icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
30. aug 2012

@lenasss lanolin jsem sehnala u nás v lékárně, i když nejdřív paní magistra dělala, že to vlastně vůbec nemají, atd.. ale pak jsme se domluvily a do kelímku mi odvážila
kdybys chtěla, můžu se v pondělí stavit v lékárně a lanolin ti poslat 🙂

veronik77
30. aug 2012

@vevercam a jak to, prosím, s tím beránkem schlo? 🙂

animal
30. aug 2012

@lenasss pošlu ti moji zásobu, mám tam myslím jeden kelímek, bude ti to stačit až s látkama nebo to počebuješ dřív?

vevercam
30. aug 2012

@veronik77 máme sušičku, kalhoty jsem teda vždy obracela naruby, beránkem ven, ale vždy byly suché s běžným prádlem
@bobet šila jsem zatím jen jednu kabelku a použila jsem ronopast, fotečky přikládám 🙂

lenasss
30. aug 2012

@animal to bys byla hodná,stačí mi to až s látkama 😉

petkasv
30. aug 2012

@maly_prcek tak já mám v plánu merino kamaše - z intelocku z mylly a na to softky, stejně když budou nějaký velký tak ven nebudeme moc, jelikož budeme mít mimino, ale jinak si myslím, že by to šlo 🙂
@caramilla tak nad tím, že se ta bunda bude vhrnovat jsem taky přemýšlela, proto jsem si myslela že jí k tomu udělám vysoký náplet a přinejhorším kšandy 🙂 - něco jako oteplováky, ale pak to půjde blbě sundávat kvůli čůrání, no uvidíme 🙂
@lenasss jedna holčina na emimi má obchod s plenkama a prodává ho tam taky, tak uvidíš jak se domluvíš s animal 🙂
@ngvadi krása 🙂

lenasss
30. aug 2012

@petkasv a poslala bys mi do IP odkaz na tu holčinu děkuji abych věděla pro příště 🙂

jemi
30. aug 2012

Holky nemáte někdo navíc merino (to silnější?) nakonec jsem se rozhodla, že bez merino kamašek zimu nezvládneme, mám doma ten Climayarn finerib a termorib z mtx, ale oboje mi přijde tenké...

stassy
30. aug 2012

@raskonka Jeste jsem tu, zatim se nic nedeje. Misto me porodila vcera kamaradka, ktera mela termin 3.9. 😀

terezita
30. aug 2012

@jemi ja bych tu mohla mit eventuelne vic toho hnedeho interlocku od mylly..

kryska5
30. aug 2012

@lenasss čo sa lanolínu týka tak by ho mali mať v každej lekárni ktorá mieša mastičky, lebo tam sa používa. Tiež som sa stretla s neochotou predať ho, ale keď som sa ich opýtala v lekárni pri nemocnici či ho nepoužívajú do mastičiek tak už ho zrazu mali 😝

jemi
30. aug 2012

A ještě dotaz máte někdo odzkoušenej střih na legínky/kamaše z merina velikosti 80-86? Případně jestli by ste mi je někdo nechtěl ušít 🙂

animal
30. aug 2012

@lenasss nevím, jestli jsem ti už odpověděla, ale lanolin ti teda pošlu s látkama

lenasss
30. aug 2012

@animal jj díky díky a připočítej mi to tedy k ceně 🙂

tygrova
30. aug 2012

@janasrub když mi blbl steh nebo něco podobného jak píšeš, podložila jsem to papírem, který jsem po ušití odtrhla.

janasrub
30. aug 2012

@tygrova díky za radu, jakýkoliv papír?

tygrova
30. aug 2012

já jsem dala co jsem měla po ruce

sinala
30. aug 2012

@janasrub já používala střihový

jemi
30. aug 2012

@tygrova
@sinala
holky děkuji za rady mě se to občas taky stává, tak příště zkusím papír 🙂

janasrub
30. aug 2012

@sinala
@tygrova
zkusím to tedy ještě jednou s papírem, šila jsem spodní lem od trička a dovnitř mi to vtáhlo 5 mám tam pět děr, ☹ málem mě včera z toho kleplo. A to jsem ladila střih před prvním střihnutím do merina :( Kdyby mi to udělalo z něho tak fakt nevím...

fionka1711
30. aug 2012

prebiehajuci projekt...

ucitelka70
30. aug 2012

všimli ste si akciu v produktservise? na teplákovinu?

sinala
30. aug 2012

@janasrub a šiješ dál od kraje? Ono se doporučuje úplety na normálním stroji tak šít

ngvadi
30. aug 2012

dámy, nemáte někdo doma nevyužitý merino rib z mylly v podstatě jakékoliv barvy? odkoupím a přidám čokošku!🙂 nějak mi docházejí zásoby a hromadná objednávka daleko :(

zojec
30. aug 2012

baby, asi ma sibne :( zalozila osm kracajucu patku, a hned sa mi dolamala (jeden ten pipisik kde drzi sroub 😠 strasne tazko to s nou islo, som pomohla rukou a puklo to.. urobila som asi 3 pichy 😠 no proste na j... tie.. nervy mam riadne.. neodfotili by ste mi niekto ako to ma vyzerat zalozene? @kryska5?? mozno to este pojde, ale radsej to nejdem ani skusat, kym nevidim ako to ma byt spravne zalozene.. ta vrchna blbost ma byt pod srobou k ihle?? ihlu organ mi to ani nedrzalo, ked to tam bolo zapichnute.. a tak som sa tesila, ze nieco usijem 😠 😠 😠 😠

lenasss
30. aug 2012

se tu někdo ptal zda drží snappka na froté z DADKY a tak jsem teď při přebalování vyfotila že drží

lenasss
30. aug 2012

a ještě pirátskou komplet i s nezbytným detailem 😀 😀 😀 dudel bylo těžké sehnat ale máme ho jen ho vůbec nechce 😀 😀 😀

janasrub
30. aug 2012

Mi tam ten papír zůstává, já kreslím střihy na pečící papír. Jde hezky odtrhnout, ale jak mám ten steh široký, tak to zůstavá pod nití. Co s tím? ☹

Dnes jsem dala poprvé dvojjehlu!!!! Chci se zeptat, příjde mi ta spodní niť dost utažená, mám vrtat do napětí spodní nitě nebo je to normální. Nahoře, jak mám vedle sebe ty dva stehy, to dělá takový oblouček z látky. A ještě jsem se chtěla zeptat. Jaký steh? Ten pružný rovnostech nebo stačí obyčejný rovnosteh? Lemuju spodek trička.

janasrub
30. aug 2012

@sinala šiju na celou patku. Třeba když jsem šila tím overlockovým stehem, tak super, nikdy se to nestalo, ani při všívání lemu u krku..... A s dvojjehlou bez papíru to samé, 3 cm a už to drželo dole.

martinkah
30. aug 2012

@ucitelka70 myslíš tie bavlna+bistor za 199+dph? mne sa zdá, že to tam majú už dlho, ale nevyzerajú zle