icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
15. sep 2012

@zdeann tyhle ušanky jsou úplně jednoduché, jsou jenom z dlouhých sloupků 🙂 a lemování je tzv,. šlehačkový lem 🙂 háčkuju z merina 🙂

Jinak všem děkuji 🙂

palosek
15. sep 2012

@petkasv čepičky úúúžasné, se těším na tu zimní ušanku...až budem mít budnu, nejspíš něco do fialova, nebo fuchsiova 😀 😀 😀
@lillyzelvicka Super tip na oživení...skvěle padnou...aspon podle fotky 😀 😀 😀
Tak já na OL už ušila dvoje tepláko-kalhoty...a teď triko s tučňákem, ke kapsovce...ale ještě to nusím vychytat, odbornice poznají chyby ??? Ale že jsou ti tučňáci skvělí???
@terez ...samá růžová 😀 😀 😀 😀

sinala
15. sep 2012

@palosek no nevím, já chyby nevidím, asi nejsem odborník 😀 😀 😀

kuna
16. sep 2012

Dobré ráno, neměla byste některá zájem o biobavlněný oboulíc z MTX s kytičkama? Chtěla bych berušce na pyžamo (máme z žirafek a je to úžasná látka, teplá, měkká, na zimní noci jak dělaná), ale stačí mi tak dva, tři metry a ne 7 🙂.

Kdybyste některá chtěla, tak se mi ozvěte a objednala bych.
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

aerin
16. sep 2012

@kuna IP!🙂

petkasv
16. sep 2012

@palosek Pavli děkuju, jestli budeš chtít ušanku, tak písní dřív, na vánoce na dělám, poslední čepky v říjnu, s mojí prognozou musím myslim dopředu 🙂 a hlavně leden/únor na mě klepou státnice a už mi přišly okruhy, takže se musím začít šprtat 🙂 pak to s miminem moc růžově nevidím 🙂
Tričo krásný 🙂

zdeann
16. sep 2012

@petkasv Myslíš Merino od vlnapu? To 50% merino a 50% akryl? Toho mám doma celkem dost, tak že bych něco taky spáchala? 😉

petkasv
16. sep 2012

@zdeann jj merino od vlnapu 🙂

petkasv
16. sep 2012

@zdeann Jo na zimu dělám merino dvojitě 🙂 někdy trojitě 🙂

zojec
16. sep 2012

@papajka7 dakujem za ponuku, ale na stretku uz musi byt dielo hotove :D ale ponukla mi @season bledomodry, ten bude lepsi 😉 dakujeem 😉

animal
16. sep 2012

@palosek to je triko z Dadky???

lenasss
16. sep 2012

holky už se v tom celkem strácím pokud bych někomu něco dlužila za hromádky napiště IP já už ani nevím kde jsem co platila a kde co doplatit 😀

palosek
16. sep 2012

@animal jj, z dadky....mám nastříhané na druhé, žužu s kytkama.... 😀 Ten jersey je mooc příjemný a nemění se ani po praní, je pořád jemný a nežmolkuje.... Jen mě rozčiluje to, jak se ty okraje točí....sotva to říznu, tak se rolují 😝 Kolem krku se mi to moc nepovedlo ☹

schnek
16. sep 2012

děvčata, nemáte ověřenej střih na dámský kalhoty - džíny/manžestráky vel tak 46-48, s lehce rozšířenýma nohavicema? ráda bych si pro sebe spíchla, ale sama od sebe těžko 😉

@caramilla ty šikmý kaťata jsou super 😵 fakt se nechceš podělit o střih? 😉

zdeann
16. sep 2012

@palosek Tak to jsem ráda, že nežmolkuje 😉 jsem přemýšlela, proč mám ožmolkované dupačky, jestli je to materiálem nebo extrémní zátěží a říkala jsem si, že možná zátěží...malá vydrží i přes půl hodiny kopat nohama aniž by u toho plakala, prostě se tak mele...a to asi holt ožmolkuje

daisyr
16. sep 2012

@petkasv čepičky super, nemáš někde návod na ušandu nebo to máš od oka?
teda a státnice a do toho mimčo, to fakt obdivuji a smekám!

