icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
15. sep 2012

@alinn já mám právě pocit že všechny jsou neutrální nevidím důvod proč by kluk nemohl mít fialovou a třeba oranžová těm mým sluší víc než tyrkys v tyrkysu se mi nelíbí ikdyž zase jak v kterém odstínu 😀 😀 😀 barvy jsou mooooc krásné vážně se ti to povedlo na 1** 🙂

zojec
15. sep 2012

@laeela ten by sol uplne super, pockam ci sa este nejaka slovenka neozve 🙂 nech nemam predrazene postovne 😉dakujem za ponuku 😉

caramilla
15. sep 2012

Jasmínky vlastní kolekce - tutu sukně ze spoďárů 😀 Fakt jsem se počurala smíchy, ještě teď mě bolí břicho...

A něco pro @terezita Softové kalhoty k bundě z lidlu, pro kamarádku 😎

monr
15. sep 2012

@caramilla 😀

laeela
15. sep 2012

@zojec já pravděpodobně pojedu na Slovensko ten poslední zářijový týden, tak bych to mohla poslat tam, pokud na to teda nespěcháš víc. 🙂

laeela
15. sep 2012

@caramilla teda kam se hrabeš se šitím, vidím že dizajnéřský talent malá podědila. 😀

barcav
15. sep 2012

@terezita děkuji 😵 tak jsem to tak udělala a dnes se mi povedlo je došít ,
jsou reci z manžestrových kalhot, spotřeba nití byla děsná 😕 taky nějaké to párání a špatně střihlé kapsy 😖 no vyřádila jsem se, ale nevím no, nějak jsem z nich taková přešlá, mám dnes nějaký blbý den 🙄 jsem tam blbě natloukla patentek, pak jsem ho páčila ven šroubovákem 🙄 no a vrchol je, že Maxík je na sobě nechce mít jelikož ho škrábou ty stuhy dole na nohavicích, ty zahnuté konce ☹ chjo

lenasss
15. sep 2012

@caramilla 😀 😀 😀

lenasss
15. sep 2012

@barcav jsou krásný a model dobře naštvaný 😀 😀

janasrub
15. sep 2012

chystám se střihnout poprvné do merina z Mylly, předpíraly jste to? Mám počítat se sražením?
Už skoro stříhám, tak se mi to namáčet teda nechce ☹

kuna
15. sep 2012

@caramilla myslím, že Jasmínka touží po minisukni Nolita, tak si ji vyrobila podomácku 😀 😀 😀 😀

zojec
15. sep 2012

@laeela ak dovtedy nic nezozeniem, tak sa ozvem 😉 si zlata, dakujem

zojec
15. sep 2012

@caramilla ked vidim tie softaky, prosim ta, do toho napletu davas aj gumicku? uz ich v hlave riesim 😀 😀

caramilla
15. sep 2012

@zojec určitě, dávám gumu na volno, jinak to bude padat a bude premanentně nahá pr...
@kuna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 bože, bože, co jsem si to vychovala 😀 😀 😀

orlando
15. sep 2012

@karchinka @terezita @lenasss ahoj, jsem začínající švadlenka tohle nosítko se mi moooc líbí🙂 Je to i pro začátečníky? Zatím mám na kontě 3 zástěry na vaření a kapsář na postýlku pro malou... Poradily byste mi prosím, kde najdu nějaký návod? Hledala jsem, ale nenašla☹ Děkujuuuu 🙂

daisyr
15. sep 2012

@janasrub pokud to budeš prát v ruce a opravdu jen při těch 30 st. a prostě dodrží zásady praní vlny, tak se to víceméně nesrazí, pokud to bude horší zacházení - teplotní šoky, vyšší teploty atd., tak jo 🙂 Já šila body a kamašky, kde jsem věděla, že jsou spíše větší, tak jsem také nepředpírala

laeela
15. sep 2012

@zojec ok. 🙂

lenasss
15. sep 2012

@orlando jeden návod je tu http://zivotvnasadam.blog.cz/1206/navod-na-usit... a je opravdu jedmoduché jen se do toho pustit 😉

kuna
15. sep 2012

@palosek nevadí, tak jednou ušetřím 🙂 A můžu poprosit o odkaz na tabulku mtx, aspoň bych se podívala, co se objednávalo, z čeho by možná přebytky být mohly. Líbí se mi tam jeden kytičkový bio oboulíc 😉

petkasv
15. sep 2012

Holky čepičky 🙂 a jdu šít 🙂

karchinka
15. sep 2012

@orlando já šila podle tohoto http://www.stilllearninglife.com/2008/01/diy-ho... --- úplně super návod, nejsem nijak šikovná, ale bylo to tam krásně popsané a i ve velkém spěchu super výsledek...

lillyzelvicka
15. sep 2012

tak mám zase něco jiného než ty dřeváky 🙂

petkasv
15. sep 2012

@lillyzelvicka Ty jsou nádherný 🙂

zikie
15. sep 2012

@lillyzelvicka Ty jo, nádherný!!!

sinala
15. sep 2012
papajka7
15. sep 2012

@zojec mam tyrkys ak chces poslem,ak neponahla donesiem na stretko 😉

papajka7
15. sep 2012

@lillyzelvicka ty pani to sedi paradne 😎 ,dobraa si 😉

zdeann
15. sep 2012

@petkasv Pěkné čepičky...z čeho jsi háčkovala a máš nějaký návod na ušanky na netu nebo odkud?

beky52
15. sep 2012

@petkasv ..užasné čiapky...si vemľi šikovná 🙂

papajka7
15. sep 2012

@petkasv jo a ste som zabudla pochvalit tie ciapky,mi skoro sanka spadla 😵