icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
18. sep 2012

jo a ještě tu vlastně mám sesterský set triček z bambusu 😀 (foto dost pochybné kvality, tož pardon 😅

sinala
18. sep 2012

@stassy to je paráda šít pro 3 princezny 🙂

animal
18. sep 2012

@sinala no a ta nejstarší je krásná slečna viď ? a celá maminka
jdu spát

lenasss
19. sep 2012

@sufik1 právě když mi to přišlo domů bylo to dast pečlivě zabaleno ve strečových foliích když jsem to otevřela a koukla na to bylo jasné že bez rukavic to nenastříhám musela jsem si na stůl dát kus látky vzala jsem látkové rukavice a stříhala tak abych to udělala hned naráz a hned jsem to strkala do těch pytlíků nějak samo mě to napadlo 😅 jinak si myslím ještě jsem s tím nešila že to jen položíš na látky a šiješ potom odtrhneš přebytek a co zůstane vypereš nebo stačí rozprašovač

lenasss
19. sep 2012

jinak mi celkem spali až na přestávku asi ve tři kdy se chtěl nosit a já jsem ho slyšela kašlat a vyletěla jsem z postele jak namydlený blesk aby zase nepozvracel celou postel a měla jsem přeleženou nohu a jak jsem to necítila jsem si něco udělala s kotníkem protože jak to přišlo k sobě bolí to od té doby jak čert a ted jsem si všimla že mi promodrává 🙄

kuna
19. sep 2012

@stassy nádhera, úplně mě lákáš na poslední ottobre kvůli těm šatičkám 🙂

@lenass aha, vidíš, já to chtěla nažehlovat 🙂. Ale ještě jsem to nevybalila z pytlíků, tak nevím, jaké je to na omak 😉. Jinak se v tom taky pěkně plácáte, chudák malý, ty zuby jsou fakt svinstvo. Já si teda myslím, že to od těch zubů být může, mé dítko mělo taky teploty, taky jsem dávala Nurofen. Nejsem zastánce přehnaného podávání léků, ale jsem viděla, že jí to pomáhá a jak ji to před podáním bolelo, tak proč nedat.Držím palce, ať se co nejdřív prořežou a tobě ať se kotník nějak srovná sám!

@palosek chudinka malá, ještěže to celkem dobře dopadlo Ty děti mají strašně sebevražedné úmysly v tomto věku 🙂. A nejsi plašan, já už jsem taky jednou jela na pohotovost, když sebou flákla na dlažbu, jen to zadunělo (hlavou, samozřejmě). Radši jet zbytečně, než to zanedbat. A s tím RTG to bude dobrý, já myslím, že dneska už to nejsou takové dávky...

sufik1
19. sep 2012

@stassy no výtvory nádhera. Ty poslední šatičky éňo ňůňo. Taky mám radši nažehlovačku dole v rohu než na prsou (obzvlášť u sebe, na dětským to jde)

sufik1
19. sep 2012

a ještě můj včerejší výtvor. Když tu teď jsou samé hadry, tak taky něco jiného. Cecala jsem se s tím celý den, dítě to vzalo do ruky tak na dvě vteřiny, pak to zahodilo, chlap večer udělal hmmmm a to bylo všechno 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 no že já se ještě divím 😖 😖 😖

Takže jeden interaktivní krokodýl. Každý dílek má jiný druh zapínání. Návod a střih na blogu

terezita
19. sep 2012

@sufik1 alco tak ten se poved!!! 😵 a ta zelena.. ta zelena! tu ja moc rada! 😉

petkasv
19. sep 2012

@sufik1 ten je krásnej 🙂 já jsem v práci pro děti měla interaktivní pošltářek 🙂 naprostá paráda 🙂

kofinek
19. sep 2012

@sufik1 no vidis, toto som uplne zabudla, ze som na to uz u Teba pozerala, to vypada, ze by som to mohla zvladnut 😎 ja som myslela toto http://www.branakdetem.cz/zl-termoobal-na-lahev... , ale tvoje je lepsie, na viac veci... 😀

kofinek
19. sep 2012

@stassy dodatocna gratulacia k marketke 😉, nech Ti krasne rastie. A teda, vy mate tak nadherne holcicky, to snad musim ukazat manzelovi, aj ja by som chcela aspon jednu taku princeznu.

kofinek
19. sep 2012

dotaz do plena, viem, ze vsetky sijete kalhoty zo softu ako na beziacom pase...
Preco podkladate kolena, stalo sa to niekomu, ze to prederavili deti? Lebo ja som usila bez podkladania a zatial v pohode. A musi sa to len softom alebo i inou latkou?

