icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
1. sep 2012

@lilly2711 ty vole, já nestíhám s jedním děckem, na aplikace kašlu, protože bych nic nedokončila, a ty takhle? kde na to bereš čas a energii? nechápu nechápu...

jo a na prohlídce tkalcovny jsem dneska slyšela, jak dlouho trvá přeuzlování osnovy u stavu, a asi začnu mít ráda převlíkání nití u OL :D

palosek
1. sep 2012

@lilly2711 ...že by spánek???? 😀 😀 😀 Já ted mám právě asi to dospávací období.... 😀 😀 😀 😀

lilly2711
1. sep 2012

@palosek inak moj manzelik tvrdi s oblubou, ze ho kazdu noc podvadzam s troma mladňakmi ( tym mysli moju strojovu vybavu - normalny stroj, overlock a coverlock ) 😀 😀 😀

palosek
1. sep 2012

@ngvadi ...teda mě se ještě naštěstí nitě v OL nepřetrhly, takže když je měním, tak jen navážu...jsem lenoch 😀

palosek
1. sep 2012

@lilly2711 😀 😀 😀 😀 toýž to má silnou konkurenci 😀 😀 😀 ale bez rizika 😀 😀 😀

stassy
1. sep 2012

@palosek Já teda lenoch jsem, ale když měním nitě, tak je všechny odstřihnu a znovu navlíknu, navazování mi přijde nějaký zdlouhavý. 😕

palosek
1. sep 2012

@stassy ...jak není uchvacující???... 😨 Skvělé máš výtvory 😵 😵 😵 Já teda nevím, jestli bych ve tvém stavu ještě vůbec šila...bych jen válela šunky... 😀 😀 😀

lilly2711
1. sep 2012

@palosek to to, aj ked ja zase stale poviem, ze u nas uz nijake riziko nehrozi , mame tu najlepsiu antikoncepciu na svete ( 4 deti a manzelove nocne smeny 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 )

palosek
1. sep 2012

@lilly2711 😀 😀 😀 takže muž noční a ty vlastně taky (u stroje) 😀 😀 😀 Přes den zas shon kolem dětí...no máte to ale záhul.... Těšíš se na školu??? 😀 😀 😀

ngvadi
1. sep 2012

@palosek
@stassy já navazuju jen ty dvě obnitkovací, ty se blbě provlíkaj, ale jehlový normálně odstřihnu a navleču, protože když se navazujou, tka se stejnou musí uzlík před jehlou odstřihnout a to už mi přijde rychlejší žádnej uzlík nedělat...

crawler
1. sep 2012

Holky - zcela OT. JAkou máte sušičku?????? Celou zimu jsem o tom dumala, protože mě nalákala @medvi11 😀 a tento týden to na mě vybalila mamka, že bych o ní měla uvažovat, kor když se v únoru narodí další mimi 😀 Takže uvažuju a jsem silně nakloněná tomu ji pořídit. 😀 Tak si ráda vyslechnu další reference, protože tady víte a znáte přece všechno 😀

sinala
1. sep 2012

@ngvadi dělám to stejně 🙂

crawler
1. sep 2012

@kuna sím sím - psala jsi mi, abych Ti poslala balíček až 17.9. a ted si nepamatuju přesně proč. jde mi o to, že 17. jedeme na dovču, takže bych to mohla poslat buď před a nebo po. písni mi prosím, jak Ti to bude milejší 😉

barcav
1. sep 2012

@lilly2711 kráááása 😵 😵 😵

barcav
1. sep 2012

@stassy ta želva je super 😵

animal
1. sep 2012

@lilly2711 opět vše úžasné, úžasné, takové nějaké legínky se taky chystám šít s tím zřasením

stassy
1. sep 2012

@animal pro Marečka? 😀 😀 😀

keziah
1. sep 2012

@monikajan dakujem, mne sa patentky "rozpadaju" na usoch plienky- tam su zial dokopy 4 vrstvy, uvazujem, ze ich zmenim za take s dlhym hrotom
zaujimali ma nazory a skusenosti s minky pulom, cize hovoris, ze minky este podkladas? mne sa to spolu zdalo byt hrube, ale cvoky tam zatial drzia

zabza40
1. sep 2012

@ngvadi byla jsi ve Strmilově?

katkaela
1. sep 2012

@lilly2711 sedím tu a s otvorenou pusou čučím na monitor ...neskutočne krásne vecičky 🙂

ngvadi
1. sep 2012

@zabza40 jasně🙂 sem si říkala, jestli tě tam nepotkám, ale nikde jsem tě neviděla...

katkaela
1. sep 2012

tak ja len tak poskromne pridám...niečo pre mimi, asi sa mi aj tá zelená začína páčiť

zabza40
1. sep 2012

Chci se zeptat má některý dodavatel žlutý soft?

ucitelka70
1. sep 2012

@lilly2711 som v nemom úžase, prekrásne, žienka, tebe v dobrom len závidieť môžeme šikovnú a precíznu prácu. Jeden výtvor krajší ako druhý, chvála, chvála.............

palosek
1. sep 2012

@katkaela ...prý skromne... 😵 😵 😵 Ještě pár fotek a snad se taky k šití dokopu... 😀 Máš to krásné...a jaké pravidelné máš ty srdíčka... 😵 😵 😵 😵

ucitelka70
1. sep 2012

@lilly2711 no podarilo sa TI vyraziť dych všetkým tu v diskusii, ako čítam, nie len mne 😉

ngvadi
1. sep 2012

@katkaela to je krásnýýý! z dadky? a tahle barevná kombinace se i mně moc líbí!

lucijan
1. sep 2012

@lilly2711 to bych chtěla taky, takovýhle "nestíhám" 😀 😀 Tají se mi nad těma věcma dech 😵

daisyr
1. sep 2012

@katkaela krásné, já mám takovéto zelené moc ráda, povedlo se 😉

daisyr
1. sep 2012

@lilly2711 tak to už jsou opravdu profi výrobky, moc krásné. Ty tepláčky/kalhotky jsou odklápěcí na bkm?