icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
21. sep 2012

@rebelie Jsem na tom podobně.. jsem fakt totální začátečník, takže se sice snažím šít, ale moje výtvory jsou zatím nepublikovatelné 😀. Ale možná překonám stud a až se vrátíme od dr., tak možná něco odtajním.. ať se můžete dosyta vysmát (nebudu se zlobit 😀), tahle diskuze mi pomohla trochu se zorientovat v látkách a hlavně jsem zjistila, že něco šít není " z pravěku" nebo jak to napsat, ale že když se trochu pocvičí, tak se vytvářej nádherný věci.. někdy bych to taky chtěla umět 😀..

ivuska.h
21. sep 2012

@animal Ať žije očkování 😒 Těžko se diagnostikuje taky proto, že spousta doktorů ho vůbec nebere v potaz, když jsou děti přece očkované, že. Ona ta nemoc není moc závažná z pohledu komplikací či úmrtnosti, ale je otravná a trvá dlouho. Nejde ten kašel tlumit nějakými antiastmatiky nebo tak něčím? Nebo je tam tak vysoká produkce hlenu, že je kašel zapotřebí?

ivuska.h
21. sep 2012

@lenasss A jaké má CRP? Dělala mu stěr z toho krku a test na protilátky proti tomu černému kašli?

lenasss
21. sep 2012

@caramilla jak chceš jestli se ti s tím nechce svinit byt já si když tak objednám sama stejně do kila jsou ty dva metry tak to nechej já jí zas tak strašně nepotřebuji 😉

animal
21. sep 2012

ad: přidání do soukromé skupiny, nezlobte se na mě, ale některé z vás budu s kolegyněmi konzultovat, takže přístup buď nedostanete nebo jej dostanete pár dní později

lenasss
21. sep 2012

@ivuska.h ve středu měl CRP jen 5 proto mu nedávala atb. jen jsem dostali spiropent ale vůbec nepomáhá.Nic bere stoptusin,spiropen a kašel pořád dráždivý,dusí se když dostane záchvat tak to trvá i 15minut,dusí se letí z něj hleny horem spodem,zvrací.Krk má začervenalý ale stěr mu nedělala ani žádné další odběry 😒

caramilla
21. sep 2012

@lenasss to zní strašně ☹ ☹ ☹ ☹

Tu lamu ti střihnu, budu stříhat zákaznicím na vestičky a beru NG, take ti klidně střihnu, otázka, jestli se ti to vyplatí, poštovný bude tak jako tak těch cca 60 Kč, protože to bude velký. 2 m je přesně 1 kg = min. odběr. Akorát vlastně vyplatí, protože my bereme na 3 kg, takže lepší cena🙂 tak já ti to vezmu 😎

ivuska.h
21. sep 2012

@lenasss Hm, tak to zvracení a dávení opravdu vypadá na černý kašel...

ivuska.h
21. sep 2012

Když jste u lamy -- nechcete někdo metr bílé a cca 3/4 metru tm. růžové lamy? Je to ta s delším vlasem, ne ta kratší, jak byla teď od @animal. Mě se víc líbí ta kratší, tak bych se této ráda zbavila. Přesněji poměřím.

Ještě tu mám ikea tašku plnou dalších přebytků, můžu to sem napsat nebo mě budou pronásledovat admini?

animal
21. sep 2012

@ivuska.h já ti mám podezření, že to vydávají za lamu, ale je to možná coralfleece

lenasss
21. sep 2012

@caramilla tak to budeš hodná děkujííííí mooooc @ivuska.h právě ho nechtěla už trápit s odběrama a tak je na něm vidět únava ikdyž je bez horeček není to ten můj smíšek je smutný když je vzhůru jen sedí v postýlce a hraje si s kousátkem ale tak nějak bez života včera už byl trošku lepší už měl zase ty jiskřičky v očích a smál se na celé kolo ale jen chvíli ale aspoň to třeba už bude líp jinak v pondělí další dr.další vyšetření a kolotoč bude pokračovat 😒

zojec
21. sep 2012

@ucitelka70 skus napisat @papajka7, ona je laktacna, ak to ma v blizkosti bradavky, naozaj to moze byt mykoza.. treba to riesit, lebo je to dost bolestive.. a maly ma papulku cistu? ziaden biely povlak?

evinka
21. sep 2012

@rebelie já mám uloženo tohle: http://www.madebymarzipan.com/?x=2038 , ale to se zase na židli nanavléká a mě se to moc neosvědčilo.
pak mám uloženo tohle, ale jen jako inspiraci: http://www.butterslip.com/gro-company-chair-har...

