icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
11. sep 2012

holky, nemáte někdo stroj husqvarna viking 350? nevíte jak se tam přepínají programy na to B? vim, jak se to dělalo na veritasce, ale tady ne a ne najít tu páčku :D

animal
11. sep 2012

@katka82 ta lemovačka na kalhotech je super

petkasv
11. sep 2012

Holky prosím nemáte některá střih na bodyčko pro novoše, max velikost 56cm a ještě nějaký kamašky, potřebuju udělat z merina a nemám doma žádný body, všechno jsem to odvezla pryč ☹

A kde vůbec je @caramilla - už tu dlouho nebyla, jestli se vůbec hýbá s těma zádama 😖

anastazieb
11. sep 2012

@ngvadi mám jinou Husqarnu a musíš tam dát jinou délku stehu, jakoby otočit tím kolečkem v proti směru až dolů, tam je hustota 1-8 a pak to dělá ty hustější stehy. Tak snad to je tak i u tebe.

aerin
11. sep 2012

@petkasv ja mam ted v 56 nastrihany c. 1 a 2 odsud, ale jeste nemuzu referovat, jaky to bude,.....
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_1/A...

lucijan
11. sep 2012

@janasrub já už taky jiný než caramillí nenosím, mám podobnou sadu ve fuchsiový 🙂

palosek
11. sep 2012

@petkasv ... 😀 😀 😀 ...@caramilla ...na nákupech 😀 😀 😀 😀

petkasv
11. sep 2012

@palosek a na jakých 🙂 v cizině 🙂

zikie
11. sep 2012

@terezita pošli mi IP email a střih je tvůj

michamicha
11. sep 2012

@katka82 ty manžestráky jsou krásný 😵

já chtěla Vojtovi šít nějaký kalhoty, ale jsou mu ještě ty z loňska, tak kdyžtak ušiju nový až k Vánocům 😅 a když jsem dělala úklid ve skříni, tak jsem zjistila, že máme strašně moc tepláků, ať už kupovaných nebo šitých, tak teď mu nic šít nebudu, možná nějaký trika s dlouhym rukávem z fineribu 🙂

boudova
11. sep 2012

@zikie taky jsem poslala IP 🙂

palosek
11. sep 2012

Wendy+ MTX.....poslala jsem podklady k platbě...komu nedošly IP 😉 ...a posílejte prašule 😀 😀 😀 Ať můžu objednat....ať nám nevyfouknou ty krásné fineriby 😀 😀 😀 P protože MTX posílá míň, tak objednávám víc...tak kdyby...že si to rozeberete 😀 😀 😀 😉

jieff
11. sep 2012

@kryska5
@monr hoky moc děkuju za odpovědi, už se nebojím a zkusila jsem malý mm stříknout tak uvidíme...

ke stroji se mi zatím nedaří sednout,nastřiženo už něco mám tak se těším až přijde ta chvíle🙂 Jinak fotky krásný!

terezita
11. sep 2012

@zikie dekuji, uz mi ho poslala sinala 🙂

janasrub
11. sep 2012

@lucijan mám fuchsiový a taky modro-jezerní, no a ještě mi tu leží černá a hnědá ;)

jam3
11. sep 2012

Ahoj,
tak jsme dorazili domů z našeho putování, až na rozbitý telefon (a tudíž i navigaci) jsme se měli naprosto dokonale, jsem plná zážitků, prosluněná, prosolená, společnost skvělá, kluci milionoví, více snad zítra.

Dočíst není absolutně v mé moci, musím jen pohledat komu a kde dlužím a jaké jsou nové možnosti utrácení 😀

palosek
11. sep 2012

@lucijan ..prosím tě...jsi v tab mtx? ted si nejsem jistá...

lenasss
11. sep 2012

když v televizi nic nedávají 😀

katka82
11. sep 2012

@animal díky taky jsem z nich nadšená 😵
@michamicha kuju 🙂 no Honzule právě ze všeho strašně vytáhnul 😝jako v pase jsou mu kolikrát gatě volný,ale má je jako havlovky 😀 😀
@petkasv klidně ti můžo něco obkreslit myslím že v nějakém Ottobre co tu mám bodyna budou 😉
@lenasss kráááásný 😵

lenasss
12. sep 2012

dobré ráno přeji.Tak jsem si myslela jak si tu počtu u kafíčka a ono jak tu není caramilla tak tu nikdo nediskutuje 😀 😀 tak si alespoň nadepíšu obálky na folie 🙂

petkasv
12. sep 2012

@katka82 jééé to by si byla hodná 🙂 prosím, prosím, smutně koukám 🙂 děkuju

lucijan
12. sep 2012

@palosek nee, jen jsem prosila o případný přebytky patentů

katka82
12. sep 2012

@petkasv jasně takže vel 56 a na rozepínání na rameni?ale kamašky,no mam tu takové jako tepláčky s nápletem v pase a krááásně sedí 😉
@lenasss 😀 😀 jj a všechny ostatní sedí za šicím strojem 😉 😀

palosek
12. sep 2012

@lucijan Ok...jen aby byly ty přebytky...včera jsem to už objednala, ale spíš mají na skladě nedostatky...ale co měli, vzala jsem víc, protože mtx stejně pošle míň 😀 😀 😀

pajinka85
12. sep 2012

Ahoj sikulky, jen bych se chtela zeptat, kde kupujete latky na plenky? Hlavne ty na svrchnacky....dekuji

sinala
12. sep 2012

@pajinka85 třeba tady http://www.sijemdetem.cz/ a teď běží hromadná objednávka na PUL z USA, tabulka tady https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet... a pokud máš dotazy v tabulce je email na @crawler

zdeann
12. sep 2012

Tuhle jsem se zamýšlela nad tím, jestli šitím ušetřím anebo neušetřím...a taky věčné poznámky doma...ty furt jenom objednáváš látky a málo šiješ. Pokud to máte podobně, uvědomte si, že každý má v rozpočtu nějakou položku za koníčky a nějakou za ošacení. Koníčkem se mi šití a vzniká tím občas to oblečení. Když to sloučím dohromady, úspora nějaká určitě bude 😀

pajinka85
12. sep 2012

@sinala A mají někde ty látky i náhledy,abych viděla jak vypadají? Jinak moc děkuji, napíšu na ten email...

sinala
12. sep 2012

@zdeann já si pořád myslí, že šitím ušetřím. Nepočítám ty peníze co mám vlátkách, protože je jednou přestanu kupovat 🙂 a budu jen šít.... 🙂
Já si vždy řeknu, kolik bych za to dala v obchodě a vždy to mám ušité levněji ( beru cenu materiálu, ne mé práce, protože kdybych nešila, tak jinde nevydělávám 😀 😀 😀 , ale jsem třeba na PC 🙂 ). Beru ceny za které nakupuju, ne ty co jsou u vietnamců. Teď jsem malému střihla kalhoty a bundu z letního softu, vešla jsem se do metru + látka na ozdobu + patent do pasu a ještě nějaká galanterka - do 300 Kč se myslím vlezu no do 350, ale více ne. Myslím, že ušetřím 🙂

Samozřejmě, když jsem šila nastarří dceři soft vestu, vyšla mě stejně jako z eshopu, kde měli slevy a my si celá rodina koupili a na ní velikost nebyla.

Fakt tam nepočítám OL za 6900 Kč 😀 😀 😀

sinala
12. sep 2012

@pajinka85 v té tabulce ve vedlejším listě