Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@stassy želva - korytnačka po našom je super.... to si pajcnem aj ja, či máš na to link? A pohodový pôrod želám 😉
@dankakk ja som tiež obzerala tie krabice, veľmi som váhala, nakoniec ma kríza dohnala k tomu, že som nekúpila....
ale mohla som, čo?
@dankakk aj ja robievam v rúre skoro nasucho hranolky.... aj vyprážaný karfiol aj syr sa dá, aj plnené rožky s tvarohom - len dám na pečiaci papier, alebo silikonovú podložku, troška pokvapkám alebo postriekam olejom a šup do horúcej rúry, ale zemiaky mám radšej ešte jemne v kukte predvariť, ale naozaj jemne a potom dať zapiecť.....
@veronik77 jj ale to mi je jedno to musí každý pochopit že to nejde dávat zadarmo a navíc má ode mě už dost věcí zadarmo protože mi bylo blbí jí říkat o peníze a tak jsem blbě čekala aspoň čokošku nebo třeba nějakou korunu 😀 😀 😀 😀 a ještě bydlím v tak malé vesnici že nás je tu celoročně čtyři rodiny co máme děti a pár babiček a starousedlíků a jinak jen chataři
@kuna 🙂 Jo jo, taky si to tak říkám "nejvíc ji potrestám tím, že jí už nic ze svých krásných výrobků nikdy neprodám" - no, může být na světě horší trest? 😀 😀 😀 😀 😀
S tím Podolím je to strašné! To je fakt síla! Když berou jen 12 a 2 předběhnou, tak ty, co byly 11. a 12. tam čekaly zbytečně?!!! Tak to je mazec, za to bych střílela! To by tam normálně měla sedět s váma ještě ochranka, co...
Ale máš pravdu, prostě někteří lidé žijí život v heslu, co nejvíc všechny ochcat, ať to stojí, co to stojí. Být "dobrým člověkem" není jejich priorita, priorita je toho mít nejvíc pro sebe a tak jsou šťastný.... A fakt jim to dělá radost:(
@veronik77 @caramilla mně v tomto chybí Amerika, protože tam se takhle na veřejnosti prostě lidi k sobě chovají slušněji. Teď už si toho tak nevšímám, ale když jsem tam žila a přijela sem na dovolenou, tak jsem z toho pokaždé byla strašně vyvalená. Příklady - srazíme se s vozíkama v potravinách, navzájem se na sebe usmějeme I'm sorry a nakupujem dál, je jedno, kdo vrazil do koho. Tady do mě v Bille vrazila babka, tak jsem se nadechla na "pardon" a ona mě tak zpražila pohledem, jakože co si to dovoluju se jí připlést do cesty, že jsem zase vydechla a jela dál. Nebo u pokladen, když stojí fronta a otevře se další pokladna, tak si tam lidi přestoupí v tom pořadí, v jakém stáli předtím. Tady mám občas strach, že mě dav zabije.
A není to jen u nás, manžel byl teď služebně v Moskvě a říkal, že je to milionkrát horší. A že mu tam jedna Ruska řekla, že byla letos v Praze a byla nadšená, jak jsou tu k sobě lidi milí a pozorní 😵
@ucitelka70 a je ten květák z trouby měkký? Já ho tak kdysi dělala, ale nedala jsem žádný olej a pak jsme si na něm skoro vylámali zuby 🙂. Ještě mě napadlo přidal olej do toho trojobalu, ale to nevím. Zatím dělám ve friťáku, dvakrát za rok mě to nezabije, ale v té troubě bych to někdy zkusila. I ten smažák, jsem líná kvůli dvoum kouskům pak celý friťák čistit.
@kalman tyjo, právě mi vypadly oči z důlků 😕 😕 😀 😀 To je fleece?
Viete niekto poradit, sila som plienku z minky pulu a cvoky mi trochu robia problem- kde tu sa mi vytrhne cvok z lozka (akoby bola prilis hruba latka) a niektore cvoky sa mi rozopnu prilis lahko. Neviete, kde je problem? Ked vy sijete minky pul, podkladate este cvoky flisom? Spolu sa mi to zda byt trochu hrube.
