Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@argo1 ťažko sa orientujem aj tak, práve ich skladám ako lego, ešte som to nerobila, tak nemám na to nejaký patent, nie je to veľmi dobre označené, že ktoré strany ako... zatiaľ vylučovacím spôsobom.....
jezusku, vy jste ukecané, to já nikdy nedočtu :D
@palosek jestli teda platí uzávěrka někdy pondělí/úterý, tak jsem šťastná jak bleška 🙂 protože jsem teď celá od barvy a na pidi počítači...
a prosím prosím, holky, poraďte někdo, jestli je v mtx nějaká látka/úplet na sukni pro mojí mamču - chce něco hrubšího a příjemného na podzim/zimu, gramáž 180g je asi pořád tenké, že?
a co je to ta lama a co se z ní šije? já se v těch látkách vůbec nevyznám, ale už poznám patent, finerib, jednolíc a oboulíc :D
taky jsem si už koupila látku na nosítko, snad jsem se trefla do toho správného materiálu, naštěstí v té ikey zas tak moc druhů látek neměli 🙂
já už se tak těším, až to domalujem a zase se nastěhujem...
Ona je i možnost u každého programu nastavit ještě sušení min, medium a max, takže se to časové rozpětí pak ještě liší. Bavlna do skříně program nemají, to je jen syntetika do skříně. U bavlny, co asi myslíš, je program suchá a to je v čas. rozmezí od 2,02 - 2,17 a pak je tu ještě bavlna extra suchá a ta je 2,17 - 2,32. Takže je otázka, co máš za info napsané u toho aeg - předpokládám tu nejkratší variantu, protože jak vidíš, tak u té bavlny to je rozdíl 30 min. A pozor, jak tu už někdo psal, na konci těchto programů se automaticky spouští proklepávání proti pomačkání, které trvá 30 nebo 90 min. Fakt nevím, jestli se dá takhle snadno dopočítat na spotřebu dle programu, protože to podle mě funguje podobně jak myčka - oplach je studenou vodou, takže skoro žádná velká spotřeba el., ale na mytí a sušení to potom naskočí. No a na to proklepávání to už podle mě tedy taky skoro nic nežere. Ale nejsem prodejce spotřebičů, takže to spíš myslím dle selskýho rozumu...
@zdeann Jé, kytí krásné. 🙂)
Chtěla jsem se zeptat naprosto asi hloupě tady zkušenějších. Koupila jsem obrázek krokodýla jako aplikaci na oblečení, ale až doma jsem zjistila, že to není nažehlovajda - co teď s tím? Myslím, že existuje i nějaký lepidlo na textil, tak mám koupit to nebo nějaký ten oboustranný vlizelín nebo ...? Chápu, že když si vystřihnu obrázek normálně z látky, tak to musím prostě prošít, ale u tohohle si myslím, že musí existovat jednodušší řešení... 😀
Kde se dá koupit vliesofix? Díky
Mě z tabulky pro jistotu něko úplně vymazal, byla jsem sloupec AV...
mě se teda podařilo něco smazat jen jednou, ale hned jsem se naprášila
jinak třeba teď jsem se dopsala u hromádky na PUL přímo doprostřed, kde byl úplně volný sloupec, no přišlo mi to zvláštní
chce někdo skoro komplet slevovou knížku z dm pro novorozence? Spousta plen a ubrousků, nutrilon, nějaký i kaše a příkrmy, kosmetika.. Já využiju jen asi tři kupony, tak zbytek ráda někomu pošlu
nikdo fakt nechcete http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ? 🙂
Nevíte o nějakých hezkých motivech na dětské aplikace?
Strihové zlepence dali zabrať, nevedela som, ktoré kde treba, tie sa krížom-krážom prekrývajú, nakoniec som to poskladala fakt ako lego, strih už mám urobený, akurát sa chystám strihať z teplákoviny na začiatok....
Tak až si budete sťahovať, do veľkosti 86 stačí vytlačiť A prílohu, na Ačku sú aj tie turecké gate - model 7, tak super, iba kvôli tým dvom som si chcela časopis objednať.... a už to mám doma.
🙂
@zdeann opravdu povedené! 😉
Já jen dvě drobnosti od mrzáka 😎 😀
Poprvé po fakt dlouhé době jsem odpo řekla "Míno, jdeme fotit čepičky, jo?" a ona "Jó, juchů, už běžim" a nadšeně šla fotit!!!!!! V pondělí nebo kdy jsem ji málem zabila, protože nespolupracovala, jsou to ale nálady 😀 Ale asi to je tím, že ona ty čepičky miluje a hrozně je chce fotit 😀
@palosek Prosím tě v tabulce - toto "Jemný Finerib z climayarnu (MERINO+POP) sv. modrý" ř. 57 je zbytková metráž, mají jen 2kg, je nasbíráno několikanásobně víc, včera tam bylo přesně, psala jsem komentář k tomu názvu, aby se už nikdo nepřidával, ale nejen že teda neumíme vkládat komentáře, ale my je asi ani neumíme číst... 😖 Takže je třeba to proškrtat, s tím, že já jsem to tam měla první 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Podle mě včera tam měla @ivika18 4 m, což už je nad limit a ostatní podle mě se musí přeorientovat na jinou barvu 😀
ahoj holky🙂 chtela bych se zeptat, zda nekdo nemate strih na klasickou zavazovaci cepicku (neco takovyho, nemuzu najit lepsi foto http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=56399935&tab=0 ) pro novoska (ja nevim, Z. mel hlavu 35cm)
nebo nejaky tip kde k nemu prijit, diky 🙂
Ahojte babulky
krásne veci ste pošili, @caramilla ako vždy nádhera 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
My už nejaký čas nočníkujeme, cez deň sme bez plienky, len na spanie máme, ale aj tak ostáva suchá a ciká po spánku. V noci máme plienku, ale dávam ju na nočník, vyciká sa bez problémov, ani sa nepreberie 😀 😀 😀 , tak som vymýšľala odklápačky. Strih som vyrobila sama, spôsob šitia tiež tak,aby som nemusela použiť lemovaciu gumičku, lebo sa mi nepáči ako sa chytá do sucháča. Samozrejme inšpiráciu máme z ekozahrady @caramilla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 OBROVSKA VDAKA ZA NAPAD 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

@caramilla no ta gramotnost je na bodu mrazu 😒 některé maminy mi to napíší mailem, ale některé dělají haura a píšou a píšou (já už třeba nevím, jak mám vysvětlit lépe jak vložit komentář do buňky a přesto je jich dost, co to neumí) třeba to stále píšu nedostatečně polopatě 😀