icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
21. sep 2012

tak já tu brečím jak nemá náladu a on se probudí takto jen aby mu to vydrželo

karchinka
21. sep 2012

@laeela hlavní je ta radost 🙂 a mi se taky líbí ty materiály - a děkuju za hromádky, kde já bych se jinak dostala k merinu, bambusu a tak... na ŠD jsou ty ceny úplně jinde, a to bych na svoje (jak říkáš) pofidérní šití nedala
a i když ty moje věci nejsou moc na ukazování - hlavně vedle těch vašich nádherných, u kterých tu slintám - tak je tady občas ráda dám, protože je jinak moc nemám komu ukázat, manžela to moc nebere a mamča se pořád tváří, že by mi raději něco na oblečení koupila - ale už se hodně zlepšila a taky mě chválí (a ty super materiály hodně chválí, jako pyžamka z merina z mtx)... a manžel miluje to nosítko mei tai ze závěsu!!! si ho furt fotil a dal si ho na facebook a připsal tam, že má šikovnou ženu!!! :D

zabza40
21. sep 2012

@rebelie tu látku od mráze ,naskákalo tu děsně příspěvků

zojec
21. sep 2012

@karchinka ved tato tema sa nemusi zamknut 🙂 len si kazdy zvazi aku infosku hodi do plena aaku do sukr. skupiny 😉

karchinka
21. sep 2012

fakt by to zamčené mohlo být hlavně na hromádky, ale zase jestli by jenom hromádkové téma prošlo tady na koníkovi... utíkám šít, malé spí, větší si vyzvedla babi ze školky a poprvé si ho nechá až do zítřka a tatík je na konferenci v Pze 🙂 pohodička 🙂

rebelie
21. sep 2012

@karchinka Já mám dojem, že uzavřené diskuse tu admini moc neřešej...
@zabza40

rebelie
21. sep 2012

@zabza40 Možná jsem divná, ale mně se to líbí a přijde mi to jako dobrý nápad.

rebelie
21. sep 2012

@zabza40 Barvy samozřejmně úplně neseděj, tak aspoň pro představu.

zabza40
21. sep 2012

@rebelie děkuji, je to teda silnější plátno? A cena?

schnek
21. sep 2012

@rebelie děti jsou nadšený, když sednu k mašině. Ondra pokaždý žadoní, že se chce dívat, Anička mi podává špendlíky a nůžky atp., taky to ráda sleduje (už se těším, až jim pořídím mašinu - mmch mají v Tescu za 500,- Tesco stroj sew mini) No a samozřejmě se jim líbí, když můžou v nestřeženou chvíli hupsnout na pedál 😀 Jakmile nešiju a něco stříhám/špendlím atp., musím ho odpojit 😀

@ivuska.h bordel nevadí, to se u nás ztratí 😉 ráda mrknu

kryska5
21. sep 2012

Holky, moc ďakujem za pochvaly, aspoň bude väčší entuziazmus do šitia druhej, keď je táto taká obr 😝

@kamishek je to šité tak ako sa robí lemovanie na tričkách. Vrecko aj paspula prišité lícom k sebe, ja som to šila OL takže potom som to len cez ten OL šev prehla dole na rub vreca a z vrchu prešila na vnútornej strane tej paspulky, tak aby som to mala aj zo spodu prešité, prichytené. Potom už som len vrecko našila na bundu a to je vlastne to prešitie pri kraji vrecka .... ja sa omlúvam ale nemám absolútne dar vysvetľovať 😅 tak neviem či to takto pochopíš

ivuska.h
21. sep 2012

@rebelie Já dělat BLW, tak mi děcko řve hlady 🙂) Ona jí hodně, to by v té BLW formě neměla šanci pozřít... Dávám jí i hodně věci do ruky, ale nasázet do ní 180 g příkrmu je prostě potřeba, takovou hromadu nečeho (navíc čeho?) by do sebe sama nedostala.

ivuska.h
21. sep 2012

@rebelie Střihy kreslí furt, ale to jsou kdovíjaké nerealizovatelné nesmysly, třeba nedávno udělala střih na ponožky 😀 A pak děsně zuří, že to nejde ušít. Tu kabelku ale nakreslila jako reálný model, jak to bude vypadat, až to bude hotové. Obsahovala dvě kapsičky na pití pro Edánka (její mimino) a hlavní kapsu na jeho oblečky 😀 Teď to vázne na materiálu, mám tu samé úplety a to se na to nehodí. Pak takové pevnější plátno, ale toho je mi na to líto 😀 Tak nevím.