@kuna predvarený karfiol dávam, vôbec nie je tvrdý, to máš za 20 min. hotové, netreba dlho piecť, ale ja som po 8 min. prevrátila apotom podľa potreby, závisí akú máš rúru
Detské šití sem dala bokem , jdu do práce už v pondelí tak si na rychle šiju pro ssesbe
A už sem ztoho celkem vedle 4roky doma a zase ráno vstávat blééé 😝 😝
ahojte
obrovská gratulácia novým detičkám 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
My už máme školu a školku dva týždne, takže zarezávame. Matej má už predškolskú, takže sa povinne učíme a ja nič nestíham. Pripájam foto posledných vecí- príprava na chladne dni. 😉
dokončila som aj srncekovu kolekciu, lebo nam tam chybali nhejake kusky oblecenia na kombinaciu 😀 😀 😀
Pozeram, ze som to kus prehnala s tymi fotkami... 😝 , ta co uz, aspon sem tam zaspamujem 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@keziah a tie patentky máš len v 1 vrstve minky? To sa mi práve zdá tenké - ja by som ešte položila kúsočkami minky alebo suedom alebo pes flísom. Skús si to otestovať na kúskoch, či to nebude lepšie držať. Čo sa týka ako ľahko alebo ťažko sa rozopínajú patentky - niekedy je to záhada a niektoré farby idú ľahko, iné ťažšie. Ale najmä záleží, ako patentku stlačíš, či nie je o zlomok mm zdeformovaná a potom sa môže odopínať buď príliš ľahko, alebo naopak, ťažko. Som asi moc nepomohla, čo? 😔 😔 jedine otestovať správnu hrúbku, to je najistejšie.
@lilly2711 no comment. Napíš IP @caramilla, nech Ti rezervuje vedľajšiu posteľ v Bohnicích 😀.
(už vieš, čo budeš robiť po MD? Tak sa kukni na tie fotky 😉).
@lilly2711 to je nádhera!!!!!! Ta folie na té výšivce, přes tu se to nějak prošívá a jde to snáz?
Jinak si jdu holky pro rady...
1) když šijete kalhoty (třeba džínové, softshellové) s barevným úpletem v kapsách (ala Caramilla), tak pod tu část kapsy dáváte i tu pevnější látku? Nebo jen ten úplet - udrží to pak tu těžší látku?
2) jak se začišťuje šev na kapucce? Když zevnitř přišiju ozdobnou stuhu, tak zvenku ten steh nevypadá pěkně....
Díky holky, obdivuji vaše krásné výtvory, taky jsem o prázdninách na chalupě leccos našila 😉
@lilly2711 to je nádhera, já nemám slov! Jen hezky spamuj, já se na ty tvoje výtvory moc ráda dívám! 🙂 🙂 🙂 🙂
@anastazieb kapsu je třeba podložit pevnější látkou, úplet by softshell neudržel. Já jsem takto šila "jen" tepláky a už u té teplákoviny ten rozdíl dělal celkem paseku, u druhých jsem úplet podložila další teplákovinou a super.
Kapuce jsem zatím vždy podšívala, tak tam ten problém není. Některé holky našívají lem v ruce.
@lilly2711 :D :D tolko krasnych vytvorov 😉 a ja sa tesim, ked raz za mesiac nasijem nejakeho trapneho vtaka 😖 fakt nemam slov 🙂 ako pise monika, tym by si sa aj zivit mohla 😉 😉
@anastazieb 1- ano na vrecko davam tu pevnu latku a navrch tu okrasnu 🙂 , 2 kapucu najlepsie podsit nejakou ozdobnou latkou 😉
@lilly2711 Ty jseš neskutečná, všechno úplně úžasný. 😵
@lenass, @ucitelka70 Klidně pajcujte. 😀 Já to šila podle návodu z časopisu Marina Quilt, ale myslím, že na na tom není nic světobornýho a dá se to okoukat z obrázku. 🙂 Ten horní polštář (obrázkový) je patchworkový vzor "log cabin", tož když si ho vygooglíte, budete vědět přesně, jak na něj. 😉
@monikajan vdaka, som sa zasmiala a ze po MD to mi az cudne pripada, kedze som na MD uz 11 rokov 😀 😀 😀 😀
@anastazieb dakujem, no ta folia, uz sa viacere ptali, tak skusim napisat, co viem. Foliu som kupila u nas v jednom vzdialenejsom obchode. Neviem naozaj ako sa vola, ale pytala som nejaky material, ktory mozem polozit na vrch vysivanej latky s chlpkami, aby mi tie stehy nevnikali medzi chlpky.Napr. na frote, flis a pod. Pani mi odporucila toto, bolo to na metre natocene na rolke. Foliu vraj mozem pouzit na cokolvek, co chcem vysivat, alebo sa zle sije po vrsku latky. Folia je super, dobre sa s nou pracuje, na jednej strane ma miniaturne hrbolceky, z druhej je hladka. Prilozi sa na latku, prispendli a si presivas, co chces. Stehy ostavaju krasne na vrchu a potom sa to vodou odstrani.
Planujem sa do toho obchodu vratit a zistim, co to je, dam potom echo.
@jieff mam coverlock, takze absolutne jednoduche, aj ked som si myslela, ze tolko vrstiev bude problem a moj stroj utecie, ale slo to az prekvapujuco dobre a lahko.
@zojec dakujem, zlata si a ja som sa tvojim trapnym vtakom inspirovala 😀 😀 😀 tvoj fotoblog mam uz obkukany 😀 😀 😀
@palosek CAS ??? to je co???? 😀 😀 😀 😀 ani sa nepytaj na ukor coho 😀 😀 😀

@lenasss no, trošku Tě zdrbne u sousedů a bude 😀 😀 😀