Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ngvadi mám jinou Husqarnu a musíš tam dát jinou délku stehu, jakoby otočit tím kolečkem v proti směru až dolů, tam je hustota 1-8 a pak to dělá ty hustější stehy. Tak snad to je tak i u tebe.
@petkasv ja mam ted v 56 nastrihany c. 1 a 2 odsud, ale jeste nemuzu referovat, jaky to bude,.....
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_1/A...
@katka82 ty manžestráky jsou krásný 😵
já chtěla Vojtovi šít nějaký kalhoty, ale jsou mu ještě ty z loňska, tak kdyžtak ušiju nový až k Vánocům 😅 a když jsem dělala úklid ve skříni, tak jsem zjistila, že máme strašně moc tepláků, ať už kupovaných nebo šitých, tak teď mu nic šít nebudu, možná nějaký trika s dlouhym rukávem z fineribu 🙂
Wendy+ MTX.....poslala jsem podklady k platbě...komu nedošly IP 😉 ...a posílejte prašule 😀 😀 😀 Ať můžu objednat....ať nám nevyfouknou ty krásné fineriby 😀 😀 😀 P protože MTX posílá míň, tak objednávám víc...tak kdyby...že si to rozeberete 😀 😀 😀 😉
Ahoj,
tak jsme dorazili domů z našeho putování, až na rozbitý telefon (a tudíž i navigaci) jsme se měli naprosto dokonale, jsem plná zážitků, prosluněná, prosolená, společnost skvělá, kluci milionoví, více snad zítra.
Dočíst není absolutně v mé moci, musím jen pohledat komu a kde dlužím a jaké jsou nové možnosti utrácení 😀
@animal díky taky jsem z nich nadšená 😵
@michamicha kuju 🙂 no Honzule právě ze všeho strašně vytáhnul 😝jako v pase jsou mu kolikrát gatě volný,ale má je jako havlovky 😀 😀
@petkasv klidně ti můžo něco obkreslit myslím že v nějakém Ottobre co tu mám bodyna budou 😉
@lenasss kráááásný 😵
dobré ráno přeji.Tak jsem si myslela jak si tu počtu u kafíčka a ono jak tu není caramilla tak tu nikdo nediskutuje 😀 😀 tak si alespoň nadepíšu obálky na folie 🙂
Ahoj sikulky, jen bych se chtela zeptat, kde kupujete latky na plenky? Hlavne ty na svrchnacky....dekuji
@pajinka85 třeba tady http://www.sijemdetem.cz/ a teď běží hromadná objednávka na PUL z USA, tabulka tady https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet... a pokud máš dotazy v tabulce je email na @crawler
Tuhle jsem se zamýšlela nad tím, jestli šitím ušetřím anebo neušetřím...a taky věčné poznámky doma...ty furt jenom objednáváš látky a málo šiješ. Pokud to máte podobně, uvědomte si, že každý má v rozpočtu nějakou položku za koníčky a nějakou za ošacení. Koníčkem se mi šití a vzniká tím občas to oblečení. Když to sloučím dohromady, úspora nějaká určitě bude 😀
@zdeann já si pořád myslí, že šitím ušetřím. Nepočítám ty peníze co mám vlátkách, protože je jednou přestanu kupovat 🙂 a budu jen šít.... 🙂
Já si vždy řeknu, kolik bych za to dala v obchodě a vždy to mám ušité levněji ( beru cenu materiálu, ne mé práce, protože kdybych nešila, tak jinde nevydělávám 😀 😀 😀 , ale jsem třeba na PC 🙂 ). Beru ceny za které nakupuju, ne ty co jsou u vietnamců. Teď jsem malému střihla kalhoty a bundu z letního softu, vešla jsem se do metru + látka na ozdobu + patent do pasu a ještě nějaká galanterka - do 300 Kč se myslím vlezu no do 350, ale více ne. Myslím, že ušetřím 🙂
Samozřejmě, když jsem šila nastarří dceři soft vestu, vyšla mě stejně jako z eshopu, kde měli slevy a my si celá rodina koupili a na ní velikost nebyla.
Fakt tam nepočítám OL za 6900 Kč 😀 😀 😀

holky, nemáte někdo stroj husqvarna viking 350? nevíte jak se tam přepínají programy na to B? vim, jak se to dělalo na veritasce, ale tady ne a ne najít tu páčku :D