kofinek
19. sep 2012

a ked sa tam nasivaju nejake aplikacie, nema to vplyv, ze by to potom lahsie nasaklo vodu? Alebo mate len specificke miesta, kam sa to dava?

kofinek
19. sep 2012

@caramilla a este prosim, ked sijes taketo http://ekozahrada.blog.cz/1207/koralkove-haremk..., tie kapsy... to su podsite len tym upletom? alebo softom a na tom je ten uplet? 😉 dnes si musim dat nocnu sichtu so sitim, schladilo sa a ja nemam pre starsieho...

petkasv
19. sep 2012

Dobré ránko 🙂
moje výtvory poslední doby, trička s krátkým rukávem, už máme dýl 🙂 zbytek je dělaný minulý a tento týden 🙂 fotky na dítěti možná časem 🙂 je nemocná a mě se nechce jí do toho nutit 🙂 sovičkové triko je nošené 😖 a rifle jsou podšité nakonec výplňkem 🙂

macin73
19. sep 2012

@petkasv Týjo, Ty jsi ale plodná... 😀

macin73
19. sep 2012

@palosek Teda, moje noční můra, že malá takhle někde spadne... teď jsme předělávali sklep, takže díra v zemi tři metry hluboká, ale naštěstí je sklep hotový a nic se nestalo. Ťuk ťuk. Tak ať je malá brzy v pořádku.

zojec
19. sep 2012

komplet na modelke a v lepsom svetle 😉

terezita
19. sep 2012

@zojec parada!!
ja vcera sila (zase.. 😝) jablickove danai.. uz me ta jablka prestavaj bavit.. 😅 (a ano, opet bez kapes, ve velikosti 74-80 je nesiju.. 😀)
a pak par tasek na plinky jednorazovky - aneb dalsi reklama na mraze - michael miller za stovku z vyprodeje a tante ema.. 😉
@petkasv teeeda to je manufaktura!! 😉

zojec
19. sep 2012

@terezita no v skutocnosti je aj ta moje bunda takej farby 🙂 no co, ked mam k dispozicii len mobil.. ale uz len chvilu 🙂 tesim sa na zrkadlovku :D pozeram, ze som z tej mojej riadne strihla :D ale v povodnej velkosti by sa asi utopila 🙂

terezita
19. sep 2012

@zojec hele me se to prave libi, jak je prostorna.. 😅 kdyz jsem ji sila prvne a videla jsem vysledek, tak jsem se docela lekla.. ale oblecena vypada fakt skvele.

zojec
19. sep 2012

@terezita tak dalsiu uz urobim podla povodneho strihu 😉

terezita
19. sep 2012

@zojec ale ne ze mi pak budes nadavat!! 😀 😀 😀

zojec
19. sep 2012

@terezita :D :D nebooj, ak bude velka, posuniem 🙂 mam komu. nepodarok uz z toho snad nebude 😀

lenasss
19. sep 2012

tak jdem od doktorky.Výsledek silný zánět horních cest dýchacích z krve zjistila že na antibiotika to není tak jsme dostali spiropen na kašel a v pátek na kontrolu horečka,průjem vyrážka atd jsou prý od zubů jen ten náš chudák má vše ☹ .Můj kotník se nikomu nelíbí odpolko pojedu ještě na chýru ☹ tak jdu odpočívat dítko usnulo vyčerpáním a já jdu asi taky chrnět 😅

palosek
19. sep 2012

@sufik1 @zojec @petkasv @terezita @stassy ...krásné výtvory..... 😵 😵 😵nádhera..... SUFI...čím vyplnuješ ty interaktivní polštářky? Mám spoooustu odstřižků....ty by se na něco takového hodily.... 😀 😀 😀

palosek
19. sep 2012

@lenasss tož hodně štěstí a brzké uzdravení 😉 Jinak malá se dnes jeví norm, až na to , že ji bolí nosek...takže dobrý....

A W + MTX balíky jsou na cestě...dnes nám to tu zavalí PPL a DPD..... 😀 😀 😀 😀

lenasss
19. sep 2012

@palosek já doufám že už mu to zabere. Doufat můžu že? 😅 Malé je mi hrozně líto protože mladej nám taky tak ošklivě spadl ale je to už dýl a dlouho ho to bolelo tak ať to brzy přebolí.Jinak na balíky se těšíš co 🙂 jen potom to přeměřování a stříhání nezávidím ale hodně sil přeji

petkasv
19. sep 2012

Holky díky, z triček mám radost, a na kolhoty se těším až vyzkoušíme, pak hodím foto 🙂 jen mě štvou ty křivé kapsy, ale šila jsem je s Bětkou na koleně a už se mi s tím nechtělo prdět ☹, jinak @palosek jedna čepka je skoro hotová 🙂 jen aplikace 🙂