Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 právě když mi to přišlo domů bylo to dast pečlivě zabaleno ve strečových foliích když jsem to otevřela a koukla na to bylo jasné že bez rukavic to nenastříhám musela jsem si na stůl dát kus látky vzala jsem látkové rukavice a stříhala tak abych to udělala hned naráz a hned jsem to strkala do těch pytlíků nějak samo mě to napadlo 😅 jinak si myslím ještě jsem s tím nešila že to jen položíš na látky a šiješ potom odtrhneš přebytek a co zůstane vypereš nebo stačí rozprašovač
jinak mi celkem spali až na přestávku asi ve tři kdy se chtěl nosit a já jsem ho slyšela kašlat a vyletěla jsem z postele jak namydlený blesk aby zase nepozvracel celou postel a měla jsem přeleženou nohu a jak jsem to necítila jsem si něco udělala s kotníkem protože jak to přišlo k sobě bolí to od té doby jak čert a ted jsem si všimla že mi promodrává 🙄
@stassy nádhera, úplně mě lákáš na poslední ottobre kvůli těm šatičkám 🙂
@lenass aha, vidíš, já to chtěla nažehlovat 🙂. Ale ještě jsem to nevybalila z pytlíků, tak nevím, jaké je to na omak 😉. Jinak se v tom taky pěkně plácáte, chudák malý, ty zuby jsou fakt svinstvo. Já si teda myslím, že to od těch zubů být může, mé dítko mělo taky teploty, taky jsem dávala Nurofen. Nejsem zastánce přehnaného podávání léků, ale jsem viděla, že jí to pomáhá a jak ji to před podáním bolelo, tak proč nedat.Držím palce, ať se co nejdřív prořežou a tobě ať se kotník nějak srovná sám!
@palosek chudinka malá, ještěže to celkem dobře dopadlo Ty děti mají strašně sebevražedné úmysly v tomto věku 🙂. A nejsi plašan, já už jsem taky jednou jela na pohotovost, když sebou flákla na dlažbu, jen to zadunělo (hlavou, samozřejmě). Radši jet zbytečně, než to zanedbat. A s tím RTG to bude dobrý, já myslím, že dneska už to nejsou takové dávky...
a ještě můj včerejší výtvor. Když tu teď jsou samé hadry, tak taky něco jiného. Cecala jsem se s tím celý den, dítě to vzalo do ruky tak na dvě vteřiny, pak to zahodilo, chlap večer udělal hmmmm a to bylo všechno 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 no že já se ještě divím 😖 😖 😖
Takže jeden interaktivní krokodýl. Každý dílek má jiný druh zapínání. Návod a střih na blogu
@sufik1 no vidis, toto som uplne zabudla, ze som na to uz u Teba pozerala, to vypada, ze by som to mohla zvladnut 😎 ja som myslela toto http://www.branakdetem.cz/zl-termoobal-na-lahev... , ale tvoje je lepsie, na viac veci... 😀
dotaz do plena, viem, ze vsetky sijete kalhoty zo softu ako na beziacom pase...
Preco podkladate kolena, stalo sa to niekomu, ze to prederavili deti? Lebo ja som usila bez podkladania a zatial v pohode. A musi sa to len softom alebo i inou latkou?
a ked sa tam nasivaju nejake aplikacie, nema to vplyv, ze by to potom lahsie nasaklo vodu? Alebo mate len specificke miesta, kam sa to dava?
@caramilla a este prosim, ked sijes taketo http://ekozahrada.blog.cz/1207/koralkove-haremk..., tie kapsy... to su podsite len tym upletom? alebo softom a na tom je ten uplet? 😉 dnes si musim dat nocnu sichtu so sitim, schladilo sa a ja nemam pre starsieho...
@zojec parada!!
ja vcera sila (zase.. 😝) jablickove danai.. uz me ta jablka prestavaj bavit.. 😅 (a ano, opet bez kapes, ve velikosti 74-80 je nesiju.. 😀)
a pak par tasek na plinky jednorazovky - aneb dalsi reklama na mraze - michael miller za stovku z vyprodeje a tante ema.. 😉
@petkasv teeeda to je manufaktura!! 😉
tak jdem od doktorky.Výsledek silný zánět horních cest dýchacích z krve zjistila že na antibiotika to není tak jsme dostali spiropen na kašel a v pátek na kontrolu horečka,průjem vyrážka atd jsou prý od zubů jen ten náš chudák má vše ☹ .Můj kotník se nikomu nelíbí odpolko pojedu ještě na chýru ☹ tak jdu odpočívat dítko usnulo vyčerpáním a já jdu asi taky chrnět 😅

jo a ještě tu vlastně mám sesterský set triček z bambusu 😀 (foto dost pochybné kvality, tož pardon 😅