icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
1. sep 2012

@palosek srdiečka sú síce pravidelné ale trochu nakrivo 😀
neviem prečo, ale začínam mať pocit, že nestíham šiť, že proste nestihnem pošiť pre Eli a mimi na zimu, jeseň než sa rozdelím :-/

katkaela
1. sep 2012

@zabza40 jj, žltý soft by som tiež brala 🙂

katkaela
1. sep 2012

@ngvadi jj, dadka komplet, musím sa už toho zbaviť...

katkaela
1. sep 2012

@daisyr mne sa tá zelená teda vobec nepáčila najskor, tak som si povedala, že sa jej musím zbaviť, nech tu na mňa škaredo nepozerá...

palosek
1. sep 2012

@katkaela nic tam nakřivo nevypadá...to vidíš jen ty... 😀 To je z dadky z frotého? Musím do těch odstřižků už skočit... 😀 😀 😀

katkaela
1. sep 2012

@palosek tak to som to asi dobre nafotila, keď to nie je vidieť 😀 a hej, je to ružové froté a zelený jersey z dadky

kuna
1. sep 2012

@crawler protože budu první dva týdny na dovolené. Ale klidně to pošli s ostatníma, vyřídila jsem si na poště službu, že mi tam ten balíček dva týdny podrží a nepošlou odesílateli zpátky. Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje 🙂. A takhle tu na mě budou gumičky aspoň čekat 🙂

lilly2711
1. sep 2012

@daisyr ano, su odklapaci na BKM, Nellie je uz dva mesiace pekne na nocniku a uz ma nebavilo sa v kuse bavit s gatami a plienkami. Teraz su na rade odklapacky ( zobrala som si inspiraciu od Caramilly ), ale kedze som nemala strih, tak som cosi odkukala a urobila si vlastny a celkom sedi.
@lucijan dakujem krasne, vase pochvaly ma neskutocne tesia.
@ucitelka70 vdaka, zlata si, snazim sa, co uz so mnou, na nic ine nie som suca 😀 😀 😀

palosek
1. sep 2012

@lilly2711 ...se těšíme na další fotečky... 😵 😀

lenasss
1. sep 2012

holky tak jsem tu folii co lilly2711 s ní šije ty aplikace našla a budu si jí objednávat tak pokud byste chtěli taky udělala jsem tabulku https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... tak doufám že bude fungovat 😅

petkasv
1. sep 2012

@lilly2711 neskutečné, nádherné, opravdu, taky bych chtěla takhle nestíhat, obdivuju tě a tvoje výrobky, jsou dokonalé 🙂

animal
1. sep 2012

@zabza40 ne nemá nikdo žlutý soft

animal
1. sep 2012

@stassy hi hi, udělám z něj Marušku 😀 😀 😀

schnek
1. sep 2012

děvčata, máte některá stroj Bernina 440? potřebuju s něčím poradit 😉

kuna
1. sep 2012

@lenasss jé, super, to jsi hodná, že to objednáš. A mohla bych poprosit, jestli bys mi počkala s platbou, zálohou atd. po 14.9.? Do té doby jsem na dovolené a nemám přístup do internetového bankovnictví. Díky moc!

michamicha
1. sep 2012

ahoj, já odpoledne dostala konečně pořádnou šicí náladu a ušila jsem malýmu opičkový pyžamo, chce jen pyžama s opicema 😀 je to žluté mtx piké a zbytek mylly opic z loňskýho prosince nebo už to bylo letos v lednu?

lenasss
1. sep 2012

@kuna jj určitě počkám 😉

caramilla
1. sep 2012

@crawler zrovna včera jsme se s manželem shodli, že na sušičku musíme našetřit. tak mě to taky zajímá 😀
Od včera nám jede půl baráku na dešťovou vodu, máme z toho úža pocit 😀

@lilly2711 no comment. Prostě optimismus z tvých věcí září 😎

@kuna No, šílené teda. Pro mě je sci-fi, že by se k nově otevřené pokladně šlo normálně a spravedlivě. Já k nově ot. pokladně ani nechodím, protože nechci být umlácená košema a holema... Fakt je to jak prasata ty lidi v krámech.... Všude být první a všechny och....

caramilla
1. sep 2012

@lenasss wow, no páni 😉

caramilla
1. sep 2012

a vysvětlí mi někdo rozdíl mezi těma dvěma foliema? 😀 😀 😀

petkasv
1. sep 2012

@caramilla já si myslím, že jedna bude hustší a druhá míň, aspoň si myslím, že by tomu měla odpovídat ta značka, nevím 🙂

beky52
1. sep 2012

@stassy ..užasné výtvory.. 🙂

medvi11
1. sep 2012

@caramilla
@petkasv měla by to být síla té folie, 40mikro je 0,04 mm silná a ta tenší je teda 0,025 mm silná

lucijan
1. sep 2012

@caramilla nejsem blázen, mám naději, že si zase budu moct oblíct džíny a nemám k tomu co na sebe 😎 . A každej si zamete před vlastním prahem - viděla jsem tvůj narozeninovej dort 😀 😀

papajka7
1. sep 2012

@lilly2711 no co dodat si neskutocnaaaa,krasneee 😵 ,uplne profi,krasne spracovane,a mala sikovnica ,super 😵 ,ja som sa uz cosik pri strojoch nasedela,ale toto take nedam 😅 😀 ,no teraz mam utlm nesijem a taaak strasne vela potrebujem usit 😅 ,ale stroj ma serie,tak nemam naladu 😝

caramilla
1. sep 2012

@lucijan Před mým prahem je takovej vysokej bordel, že to zemést už nejde!

Btw. jsem dneska měla roupy a na gymbalonu něco pošila🙂 Vyřídila jsem dvě zakázky a ušila další 3 věci🙂 Zítra snad něco nafotíme, snad!

lenasss
1. sep 2012

help jsem asi debil už mi to v těchto večerních hodinách nemyslí jak dostanu zpět google v češtině?? když dám google.cz a chci rozkliknout dokumenty najedou mi hned v angličtině ☹ a ještě v tabulce mi zmizel řádek kam se píše (jak je v něm vidět co se píše do příslušného políčka )a úúúbec nevím proč 😀

barcav
1. sep 2012

@katkaela krááása 😵 😵 😵

barcav
1. sep 2012

@lenasss ta folie funguje jako vliselin s lepidlem ?

palosek
1. sep 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 na balonu??? 😀 😀 😀 ...ty jsi borka 😅 😅 😅