katka82
21. sep 2012

@karchinka no on se každý diví že jedeme na dovču do Ovy,ale já tam mam v Ludgeřovicích strejdu s tetou a sestřenice s rodinama 😉 takže jedeme k nim a budeme vyrážet po oklí a samo i do ZOO 😉 tak mi kdyžtak písni tel číslo do IP a můžeme se sejít když budeš chtít 🙂

kryska5
21. sep 2012

@schnek je to rozpáraná paspula 🙂

schnek
21. sep 2012

@kryska5 jo, tak přece paspule 😀 dík 🙂

rebelie
21. sep 2012

@zabza40 Není to silnější plátno, spíš taková ta nejběžnější metráž bavlny... a cena, to kdybych si pamatovala... něco mezi 139 a 179Kč... jsem já to ale skvělý zdroj informací, že...
@ivuska.h Já se lžičce nevyhýbám, třeba můj jogurt a jablečný apfelmuss jí ze lžičky (ale dává si jí do pusy sám) a jinak je samozřejmně stále dostz kojený... hlady netrpí, váží 9400g a vypadá spokojeně. A co kabelku z nějakého starého prostěradla, aby si jí pak mohla pomalovat, nebo nabatikovat?

ivuska.h
21. sep 2012

@rebelie Já mám jen samá pružná prostěradla 😀 No něco budu muset obětovat, asi tu kalhotovinu nakonec... Jogurt teda ještě nedávám, ale dostává veškeré ovoce (krom citrusů a jahod), od měkkého kousky do ruky (pak fluše šlupky), ale jablko atd. to není moc zpracovatelné, takže to má mixované. Pak dostává do ruky veškeré pečivo, dětské sušenky, křupky... Ale tím, že nesedí, tak ji ještě nedávám do židličky, jí v lehátku v polosedu, takže jí nemůžu nakrájet třeba bramboru na kousky, aby si to sama brala atd. Jen prostě větší kusy, co udrží v ruce a ukusuje a tam už je ten výběr dost omezený. Ona byla donedávna hubená jak lunt, teď konečně začla tloustnout, měla v 8 měs. 8 kg. Kojení už teda moc nedá.

caramilla
21. sep 2012

@ivuska.h ; @rebelie vy jste se dneska tady nějak rozkecaly 😀 Se snažíte trumfnout mě včera, co? Si dám oběd a 3 stránky nakecáno? 😀
@kuna mě se mikča líbí, PD by je od tebe mohla brát, aby si zvýšila profesionalitu šití 😎

caramilla
21. sep 2012

@lenasss krásná fotka! tak snad to vydrží, snad bude už lépe alespoň náladou, to vždycky pomůže pak na celkovou pohodu! 😉
@ivuska.h tý jo, já zírám, Klárka je fakt hustá 😀 Počkej, ta ti bude dělat konkurenci 😀 😀 😀 😀

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla To jo, jí pak přestanu dávat odstřižky a bude mít po ptákách 😀

raskonka
21. sep 2012

Téda, já koukám, co je tady od včerejška příspěvků, a tady to takováhle akce. Jsem pro uzavřenou skupinu, teda snad mě tam vezmete 😀 Stejně mi poslední dobou chodilo na mejl strašně moc spamu, jak už tu někdo psal, z normálně vypadajícího mailu, podezřívám to, že můj mail je napsaný veřejně v tabulce. A taky ta adresa veřejně přístupná, že...

mooncaa
21. sep 2012

Tady to teda najednou jede.
No a já si naivně myslela, že v tom mazání má prsty nějaké akční dítko a ona to nešťastná konkurence.
Já jsem za hromádky ráda, kde jinde bych přišla k tak krásným látkám za rozumný peníz, i když v součtu to teda moc rozumná částka není. A díky radám tady jsem schopná i něco ušít.

@kryska5 Ta tvoje softshellka je nádherná, i když vím, že to kolem kapes je paspulka, stejně nevím jak to je udělané - to je přišitá na vnějším kraji a pak zbytek schovaný pod kapsou?

katka82
21. sep 2012

@lenasss no jasný to by musela mamka sama a hlavně by si musela přiznat že vůbec nějaký problém má 😒 fotečka prcka super 😵 jen ať mu to vydrží 😉

rebelie
21. sep 2012

@ivuska.h Jj, já už jsem si jednou říkala, že klasická prostěradla budou za chvíli vzácností... Jogurt dostal prostě ode mně u snídaně, nesní ho moc, kupuju kvalitní, samozřejmně jen bílé... Já jsem zatím k nějakému odmítání mléka a výrobků z něj nedospěla, tak jsem si řekla, že už ho klidně dám. Ale maso ještě neměl... Jo a Báš jí v autosedačce a kousky klidně baští, nedáví se tím... a občas jí i z vidličky, takové ty menší kousky, co by z ruky nesnědl... Mimochodem, doputovala ke mně z druhé ruky jedna Tvoje kytičkovaná košilka (gown) a je boží, Báškovi moc sluší...

raskonka
21. sep 2012

A ještě vkládám svůj první (snad) publikovatelný výtvor - a to jenom díky fotonávodu od @caramilla (však je to také znát, že?)

rebelie
21. sep 2012

@caramilla to víš, jsme se tu dlouho neviděly...
Mimochodem - Báškovi je dneska 9 měsíců... a přijde mi to jako včera, kdy jsme se sázely, která z nás dřív porodí...

rebelie
21. sep 2012

@raskonka Ty kaťata jsou boží.

ivuska.h
21. sep 2012

@rebelie Jé, na tu si vzpomínám, to bych nikdy neřekla, že si ji někdo vezme na kluka 😀