icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
16. sep 2012

O víkendu jsem trošku pracovala (není nad to, když muž s dítětem a psem odjedou na víkend🙂

argo1
16. sep 2012

Jen jaksi nemám zip do kombinézy, takže je to zatím polotovar.

karchinka
16. sep 2012

@stassy je opravdu nádherná!!! 🙂

lenasss
16. sep 2012

@stassy krásná princezna

dankakk
16. sep 2012

@terezita prosím ťa, ta mikinka čo sijes na fler je danai? Myslíš, že by sa to dalo urobiť aj z lamy?

Baby sk! Ako sa objednáva z FM? Chcem odtiaľ nejake strihy...

dankakk
16. sep 2012

@zabza40 Akurát pozerám, že chceš tiez útočiť na FM. Škoda že si čr:(

michamicha
16. sep 2012

@stassy to je krásná princeznička 😵 😵 😵

michamicha
16. sep 2012

@animal teda to mi s tím softem nedělej 😅 😀 já původně chtěla jen pár metříčků a už jsem zase přes 2 litry 😝 😝 ale tu novou kalhotovinu chciiiii 😉

animal
16. sep 2012

@michamicha no kdybych se tam dneska nekoukla, tak to nevím, psala jsem dneska panímail, že chci vědět skladnost softů a pak jsem na to koukla a šla do kolen a tak jsem si říkala, že vás to zaujme, jsem ráda, že začali rozšiřovat barvy v parametrech 5/10

kajark
16. sep 2012

prosim vas, ktora farba sa hodi podla vas na kombinaciu ku tmavej modrej resp. novej modrej z baleriny? neviem sa rozhodnut, pre chlapca.... je toto vhodny strih na softku? je to ottobre 4/10, nie je to zapinanie az prilis vysoko? alebo radsej nejaky strih s raglanovym rukavom? mate tip?

stassy
16. sep 2012

@animal Prosím Tě, jak máš na webu fotku tyrkysovošedé soft bundy - to je co za střih? Bandito od FM? 🙂

animal
16. sep 2012

@stassy jo je to bandito ale s jinou kapucí

sufik1
16. sep 2012

u mráze mají sametové úplety!!! http://www.dumlatek.cz/teple-uplety/6904-uplet-... jsou moc pěkné a i nějaké teplejší s různými hezkými vzory, zítra okouknu na živo. Určitě by to bylo fajn na mikiny

petkasv
16. sep 2012

@caramilla díky za ten šátek 🙂 já lítám a hledám pro Bětku a nic, prostě všechno hnusy ☹ tohle je jednoduchý nápad 🙂
@stassy malá je nádherná 🙂

sufik1
16. sep 2012

holky dotaz, z jaké látky (resp. plátna) byste ušili potahy na sedačky do auta? Jen takové potící přehozy pruh látky s tkaničkama. Ale nějak nemůžu vymyslet barvu a vzor, aby to nevypadalo blbě... auto má klasicky vevnitř tmavou a stříbrnou...

mikulka45
16. sep 2012

@kajark z podobneho strihu som softku sila, ale kedze som nedavala naplety, tak treba predlzit rukavy a spodok bundy, kapucnu som nepodsivala, ale bola tiez so zdvihnutym golierom a je to super, pekne je schovany krk v blbom pocasi. Fotku mam este vo fotaku, ale chystam sa "pochvalit" 🙂

schnek
16. sep 2012

@sufik1 to mě zajímá, už jsem na ně koukala na webu, tak pak napiš, jaký jsou, já se ta,m chystám na samet a ještě jednu vlnenou látku na sukně 😉

střih na kalhoty nikdo nic?

palosek
16. sep 2012

@sufik1 ...jsem viděla...ale mám tam obj. něco jiného...medvídkový flís (a ten už na netu není 😀) a lila http://www.dumlatek.cz/micro-fleece/6992-micro-... ...tož jsem zvědavá, jestli na nás vyšlo...a jestli se tenhle lila nebude žmolkovat...ale za tu cenu .... 😉
A koukni prosím na tohle http://www.dumlatek.cz/teple-uplety/7014-uplet-... ...jaké je to na omak...díky 😉

caramilla
16. sep 2012

@schnek Jo jo, taky jsem o něm přemýšlela, je krásnej a příjemnej, měla jsem ho i v ruce. Já bych si ho i pořídila, ale pak jsem si uvědomila, že nesnáším holá záda a ani boky. A hlavně to nesmím kvůli zádům. Holt stáří má svá omezení 😀 😀 😀

@stassy ta je krásnááááááááááááááááá!!!!!!!!!!! Závidím takovou malou krásnou ňuňací berušku 😎

caramilla
16. sep 2012

@sufik1 Co je to sametový úplet, prosím tě? Velur? To určo dej vědět, jaký máš dojem, jak je to tlusté a na co se to hodí, vypadá to super! 😉
@petkasv 😉 Já hledala u Zary (babské vzory, takové nic a ty ceny..., v nextu, taky hnus... buď to je stříbrný a škrábavý a nebo jinak hnusný, šátek jak pro starou bábu, to bych si neoblíkla ani já a chtějí za to asi 350 Kč, no, fakt díky... Tu gázu třeba já na sebe moc nemusím, ale na Jasmí to vypadá úplně bombově, až mi jí bylo líto, že jsem jí po bohoslužnách venku nechala na sluníčku letat v šále, páč se mi to strašně líbilo 😀 😀 😀 😀

schnek
16. sep 2012

@caramilla tak to mně bylo hned jasný, že jako rozviklaná trojdětná matka, co nesnese ani tenčí tričko, natož něco, z čeho lezou celý záda, nemám nárok, ale uměla bych si ho představit delší 😀

monr
16. sep 2012

@stassy krásna princezná 🙂

lucijan
16. sep 2012

@stassy je krásná a vypadá veliká a vyžehlená, prostě kráásná 😵

caramilla
16. sep 2012

@schnek No, tak ty záda jsou "delší" než předek🙂))) Pupek z toho poleze obstojně. Mají u Desigualu ještě takovej ten kostkatej modrej kabát, co má stejný střih, ale dlouhý záda, nad tím jsem vážně uvažovala, byl tam k prodeji použitej vel. 44, ale pak jsem si uvědomila, že nemám ráda tmavě modrou a nemám ráda kostku 😀 😀 😀 😀
Takže asi půjdu do černého s těma kolečkama, ale není to 100% ono... možná zůstanu jen u obyč černého prošívaného kabátu, co jsem ulovila na MMB a pořídím k tomu "jen" šálu a kabelku od Desigualu a mohlo by to vypadat suprově 😀 Když kabát od nich, tak aby hýřil barvama a to v téhle kolekci moc žádný nehýří a když hýří, tak to není zase úplně ono a navíc 7 tisíce je 7 tisíc, že 😀

caramilla
16. sep 2012

a ulovila jsem na MMB tohle...
Jen je mi jasný, že jako ta krásná modelka v tom vypadat fakt nebudu 😀 😀 😀
Stejně teď nemám už na jídlo, takže třeba zhubnu 😀 😀 😀 😀

crawler
16. sep 2012

@stassy šmankote ta je nádherná 😵😵😵

crawler
16. sep 2012

@kuna kdybych věděla, že druhý mimčo bude holka, tak bych hned 2m brala, ale to bys musela počkat do velkého utz 2.10. kdy jdeš ty? 😉

sinala
16. sep 2012

@stassy ta je krásnáááááá 🙂

piecee
16. sep 2012

@argo1 věci parádní pilotový kalhoty jsou bomba🙂 a kombineza se moc povedla🙂

animal
16. sep 2012

@stassy 🙂