icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
21. sep 2012

@evinka Díky moc. Vypadá to jednoduše, tak jen nějak trefit ten rozměr...

mikulka45
21. sep 2012

@kamishek tiez by ma zaujimalo, preco mi niekedy praska sitie dvojjehlou. Ja som naposledy znizila napatie hornej nite zo 4 na 3, ale este som to pyzamo neprala, tak neviem...

ivuska.h
21. sep 2012

@rebelie Jojo, zatím teda jen rovně, ale dá si pedál na spodní patro Jitro židličky a frčí 😀 Sešívá k sobě různé zbytky, co se mi tu válí, nejdelší výtvor měl asi 2 metry z cca 10 cm kousků 😀 No ale ten dětský je teda totální šméčko, spíš to vidím na Janome Sew Mini.

evinka
21. sep 2012

@ivuska.h Když jsem ještě chodila na Galerii Marina, tak hodně vychvalovali Janome sew mini: http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-janome... , šili na tom i patchworkářky, když někam jeli.

kamishek
21. sep 2012

@rebelie taky jenom inspirace, ale vypadá hodně univerzálně - http://www.totseat.com/english/inaction/

kuna
21. sep 2012

@kryska5 softka je perfektní, mně se to nastavení dole líbí!

ivuska.h
21. sep 2012

@evinka Jojo, o tom píšu 😉

ivuska.h
21. sep 2012

@kamishek Já jsem asi magor, ale k čemu jsou tady ty sedátka? To má udržet nesedící dítě v seďa nebo jak? Já bych ocenila podsedák, aby děcko sedělo výš, ale k čemu je toto?

schnek
21. sep 2012

@ivuska.h co je to ta lama? je to něco, co nutně potřebuju? 😀

terezita
21. sep 2012

@ivuska.h to udrzuje sedici dite v sede, aby v nestrezeny okamzik nespadlo z dospelacke zidle, kdyz jsi nekde, kde nemaji detske zidlicky.. je to vylozene cestovni, zabere malo mista..

rebelie
21. sep 2012

@ivuska.h To mi přijde fakt úžasný... je pravda, že já jako malá ve střižně stříhala a slepovala pásy filmu, ale stejnak je to boží... a ten Janome Sew Mini mi přijde opravdu lepší, že to není nějaké jen jako... a u vás, kde Tě děti vidí šít, tak je myslím dobré něco takového mít...

ucitelka70
21. sep 2012

@zojec má čistú, dezinfikuje to rôznymi baktériami - dvoma rukami v puse, na dvore pes, ovocie a zelenina priamo zo záhrady - takže on má zrejme imunitu v poriadku, len mohol mamine on spôsobiť nejaké mykozy alebo baktérie, už som si písala s pap., dcéra spí s malým teraz ale hned si popíšu...... zlaté ste baby

ivuska.h
21. sep 2012

@terezita Aha, tak to jsem asi nikdy nepotřebovala.

schnek
21. sep 2012

@lenasss ou, ať jste brzy fit

rebelie
21. sep 2012

@ivuska.h Ty postroje látkové mají držet sedící dítě, třeba při krmení... Bášek ještě nesedí, ale kamarádky by to chtěly - neb chodíme často někam ve třech a tři dětské stoličky má málokterá restaurace...

kuna
21. sep 2012

@rebelie super, jak jsi to tam nalepila, myslím jakým lepidlem?

@lenass chudáček malý, držím palce, ať je to dobrý! S mamkou mě to mrzí....

tady je fotka té nešťastné danaiky, ale vezme si ji ségra pro neteř, které snad bude dobrá. Jsem ráda, kdybych ji šila úplně zbytečně, tak mě to fakt štve. Přešívání nesnáším. Jen jsem měla poslední zbytek toho úpletu, tak budu muset použít jiný.

schnek
21. sep 2012

@kryska5 bunda supr. Z čeho jsou ty reflexni proužky? to není asi paspule, nebo jo?

kamishek
21. sep 2012

@ivuska.h přesně, jak píše terezita 🙂

ivuska.h
21. sep 2012

@rebelie Právě, ona furt chce šít. Teď si vymyslela kabelku, nakreslila si i náčrtek 😀 Chci to vymyslet tak. aby tam byly jen rovné švy, aby to mohla šít fakt sama. Už si na ni vybrala knoflík 😀

schnek
21. sep 2012

@kuna krásný 😵

rebelie
21. sep 2012

@kuna To byl momentální nápad (neb mi bylo jasné, že než to nalakujeme, bude to strááášně trvat a já už to chtěla mít hotové). Je to nalepené na spárovku z OBI, obyčejným Herkulem a přestříkané impregnací a lakem na vlasy... Na věky to nebude, ale to nevadí, třeba budou mít jinou pěknou látku.

