icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkaamato
21. sep 2012

kocky potrebujem poradit. sijem malej taku zateplenu deku. zosivam 2 vrstvy flisu a medzitym je vatelin. ale spodny steh mam akoby volny. to znamena, ze musim na stroji viac dotiahnut alebo povolit? ja moc nesijem, tak neviem... 😅 😅 vdaka 🙂

caramilla
21. sep 2012

@raskonka krásné 😉

petkasv
21. sep 2012

@lenass to je chudáček 😖 hlavně ať je mu brzy lépe, a neboj když ty děcka něco trápí tak to trápí i nás ☹ takže je normální že pláčeš, jak jinak to ventilovat ☹

Holky krásné výtvory - softky jsou parádní 🙂

caramilla
21. sep 2012

anonymní uživatel 265 pro Def: "Vidím, že vám 1. varování nestačilo, hlavně se nezapomeňte poradit se slepičkami. Váš ŽL rozhodně nestačí na toto podnikání v maloobchodě, nebo si opravdu myslíte, že si dělám legraci?????"

schnek
21. sep 2012

@caramilla kde se to píše? 😲

caramilla
21. sep 2012

@schnek v její další hromadě na gumičky

petkasv
21. sep 2012

@caramilla to je neskutečný, že to někoho baví ☹

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla Boha jeho, takhle debilně mi svého času vyhrožoval jeden můj bývalý, no fujtajksl se mi udělalo zle 🤐 🤐 🤐

caramilla
21. sep 2012

@ivuska.h no, kdyby to bylo jen u ní, tak bych tomu klidně i věřila.... ale když se to týká více... ale je divné, že elišce nic nenapsal... Skoro podle toho dovětku docházím k názoru, že to asi bude možná spíš chlap...

zdeann
21. sep 2012

@rebelie @ivuska.h Co je BLW metoda? Omlouvám se za OT 😉

caramilla
21. sep 2012

podle mě to je ale někdo, komu asi Def leží v žaludku, protože po ní fakt jde cíleně... boha jeho, jak že její ŽL nestačí, když ho má zřízený přesně na tuhle činnost u svého e-shopu, maloobchod... bože, ty jo, to by mě zajímalo, co za tím je...

animal
21. sep 2012

mě zatím nic nenapsal/a

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla Hlavně mi teda není jasné, jaký ŽL by podle pisatele měl být na tuto činnost. Vždyť je to normální VO-MO.

kamishek
21. sep 2012

@caramilla no fuj, ten člověk je fakt nějaký vyšinutý... by mě jako zajímalo, jestli mu jako takovéhle výhružky přijdou v pořádku 😠

sufik1
21. sep 2012

@caramilla tak to je síla... Fakt je, že s Def. je to někdy poněkud obtížnější a mnoho z nás s tím má osobní zkušenost, ale tohle je trochu silný kafe. To bude nějaký magor

caramilla
21. sep 2012

@kamishek podle mě je to fakt psychopat... ale nejhorší je, že právě s psychopatama není sranda 😒 dokážou pěkně zavařit... kamarádky kamarádku takhle jeden ve finále zabil... a začínalo to přesně výhrůžkama od anonyma... šlo ale o chala, co ho nechtěla ženská, takže nepředpokládám, že by tu byly mrtvoly z nás, co děláme hromadky, ale prostě tihle lidi jsou fakt nebezpeční....

animal
21. sep 2012

@ivuska.h ano jak píšeš klasika maloobchod velkoobchod já mám ještě zprostředkování obchodu a služeb

caramilla
21. sep 2012

@sufik1 no, tak doufám, že to není někdo, komu nepřišle balík v pátek, ale až v pondělí 😀 😀 😀
A ještě to taky může být někdo, kdo hromadu nebo e-shop tohoto typu dělal, přišela na něj konrtola, něco nebylo v pořádku on se teď mstí všude po okolí... ale to je divné...

caramilla
21. sep 2012

@ivuska.h já mám v ŽL zaškrtátno skoro všechno, co tam bylo mimo výrobu těžkých obráběcích strojů a podnikání v cestovním ruchu 😀
mmch. jsem se na to ptala bráchy kdysi a on říkal, že se to zas tak nehrotí a kdyžtak se to tam s nima na ŽÚ dopíše a je to 😀

sufik1
21. sep 2012

ad. hromada. Tchýně koupila malýmu bundu a já nutně potřebuju šedý fin/*patent nebo teplákovinu. Nebude zas něco? 😀 😀 😀 😀 😀 Nic se mi k tomu nehodí.... 😢 😢

mima2011
21. sep 2012

To nejspíš bude nějakej chudák ublíženej.....třeba si myslel/a, že animal a def. dělají hromady spolu a tak to mázl....

caramilla
21. sep 2012

@mima2011 no ale zase, proč jí vyká? 😀

ivuska.h
21. sep 2012

Hlavně se tím nenechte zastrašit, však on pitomec dá pokoj. Ale dejte si do pořádku všechny papíry, neb bych čekala v brzké době kontroly z FÚ a ŽÚ. Ale nebojte se toho, není to nic hrozného, jednu kontrolu jsem už absolvovala a je to v pohodě, pokud nemáte co skrývat.

caramilla
21. sep 2012

@ivuska.h jako to si tady moc vody neuklidnila, že strašíš, že přijde kontrola každému, kdo jednou udělala hromadnou objednávku, to skoro zní "za dobrotu na žebrotu" 😖

mima2011
21. sep 2012

@caramilla toť otázka, třeba je ten chudák aspoň slušně vychvanej....teď vážně vždyť to nemusí být nutně konkurence, ale třeba jen někdo kdo jim závidí a myslí si že je to kšeft století....v čechách se přeci jen úspěch byť jen tušený neodpouští.

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla Každému ne, myslela jsem Def a Animal, počítám, že dotyčný nemá v merku všechny, vžydť jich tu byla tuna a jso to malé ryby, proti těmto dvěma. Tak asi se budu těšit na kontrolu i já 😀 Ono je to tak, že úřady mají povinnost prošetřit každý i anonymní podnět, takže pokud ho dotyčný dá, minimálně na pokec na úřadech to bude. Nechci strašit ani uklidňovat, toto jsou reálné informace a není se opravdu čeho bát.

caramilla
21. sep 2012

@ivuska.h ježiš, proč ty? 😀 jako Def. bych řekla, že je se svejma dvěma nerealizovanejma hromada tak neonka... 😝

ivuska.h
21. sep 2012

@caramilla Dělala jsem přece hromadku Mylly 😀

mima2011
21. sep 2012

@ivuska.h mě spíš příjde, že dotyčný dělá bububu a maže tabulky právě proto,že na holky jiným způsobem nemůže jinak by podle mě tu kontrolu už dávno poslal .

ivuska.h
21. sep 2012

@mima2011 No možný to je.Já jsem k těm anonymním udáním zjistila to, co jsem psala. kdysi nás totiž udal jeden konkurenční chovatel, když jsme chovali psy. Plus ten můj bývalý, ten udal celou rodinu všude, kde se dalo.