Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky neviem co sa tu udialo, skusim cez vikedn docitat x stran, aby som bola v obraze. ja teda predavam soft z baleriny, ale len preto, ze som ho kupila vela (80m) a nevysla mi zakazka. predavam to len aby som sa toho zbavila. je to teda 10/3, teda ten druhy nie co beriete na hromadky. rozhodne ni nesabotujem a dokonca ani nesijem na zakazky.... chcem sa fakt len zbavit toho blbeho softu....no skusim vas docitat cim skor. ale snad sa niekto nad tym nepohorsuje.
@terezita ten ksilt se mi prave celkem libi, urcite je praktickej, ja bych ho asi mine nedala, ale jinak nic proti, provedeni hezky. Ale ona to nepajcla pekne. To je ten rozdil mezi mnou a ji, ja kdyz neco inovuju a ono se to nepovede, tak to fakt na fler nedavam a ji to vubec neni blbe, nepochopi balonovou sukni a fakt ji to neni blbe 😀 Jako tim padem asi zacnu sit normalne kukly 😀 😀 😀 a budu delat, ze je zamer, ze to odstava a leze to do ksichtu 😀
hm, tak to je teda konkurence, kdyz ma jen dve barvy 😀 http://www.dumlatek.cz/718-softshell
🙂 jeden prispevok na odlahcenie http://www.sparkys.cz/muj-prvni-sici-stroj
pre sikovne holcicky sikovnych maminiek... 😅
Dočítam čo ste tu včera večer popísali.... a to je teda sila. Ako, myslela som, že to zmazanie tabulky nebude len náhoda, ale že dokonca až takto, konkurenčný boj??? 😕 Veď to je trapne, nie?
A zdravím spolutehulku @eustoma, máme podobný termín a podobné meno pre mimi, len my nemáme pindíka 😉
dobré ráno než jsem vás přečetla trvalo mi to strááááášně dlouho a to jsem asi nečetla vše 😀 tak můj názor na hromádku ted jsem mluvila se sousedem je právník ale v německu a byl tu u maminky tak jsem šal rychle ven jako něco dělat páč jsem ho viděla že jde k autu 😀 😀 @animal nic nezákoného na tom není pokud nakupuješ na ŽL a nemáš uzavřenou dohodu s prodejcem že to nemůžeš prodávat za VOC a jiná věc je že ty nám to neprodáváš za VOC protože si účtuješ to balné a střižné a už se to bere jako metráž.To bysme se měli bát spíš mi co nám přes účet bez ŽL proteče spousta peněz za hromádku to že to hned někde zaplatíme už nikoho nezajímá 😖 .Slyšela jsem že někde jede ještě nějaká hromádka co jí smazaly a ještě jedna co jí nesmazali ale to jsem se nedopátrala kdo to je ale budu dál pátrat protože to je možné že to byli oni.Ono víš co bude nejlepší nedávat do tabulky vzorec na součet "za materiál" "na účet přišlo" jestli mi rozumíš.Já tuto větu používám teď dost často.Doba je zlá a lidi jsou zlí nemají peníze snaží si si přividělat kde to jde a ty ted vyhodíš dvě mega hromady po mega hromadě softu co byla tuším na začátku léta a už to spoustě lidem začne vrtat hlavou proč ty ano a oni ne a je to.Ták a ted jsem se tu vykecala 😀 😀 😀 😀 😀 Právě na to že nemám ŽL mě už upozornila jedna paní z hromádky jak to jako je když neodvádím daně atd a takto si přividělám.Prý přividělám když spočítám co je s tím práce a to ještě já mám vždycky úplně pidi hromádky oproti tobě tak se mi z těch lidí chce ble..t .Nu což svět je prostě takovej,teda ne svět ale tahle republika a náš okres je na tom z celé republiky nejhůř tady už i manželova ségra žárlí na to že jsem si nechaly udělat okna a soused trousí pořád poznámky no jo to se dělá když má člověk prachy ale že nekouříme nechodíme do hospod a šetříme jak blázni na všem,kromě látek ale to manžel neví 😀 😀 😀 to nikoho nezajímá škoda mluvit 🙄
Dobré ráno, to teda koukám! Nechápu, co je to za ženskou. Ale já bych se na ni vykašlala a nedělala bych nějaké závěry jen kvůli ní (vysvětlovaní v podmínkách, IČ...), protože evidentně vaří z vody a závidí. Škoda, že nelze zjistit, kdo to je. Ale jinak souhlasím s uzavřenou skupinou třeba na tom yahoo, mně už dřív napadlo, že takto je to moc otevřené a může se tam dostat kdokoliv. Vadí mi i to, že tam visí adresy, atd (vím, že animal to pak znepřístupní, ale nevím, jestli to tak dělají všechny).