ivuska.h
21. sep 2012

@rebelie Právě Jůla zatím taky nesedí, což je divné, protože už obchází, ale sedět ji ani nenapadne 😀 Kdybych ji dala do tohoto, tak by seděla dobře, pevná je na to dost. Ale nevím, fakt jsem dosud nebyla s děckama v situaci, kdy bych to potřebovala.

ivuska.h
21. sep 2012

@schnek Dám pak foto mikiny, co z jsem z toho Klárce šila, není to špatný materiál, ale je z toho děsný bordel při stříhání.

karchinka
21. sep 2012

tak jsem to tu pročetla a doufám, že do té uzamčené skupiny nebudete brát dle kvality šití, protože to bych se tam asi nedostala :( navíc ty moje začátečnické dotazy, bojím bojím...
a souhlasím s holkama, co jsou na tom jako já - začátečnice - hodně nám tady pomáhate, inspirujete a učíte nás... já bych si ušít některé věci asi ani nikdy netroufla, nebýt tohoto fóra... ale úplně chápu, že to tady chcete uzamknout... ale možná i to ten člověk chtěl, celé to tady rozhodit :( (všimla bych si, kdybych tam něco v té tabulce vymazala? jsem si tam ten den přidávala půl metříku softu, ale ta změna tam zůstala a používám Explorer, úplně jsem se pak bála, jestli jsem třeba někde neklikla... dítě naštěstí k počítači nechodí a tabulky hned zavírám, aby to neviděl můj drahý :D)
@lenasss s malým je mi to moc líto, já věřím antb, zabírají většinou rychle... my teď měli ze školky rýma a ten můj půlroční drobek taky dvě noci skoro nespinkal, jsme vstávali co hoďku a 15 min vždycky uspávali, takže tě lituju a chápu, jak na tom musíš být psychicky a i fyzicky :( držím palce, ať je brzo zase dobře a moc na vás myslím!!
@katka82 vy jedete na dovolenou do Ovy? my tu bydlíme, mám to tu ráda, ale na dovču nevím 🙂 zvlášť teď v tom počasí, Ostrava se vždycky celá zatáhne takovou tou "krásně" šedou a "voňavou" mlhou a do jara se jen málokdy dá vystrčit nos z baráku... ale máme tu krásnou ZOO a teď ji fakt vylepšili pro děcka, máme permošku a chodíme tam hlavně na hřiště 🙂

rebelie
21. sep 2012

@ivuska.h Báš se plazí, neleze (s výjimkou toho, kdy má něco přelézt), ale taky se už začíná stavět... Já zatím neodhadnu, zda to může být praktické, ale holky po tom dost touží... mně se to těžko odhaduje, protože Báš jednak nesedí a druhak klasicky nekrmíme (zkoušíme BLW)... ale možná, že v té restauraci, když se chce člověk najíst, aniž by držel dítě, se to hodí... každopádně jsem si říkala, že je to na úrovni toho, co bych mohla zvládnout ušít i já...

zabza40
21. sep 2012

@rebelie tak jí vyfoť 🙂 🙂 🙂 a hod fotku sím

aerin
21. sep 2012

@ivuska.h napodobne 😅 Z proste odjakziva sedi/kleci/stoji na normalni zidli, kdyz neni jina k dispozici....vzhledem k tomu ze i doma je v te detske malokdy, nejak mu asi neni sympaticka nebo co 😀

po ocku sleduju co se to tu deje a je to tedy mazec....taky bych prosila kdyztak pristup do soukrome diskuze, i kdyz se ted moc nezapojuju 😅

laeela
21. sep 2012

@karchinka nic se neboj, mě vzali a moje kvalita šití je dost pofidérní. Proto šiju hlavně na prcky, tam se to ztratí a věčnost to taky nemusí vydržet. 😀
Co mě mrzí ale víc, je moje šicí tempo, mám obrovskou hromadu střihů, časopisů, látek, šicích propriet a všelijakých nezbytností a nedaří se mi ušít víc než jednu věc týdně. 🤐

rebelie
21. sep 2012

@ivuska.h Ježiš, to je boží - ona si už kreslí střihy na kabelku... to se mi hrozně líbí... což je taky důvod, proč bych chtěla šít, myslím, že je super, když děti vidí, jak rodičům vzniká něco pod rukama...

rebelie
21. sep 2012

@zabza40 Co mám vyfotit?