laeela
21. sep 2012

@lenasss a jak moc jsi přístupná homeopatikům? Já dělám homeopatii pro rodinu a známé už drahnou dobu, tak bych ti napsala, co dávat, jen bych ještě napsala IP a chtěla podrobnější příznaky. Někdo tomu nevěří, tak se nevnucuji. 😉

rebelie
21. sep 2012

@evinka Díky, to navlékání se mi taky moc nezdá... Já jsem měla v hlavě to druhé... tak když nebude střih, budu to asi muset nějak vymyslet - to jsem zvědavá, co z toho vznikne... a já byla přesvědčená, že to tu někdo šil...

katka82
21. sep 2012

@lenasss a jaj kočko to je mi moc líto ☹ jak prcek marodí tak je to šílený a člověk by to raději vzal na sebe viď 😉 Venda má sice jen rýmu,ale když vidím jak bojuje s dýcháním a blbě spí tak mi to taky ničí 😅
jinak tvoje mamka to už je fakt případ pro psychiatra 😉 osobně si myslím že by za tím nějaká psychická porucha klidně mohla bejt 😕

katka82
21. sep 2012

@rebelie no já tu někdy měla návod na takovou šikovnou cestovní židli,ale taky ji nějako ne a ne objevit 😅no ještě po ní pokouknu 😉
@lillyzelvicka jéé super do Opavy máme v plánu jeden den zajet 😉 tak ti do IP písnu telefon že bysme se pak kdyžtak domluvili 😉 já už pak na PC vůbec nebudu 😝

lenasss
21. sep 2012

@katka82 to asi i bude ale pokud nechce sama co nadělám já se můžu stekat brečet cokoli ale nenadělám nic.Už jsem toho vyzkoušela dost a komu není rady tomu není pomoci 😒

rebelie
21. sep 2012

@animal Chápu.
@lenasss Ať je malmu brzy lépe... že se tak blbě ptám, ale on je očkovaný?

rebelie
21. sep 2012

@katka82 Díky.

ivuska.h
21. sep 2012

@animal Dyť je to to samé, liší se to jen délkou vlasu... Froté taky není každé stejné, že...

sinala
21. sep 2012

@caramilla ale dej si pozor, aby tam byla i spodní nit. Já jsem taky měla svůj dětský stroj a i jsem něco ušila, ale měl jenom horní nit a moc to nedrželo 😀 😀 😀

lenasss
21. sep 2012

@rebelie jj právě že je nechala jsem ho očkovat tak jak je to podle toho jejich poblblého schématu a vidíš to.Stejně je to nanic jen jsem ho trápila a to okolí je na mě ještě naštvané že jsem ho chudáka nenechala očkovat proti pneumokokům

ivuska.h
21. sep 2012

@lenasss Očkování proti č.k. není moc spolehlivé, bohužel.

mikulka45
21. sep 2012

@kryska5 bundicka krasna a to nadsivanie vyzera ako umysel a vyzera to super 😉

Inak k tej uzavretej diskusii, mne to nevadi (pokial ma tam zoberiete 😀 ), ale viem si predstavit, ze by bola iba na hromady. Ja som takto pred rokom so sitim zacinala, najprv vkladacky, potom cele plienky a potom uz aj oblecenie a vzdy mi tu niekto poradil, ked som s niecim potrebovala pomoct... Ale na druhej strane bavime sa tu o vselicom a moze to citat hocikto 😒 ...

piecee
21. sep 2012

@lenasss ješiš chuďátko malý :( si to teda vybíráte už pěkně dlouho že ty nemoci? přejeme brzské uzdravení

holky můžu taky k vám do uzavřené? 😵 btw:mě ta kauza se smazanou hromádkou příjde spíš smutná 😕 lituju člověka co todle dělá pže musí být plný závistí chmmže to někoho baví 🙄

ivuska.h
21. sep 2012

A jdu se podívat na ten dětský stroj, Klárka chce furt šít, šije sice na mém velkém v pohodě, ale pak nemůžu šít já 😀

rebelie
21. sep 2012

@lenasss Tak to jsem se trochu uklidnila. Malej očkovanej není, nějak jsme dospěli k názoru, že do toho jít nechceme, ale samozřejmně doktorka mluvila právě o tom černém kašli a jak očkovaní mají lehčí průběh a tak... tak teď vím, že jsou to fakt jen řeči... Ale malého je mi moc líto. Taky mě napadlo zkusit tu homeopatii... Snad se z toho nějak vykřešete, chtěla jsem napsat co nejdřív, ale černý kašel se prý hodně vleče...

evinka
21. sep 2012

@rebelie Ještě jsem našla, jak to vypadá rozložené: http://www.achica.com/product.aspx?product=The+...

rebelie
21. sep 2012

@ivuska.h Klárka už šije na stroji? Ty jo!