Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal Ať žije očkování 😒 Těžko se diagnostikuje taky proto, že spousta doktorů ho vůbec nebere v potaz, když jsou děti přece očkované, že. Ona ta nemoc není moc závažná z pohledu komplikací či úmrtnosti, ale je otravná a trvá dlouho. Nejde ten kašel tlumit nějakými antiastmatiky nebo tak něčím? Nebo je tam tak vysoká produkce hlenu, že je kašel zapotřebí?
ad: přidání do soukromé skupiny, nezlobte se na mě, ale některé z vás budu s kolegyněmi konzultovat, takže přístup buď nedostanete nebo jej dostanete pár dní později
@ivuska.h ve středu měl CRP jen 5 proto mu nedávala atb. jen jsem dostali spiropent ale vůbec nepomáhá.Nic bere stoptusin,spiropen a kašel pořád dráždivý,dusí se když dostane záchvat tak to trvá i 15minut,dusí se letí z něj hleny horem spodem,zvrací.Krk má začervenalý ale stěr mu nedělala ani žádné další odběry 😒
@lenasss to zní strašně ☹ ☹ ☹ ☹
Tu lamu ti střihnu, budu stříhat zákaznicím na vestičky a beru NG, take ti klidně střihnu, otázka, jestli se ti to vyplatí, poštovný bude tak jako tak těch cca 60 Kč, protože to bude velký. 2 m je přesně 1 kg = min. odběr. Akorát vlastně vyplatí, protože my bereme na 3 kg, takže lepší cena🙂 tak já ti to vezmu 😎
Když jste u lamy -- nechcete někdo metr bílé a cca 3/4 metru tm. růžové lamy? Je to ta s delším vlasem, ne ta kratší, jak byla teď od @animal. Mě se víc líbí ta kratší, tak bych se této ráda zbavila. Přesněji poměřím.
Ještě tu mám ikea tašku plnou dalších přebytků, můžu to sem napsat nebo mě budou pronásledovat admini?
@caramilla tak to budeš hodná děkujííííí mooooc @ivuska.h právě ho nechtěla už trápit s odběrama a tak je na něm vidět únava ikdyž je bez horeček není to ten můj smíšek je smutný když je vzhůru jen sedí v postýlce a hraje si s kousátkem ale tak nějak bez života včera už byl trošku lepší už měl zase ty jiskřičky v očích a smál se na celé kolo ale jen chvíli ale aspoň to třeba už bude líp jinak v pondělí další dr.další vyšetření a kolotoč bude pokračovat 😒
@ucitelka70 skus napisat @papajka7, ona je laktacna, ak to ma v blizkosti bradavky, naozaj to moze byt mykoza.. treba to riesit, lebo je to dost bolestive.. a maly ma papulku cistu? ziaden biely povlak?
@rebelie já mám uloženo tohle: http://www.madebymarzipan.com/?x=2038 , ale to se zase na židli nanavléká a mě se to moc neosvědčilo.
pak mám uloženo tohle, ale jen jako inspiraci: http://www.butterslip.com/gro-company-chair-har...
@lenasss a jaj kočko to je mi moc líto ☹ jak prcek marodí tak je to šílený a člověk by to raději vzal na sebe viď 😉 Venda má sice jen rýmu,ale když vidím jak bojuje s dýcháním a blbě spí tak mi to taky ničí 😅
jinak tvoje mamka to už je fakt případ pro psychiatra 😉 osobně si myslím že by za tím nějaká psychická porucha klidně mohla bejt 😕
@rebelie no já tu někdy měla návod na takovou šikovnou cestovní židli,ale taky ji nějako ne a ne objevit 😅no ještě po ní pokouknu 😉
@lillyzelvicka jéé super do Opavy máme v plánu jeden den zajet 😉 tak ti do IP písnu telefon že bysme se pak kdyžtak domluvili 😉 já už pak na PC vůbec nebudu 😝
@kryska5 bundicka krasna a to nadsivanie vyzera ako umysel a vyzera to super 😉
Inak k tej uzavretej diskusii, mne to nevadi (pokial ma tam zoberiete 😀 ), ale viem si predstavit, ze by bola iba na hromady. Ja som takto pred rokom so sitim zacinala, najprv vkladacky, potom cele plienky a potom uz aj oblecenie a vzdy mi tu niekto poradil, ked som s niecim potrebovala pomoct... Ale na druhej strane bavime sa tu o vselicom a moze to citat hocikto 😒 ...
A jdu se podívat na ten dětský stroj, Klárka chce furt šít, šije sice na mém velkém v pohodě, ale pak nemůžu šít já 😀
@lenasss Tak to jsem se trochu uklidnila. Malej očkovanej není, nějak jsme dospěli k názoru, že do toho jít nechceme, ale samozřejmně doktorka mluvila právě o tom černém kašli a jak očkovaní mají lehčí průběh a tak... tak teď vím, že jsou to fakt jen řeči... Ale malého je mi moc líto. Taky mě napadlo zkusit tu homeopatii... Snad se z toho nějak vykřešete, chtěla jsem napsat co nejdřív, ale černý kašel se prý hodně vleče...
@rebelie Ještě jsem našla, jak to vypadá rozložené: http://www.achica.com/product.aspx?product=The+...

@rebelie Jsem na tom podobně.. jsem fakt totální začátečník, takže se sice snažím šít, ale moje výtvory jsou zatím nepublikovatelné 😀. Ale možná překonám stud a až se vrátíme od dr., tak možná něco odtajním.. ať se můžete dosyta vysmát (nebudu se zlobit 😀), tahle diskuze mi pomohla trochu se zorientovat v látkách a hlavně jsem zjistila, že něco šít není " z pravěku" nebo jak to napsat, ale že když se trochu pocvičí, tak se vytvářej nádherný věci.. někdy bych to taky chtěla umět 😀..