 😉
@stassy Přeju rychlý porod bez komplikací a zdravou holčičku🙂
@jieff Můžu se zeptat, odkud máš tu modrou látku?

jieff
29. aug 2012

@argo1 tu jsem koupila na fleru, pani mela poslednich 80cm,říkala, že už obchod ruší...

jemi
29. aug 2012

@veronik77 já mám 3mm z vtc a mám ji na softshelovve vestě pro El a v pohodě (mám pak průchodky 5mm-myslím)