Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lenasss tfuj, tfuj, tfuj nech to má drobeček čím skorej za sebou 😒
tiež som za súkromnú skupinu 😉
vkladám konečne od jari rozrobenú moju prvú softku, musela som nadstavovať spodok kvôli zipsu a nízko našitým vreckám, už nikdy viac 😝 A bunda je malej aj tak veľká, mám pocit že ju vynosí riadne až budúcu jeseň 😠 Ešte sa chystám nažehliť prvýkrát reflexné nažehlovajdy, ale ako sa poznám tak to bude tak o mesiac, obzvlášť keď každému členovi domácnosti sa páčia iné 😝
@evcounek z tohodle http://obchod.rozalia.cz/vyrobce.php?vyr=19-jim... jsem šila, docela se to z lícové strany opotřebovává "zatrhávají se očka", z rubu to působí mírně uměle, ale dcera to má docela v oblibě, šije se z toho dobře,můžu poslat odstřižky na omak. Přímo na prodejně Jimipletu to mívají za lepší ceny.
@veronik77 Jééé, jo jasně, zrovna včera jsem si říkala, že musím napsat... Už to mám doma u mámy na hromadě - pro Tebe a pro elisku...
@keziah Jj, něco takového, ale bylo i nějaké inteligentněji udělané... že to přes tu židli nebyl takovýhle pytel (který určitě nebude pasovat na 50% židlí), ale pruh látky a nějaké popruhy... chjo, jsem to určitě někde viděla, ale asi neuložila...
Holky a když se budete někam stěhovat, vezmete mě s sebou? Já sem nechodím, protože jsem se zařekla, že dokud něco neušiju, tak sem nemůžu... a plánů mám spoustu, jenže realizace dost pokulhává... Nicméně jsem si teď koupila látku na sukni, tak snad už konečně bude... Jo a u Mráze maj boží látku - maskáč s dinosaury (na webu to nemůžu najít) - kousek jsem jí koupila, ale vůbec netuším, co z toho udělám...
Inak so sukromnou diskusiou Vas uplne chapem, ved co sa tu postavalo veci, ale na druhej strane mi zase pride luto, ved kopa ludi tu je zaciatocnikov a Vase rady a inspiracie su nepostradatelne. Co tak dat sukromnu diskusiu len na hromadky?
holky, poradíte, co dělám špatně při šití s dvojjehlou? jak jsem si před časem šila to triko podle terezity, tak jsem si okraje kolem krku a průramků obšila dvojjehlou a po každém praní to musím ručně opravovat, protože ta spodní nit mi pořád praská a vyvlíká se... myslela jsem, že to je jenom tím, že jsem špatně zapošívala, ale ono se to děje i na místech, kde se nezapošívalo 😠 už jsem z toho na nervy a bojím se tou dvojjehlou šít 😖
jaké máte nastavené napětí horních nití na dvojjehlu? stejně jako na normal jehlu nebo jiné?
@zojec ano, je to ako vriedok - jedna bodka na dvorci..... myslí si dcéra, že asi od horných zúbkov odtlačené? ale nevie o otom, že by ju uhryzol.... tak si predstav, dnes bola s malým na urol, na ročnej prehliadke a zbehla o poschodie nižšie na gyndu poprosiť, či by jej dr., pozrel, že čo je, odmietli ju, nech si ide za svojím. Tak sa vybrala za svojím do mesta, vysvitlo, že dnes má dovol., tak zas do nemocky, ale dr. bola pri pôrode a ochota na entú.... čo poviem....
děkuji všem.Přiznám se že jsem už z toho dost unavená v noci jen nosím na rameni a spím v sedě s malým pořád na tom rameni 😒 jinak se nevyspí.spí tak dvě hodinky a záchvat kašle a blití.do toho dostal ještě ten průjem tak bojujem jak se dá má prostě nemoc a ještě chudákovi lezou zuby tak je to divoké ale zatím to zvládáme.jen jak jsem taková unavená tak mě hned vše rozbrečí a když tu zaklepala moje maminka tak jí říkám že jedem od doktorky a co a jak a ona mi povídá s takovým ledovým klidem to už ted dávají atb na každý hov.o 😕 tak jsem se rozbrečela protože mám o něj strach stejně když spí člověk je pořád ve střehu aby se nedusil.Ona vážně nemá srdce je to ledová královna ted jsem na to kápla 😀 třeba to není moje máma se budu muset zeptat táty 😀 ne dělám si srandu ale chová se divnějc a divnějc už i okolí si toho všímá

@keziah právě že starší to měl dotáhl to ze školky už před 14 dny lehl s horečkou a kašlem ale to jsme zvládli dobře a ten mladší to dostal za dva dny a ještě ho to nepustilo a manžel i já jsme už kašel taky měli ale takový zanedbatelný stačil čaj s medem a bylo dobře ale ten malinkej to má se vší parádou a jemi ho hrozně líto ☹