katka82
16. sep 2012

Holky musela jsem narychlo objednat hnědou teplákovinu z MTX 😉 takže kdybyste někdo chtěl tak písněte 😉 je to tmavě čokoládová 🙂 mam toho doma fakt doooost 😀

petkasv
16. sep 2012

@daisyr Neobdivuj a nesmekej 😝 to je moje kaše ☹ a vůbec se mi do toho nechce ☹ je to moje druhá vejška, tak snad to půjde hladčeji ☹ ale těch okruhů je nějak moc a už teď vím že fakt nestíhám :( - návod na tuhle ušanku - já tak nějak všechno háčkuju od oka 😔 ale tahle je vážně jednoduchá jenom z dlouhých sloupků - nic víc a okraje jsou šlehačkový lem - uši dělám tak, že si čepku položím před sebe - čelem k sobě a tam kde jsou středy uší píchnu špendlík a do zadu odpočítám 7sloupků (píchnu špendlík) a dopředu 6sloupků (a zase píchnu špendlík) takže uši celkem 13sloupkků a pak háčkuju 1 a druhá řada stejně a třetí řada uberu od krajů, 4 řada neuberu, 5řada uberu, 6řada neuberu - jestli rozumíš 🙂 aby ty uši byly pěkně dlouhé a hezké 🙂 jinak myslim že na MMB bude nápadů hafo 🙂

petkasv
16. sep 2012

Holky mám otázku - plánuju ušít Bětce takový zateplený kalhoty na teď na podzim takže to nemusí být nic extra myslíte, že by stačilo riflovinu z wendy podšít jenom fineribem🙂 flízem mi to přijde zbytečný bylo by to pak i hodně naducaný a to já nechci 🙂

animal
16. sep 2012

@petkasv já šila prací kord a z rubu beránek a bylo to měkoučké

caramilla
16. sep 2012

@schnek hele, lidstvo (ženstvo🙂 se dělí na dva znepřátelené tábory, jeden ty nasrávačky nesnáší a píše mi, že tohle fakt šít nemám, že si dělám sama sobě ostudu 😀 a druhý žadoní stříh 😀 😀 😀
Střih bude možná někdy v budoucnu k dispozici v tištěné podobě, musím to vyřešit s bráchou, který má velkoformátovou tiskárnu, jak to dostat do PC a kolik by to stálo atp.. Cena střihu samozřejmě poletí hodně nahoru, páč ten tisk bude brutálně drahej, ale uvidím, nechci předbíhat, je to jen v rovině hyperúvahy...
Zatím ten střih ještě stejně musím doupravit, 100% ještě není...

animal
16. sep 2012

@palosek přesně přesně, matroš dobrý jen to zatracené rolování, když dadkou chceš i lemovat, tak je to vždycky dílo

caramilla
16. sep 2012

Dnešní nedělní civilizovaný pozdrav a malinovém kompletku🙂 Sáčko zara, sukýnka ala tutu je z reserved🙂 Jo, Caramilla má těžkou konkurenci 😀
Pro všechny, co máte rádi šátečky na krk, scháněla jsem Míně v Praze, ale všechno jsou hnusné babské vzory, cena šílená, nakonec jsem doma vyhrábla obatikový kus gázy od švagrové, je to úplně super, šik, jemňoučké. Fakt doporučuju 😉

schnek
16. sep 2012

@caramilla no já dneska na MMB narazila na tohle a jsem z ní odvázaná, gatě bych brala všema deseti 😉

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=56851493&tab=3

daisyr
16. sep 2012

@petkasv díky za návod, no já to musím přeposlat mamce, já se na to háčkování necítím 🙂 a jinak ty podšité gaťky by tak měli stačit, na podzim určo

zabza40
16. sep 2012

Hola ,hola , může někdo z organizovat hromadku na farbenmix , strašně nutně potřebuji střihy ,ale objednat to neumím ☹ ☹ ☹ Vím že tu už proběhly dotazy na hromadu

stassy
16. sep 2012

Ještě jednou vám všem děkujeme za gratulace a abyste si nemyslely, že vás chci ošidit, tu je fotka naší třetí princezny. 🙂

daisyr
16. sep 2012

@stassy jé, to mi uniklo, velikánská gratulace! malá je moc krásná!

veronik77
16. sep 2012

@stassy ta je krásnááá 🙂

argo1
16. sep 2012

@stassy Krásná princezna!!!