@wzorcek nádhera!
@terezita přesně to mě napadlo taky, že PD sere, že ji tu pomlouváme 😀 😀
@eustoma prosimtě, vůbec se neboj, že by tě někdo podezříval, já jsem taky měla inzerát na MMB, když jsem nutně potřebovala 10 metrů úpletu MTX na jedno tričko. A softka krásná!
@kofinek krásné, já mám vyhlídnutý jednou Janome Mini Sew, nebo jak se to jmenuje. Já měla hračku stroj jako malá, ale nešilo to nic a po týdnu se to neopravitelně rozbilo, tak jskem k hračkám skeptická. Ale dceři teď budou dva, tak si ještě tak 3-4 roky počká 😎 😎
Taky mě samozřejmě napadlo, že to udělal schválně někdo, kdo prodává softshell. Výrobce softshellového oblečení mě nenapadl. Taky možnost. Poutout dřív prodávali i metráž (samozřejmě pěkně draho) a teď už asi jenom šijou (nezkoumala jsem). Tak jestli to fakt není hlavní podezřelý 😀 Nicméně...když chcu ušít svému dítěti něco, tak to dělám kromě úspory i kvůli té radosti z toho. Navíc kupované softshellky nemají takové detaily, které já si tam udělám, ať už je to pracné anebo to odporuje nějakým normám (neznám je, ale většina bund nemá žádné stahování kvůli normám, paní v obchodě mi tvrdila, že nesmí být asi gumová šňůrka s brzdou a oběma konci vevnitř...přece potřebuju, aby do bundy nefoukalo ne? A snad si uhlídám, aby se mi dítě neoběsilo na stahování u bundy a navíc, proč by to dělalo!!!). Pak další věc třeba prodyšnost, většinou se šije z toho softu s horšími parametry. Nosící bundu taky problém nějak pořídit. K AW mám výhrady, Hanka Vonzino dlouhé čekací doby a navíc ta radost, že si tam ušiju co já chci. Ještě tak došít tu, co mám od jara rozešitou, holt doteď nebyla potřeba 😉
Za hromadky jsem velice ráda, tímto opět děkuju těm, kdo je pořádají... 🙂 Ale: první soft, který jsem měla, dokud jsem o žádných hromadkách nevěděla...10m šedého z Baleriny, pořídila jsem si sama. Sice mě štvalo, že je šedý, ale manžel chtěl taky kalhoty a červený mi neprošel, tak jsem ho nakombinovala s vyřvaným žlutým flísem, dala žlutý zip a taky se bunda líbila...a co bych dělala, kdybych neobjevila hromadky? Za čas by k šedému přibylo 10m jiné barvy atd. Skladovací prostory mám, soft se nekazí a když jsem sysel obecný...přece nebudu nakupovat soft za 400Kč/m ne?
Jinak ten vzorovaný soft co má PD jsem zahlídla v hromadce Def taky.
A výtvor PD na Fleru raději komentovat nebudu 😉
Dobré ránko, to mně mrzí, jak se to vyvrbilo s těmi hromádkami - u toho listu jsem si fakt myslela, že to mohla být náhoda, ale ta hromádka od Definitiv.... chjo... Tady na ní ani nebyl odkaz, obě byly na pipkárně. Holt někdo nená co dělat, tak brousí po netu a škodí ☹
@animal neviem ci to tu prebehlo, ale na googly existuje obnova verzii. takze ak niekto tabulku vymazal. tak ked si najdes na subor/zobrazit historiu verzii tak sa v pravom stlpci zobrazia verzie, kto kedy upravoval tabulku. ked si na nejaku predchodziu verziu kliknes, tak tam sa zobrazi tlacitko obnovit verziu.
nemam odkaz na tu tabulku, tak to nevyskusam. no myslim, si ze to pojde iba adminovi.
holky něco pro odlechčení wendy má nové krásné potisky, nebude další hromad 🙂 http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/oboul... , aby nás teda už něko mohl zažalovat 😝
no já takový nervák zaspala 😖
hromady jsou košer, když to děláte na ŽL. A uzavřená diskuse taky není od věci, čte to moooooc lidí, kteří nepřispívají. A uzavřené hromady je ještě lepší nápad. Nejsem si teda jistá tím yahoo, z principu nechci být registrovaná na každém nádraží.
Mráz má softu asi 5 barev na krámě, ale moc jim to nefrčí.
no taky bych byla i rpo uzamčenou diskuzi

@terezita aha tak já se pokusím nezapomenout, když budeš Ofinovat