icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
8. sep 2012

@barcav jééé, z té vesty jsem úplně nadšená 😵 😵 😵 mikča je taky perfektní i kalhoty 😉

martinkah
8. sep 2012

@caramilla a na akú teplotu si mala nastavenú žehličku? znesie to aj dve bodky? ja som totiž ešte na soft nenažehľovala 🙂

palosek
8. sep 2012

Ahoj, zkoušela jsem kalhotky pro prcka z jersey(dadka)....materiál moc příjemný. Ale bez lemování se to po vyprání děsně kroutí...ty béžové, tak jsem zkusila lemovat jen horní část, uvidíme, co to udělá. U malinkých kalhotek jsem lemovala vše. Ale tu lem.gum. jsem vůbec nenatahovala, aby to netlačilo.... A svrchňáčky 😀 😀 😀 Třešničkové jsou ..."hledej patentky"... 😀 😀 😀

jieff
8. sep 2012

@palosek tak jsem se nakonec taky přidala,sloupec BE byl volný.

A jdu trošku lobovat za lamu, chtěla bych z ní udělat kombinézu do kočárku, vám se nikomu nehodí?...

palosek
8. sep 2012

@jieff Já ji mám ještě z minula. Komu nevadí dlouhý chlup...doporučuji...se chystám na sněhobílou vestu pro sebe 😀 . Na bolavá záda jsou vesty super, protože, když je teplo , tak mikinu nee, a vesta je super, záda jsou v teple, může foukat, kolik chce. 😀

jieff
8. sep 2012

@palosek už se to plní🙂tak snad nebude vadit dlouhý chlup tobě při stříhání... 😀

palosek
8. sep 2012

Děvčata, co říkáte na tenhle kabátek??? 😵 😵 😵

palosek
8. sep 2012

@jieff no, bordel z toho bude neskutečný 😀

palosek
8. sep 2012

😀 tak nic, nejde zkopírovat adresa obrázku 🙂 ...zas trpím samomluvou :D

caramilla
8. sep 2012

@martinkah viz můj fotonávod na soft. bundu 🙂 Přes pečící papír, přesně na bavlnu (mezi 2 a 3) a 10 vteřin 😉

caramilla
8. sep 2012

Holky, co budete šít z tohohle "Výplněk (rub počes jako fleece) 100% bambus natur" ? Moc se mi to líbí, ale kvůli barvě nějak nevím, na co?

ngvadi
8. sep 2012

@caramilla z toho jsem šila pro malou polodupačky na spaní 🙂

palosek
8. sep 2012

@ngvadi já z toho taky šila malé pyžo...super heboučké...@caramilla

lenasss
8. sep 2012

@palosek prosím tě dala bys do tabulky toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... chtěla bych to a tímto se za tuto látku přimlouvám 😀

sinala
8. sep 2012

@caramilla dík, já právě nechtěla finerib, ale něco tenčího 😀 😀 😀 , jakože letní čepička 🙂

caramilla
8. sep 2012

@sinala aha, tak pak k tomu bude sedět nějaký ten jednolíc, co te´d dělala hromadu Animal. Z toho, co je na MTX nic... mezi těma elastickýma. Podle mě ten světlej bude moc světlej...
@palosek hele a není to na pyžamo moc tlusté, mě zarazila ta gramáž... Aby se v tom pak malá nepekla? 😀 Měla jsem v ruce tu klasickou teplákovinu nepočesanou bambusovou, ta je tenká, tohle je srovnatelné?

piecee
8. sep 2012

@lenasss přidám se🙂 snad se naplní🙂

lenasss
8. sep 2012

@piecee snad ano mě se to barevně teda líbí hodně 😀

piecee
8. sep 2012

@lenasss jo mě se taky líbí víc než to ten jednobarevný🙂 chtěla bych klukům našit na zimu jako spodní prádlo na snowboard..tak jsem na to zvědavá jak to půjde🙂

palosek
8. sep 2012

@caramilla 😀 ted jsi mě dostala 😀 Já měla bamb.výplněk od ivusky\, tak vlastně ani přesně nevím, jestli to byl tenhle(ale mělo to být z mxt?). Teplé to pýžo teda bylo...máme celkem chladné barák a malá v něm byla přesto spocená 😀 😅
@lenasss kouknu na to 😉
Jinak večerní rychlovka...měly to být kalhoty z flex-ové rifloviny...ale vypadá to jako tepláky 😀 😀 😀

palosek
8. sep 2012

Švadlenky, v objednávce teď bude spousta patentů....co kdybych udělala malý vzorník....který by mohl kolovat, pro případné příští objednávky??? 😉

sinala
9. sep 2012

@palosek udělej, já když teď vidím doplněný vzorník nití, tak je to paráda a ještě teď přibudou 😀

lenasss
9. sep 2012

holky pomoc malej přitáhl ze školky nějakou vyrozu v pátek měl horečky ted už jen rýmu a kašel ikdyž ta rýma je hrozná teče mu z nosu hnusnej hlen jsem to ještě neviděla 😨 a do rána už ten mladší nespal a teče mu taky z nosu co mu na to můžu dát uvařila jsem jim čaj na kašel a mladšímu dávám libenar a odsáváme ale je něco jiného třeba nějaká babská rada pro tak malé děti

lenasss
9. sep 2012

@palosek udělěj 😀

lenasss
9. sep 2012

@palosek a ještě budu otravovat napsala jsem to do tabulky do poznámky pokud by se nenaplnilo minimum na ten proužkovaný climayarn vezmu si ty 3m toho antracitu pokud by chybělo klidně si vezmu i 4m děkuji 😀 😀 😀 budou potřeba spodky na zimu

lenasss
9. sep 2012

taky trpím samomluvou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

schnek
9. sep 2012

děvčata, je ještě aktuální objednávka softshelu a hodíte mi odkaz na tabulku?

lenasss
9. sep 2012
maticap.
9. sep 2012

ahojte babulky, poprosim o radu: akymi nitami je najlepsie sit nohavickove plienky (bambusove frote, flis, atd.) a ake su vhodne na usitie pul-iek? Kamoska mi pozicia obnitkovacku a spominala mi, ze s pruznymi nitami mavala problem, no ja nesijem vobec a na toto chcem ukecat mojho otca, tak zbieram info a material 😀 . Vopred dakujem! 😵

schnek
9. sep 2012

@lenasss díky

a prosímvás, jako úplbný trubce, vysvětlete mi, co znamenají ty parametry? chtěla bych pro sebe na zimní bundu, takže podlepenej flísem, to je jasný, a ty čísla jsou co?