icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
21. sep 2012

@bobet díky tebe, no trošku som upravila strih podľa tvojich presných mier.... ináč by boli asi aj s tými skreslenými, ale by mrzelo, že to nie je ono, takto som mu ešte hodila patenty, ale bez nich by boli akurát, ale s nimi sú lepšie, krajšie, praktickejšie, nezamaže tak rukávy a nefučí do nohavíc... 😉

ucitelka70
21. sep 2012

@katka82 strih na modela ti sedí ako uliaty, aj kapucna, aj tie oblúky si pekne vymyslela, to je upravovaný strih?

katka82
21. sep 2012

@ucitelka70 díky 🙂 no Honzík taky rád a ochotně spolupracuje 😵 uvidme jak Vašík 😅 😀
tak jdu zase makat 😉 jelikož v neděli jedem do té Ovy tak dávám konečně promazat a vyčistit šicí stroj 😀 ono to trvá celý týden a tak dlouho bych tu bez něj nevydržela takže využívám příležitosti 😉 😀 😀

zdeann
21. sep 2012

@rebelie a je k tomu někde něco k přečtení? Já jsem to hledala prvně na netu a nic moc v češtině 😉 anglicky se mi nechceeee

katka82
21. sep 2012

@ucitelka70 to je pozměněný Ottobre 😉 ale tohle je dělané pro kamarádku 🙂 snad to jejich prckovi taky tak dobře padne 🙂

ucitelka70
21. sep 2012

@katka82 bože, to stíhaš pri dvoch malých drobcoch aj pre kamošku šiť? z kt. čísla si šila?

katkaela
21. sep 2012

@ivuska.h Nechovali ste náhodou zlatých retrievrov? Kedysi, keď som si vyberala psa, som mala vytipovanú chovatelskú stanicu s rovnakým menom ako sú plienky 🙂

katka82
21. sep 2012

@ucitelka70 je to moje oblíbené číslo 3/2005 model č. 12 😉 no stíhám bo mám báječnou tchyni v baráku 😵 ale šiju většinou v noci když špunti usnou takže třeba za poslední 2 dny jsem spala asi 7 hodin 😝 ale to teda bylo taky díky tomu že bobci v noci řvali 🙄

veronik77
21. sep 2012

@katka82 7 hodin? tolik? to nějak nestíhám... ☹

ivuska.h
21. sep 2012

@katkaela Jojo, chovali 🙂

katka82
21. sep 2012

@veronik77 no jo,ale to je za 2 noce 😉 jednu noc jsem spala asi 3 hodiny a na dneska asi 4 😉 jinak normálně mi prckové dopřejou aji 5-6 hodin na jednu noc 😀
konec kecání a jdu makat 😝 🙂

dugyna
21. sep 2012

caute kocky takze vybrala som si brother d 4234 D
co este kupit okrem niti?
ihly ake? alebo nejaku patky ?

ofelieee
21. sep 2012

holky poraďte prosím, z čeho udělat ramínka ke košilce? Je z merino tlustého úplětu ze ŠD, ramínka mají být tenký, "špagetový"

veronik77
21. sep 2012

@katka82 to jo... 🙂 tak běž dneska brzo spát, ju? 😉

dugyna
21. sep 2012

@ucitelka70 gratulujem to je krasne 🙂

sufik1
21. sep 2012

@palošek budou přebytky? v tabulce nic nénííííí a já nutně potřebuju šedou 😖

caramilla
21. sep 2012

@katka82 wow , no super!

katkaela
21. sep 2012

@ivuska.h No som si vravela, že kam sa asi podeli. Psa máme nakoniec iného, ale máme aspoň ti plienky 😀

caramilla
21. sep 2012

@sufik1 budu objednávat wendy, ale nevím, kolik je u patentu min.metrů, aby to pro tebe zase nebylo moc ☹

katkaela
21. sep 2012

@mima2011 To len ten moj stoj neposlúchal. Ku koncu už odmietal aj obyčajný cikcak šiť, že len rovnosteh bude... Zajtra mu musím dať pauzu.

sufik1
21. sep 2012

@caramilla hele vychází 2,6m minimum, klidně bych metr vzala.... a mají i šedou a i tm. modrou co bych potřebovala, tý klidně metr a půl. Už dlouho nebyla. Nevím, jestli je to schůdné...

ivuska.h
21. sep 2012

@katkaela No jo, já už nechovám, s dětma už není čas. Mám jen svou 9letou šampionku u mamky na statku, tady ji mít nemůžu. To byly časy.

palosek
21. sep 2012

@sufik1 ....jako ty přebytky jsou bídné, taky jsem chtěla mít pestřejší paletu patentů.......mtx jsou skrblíci....a kdybych jen tušila, že se to tak rychle udá, přiberu z W víc kg.....doufám, že se to, co je navíc rozebere.....ať už můžu stříhat...svrbí mě nůžky (či kolečko?) 😀 😀 😀

petkasv
21. sep 2012

@palosek Pavli ten kašmír z MTX je to vhodný na kabelku?

palosek
21. sep 2012

@petkasv už jsem psala IP. Není moc elastický, tak by to šlo, vyztužit...a je to 😉

lenasss
21. sep 2012

@palosek tak ta cena za ten finerib se teda zvíšila hodně co 😖 to bylo i minulé hromady u toho námořnického oboulícu cena šla rapidně nahoru tak jsem vážila a nesedí jim to a psala jsem tam email a stejně se nic nezměnilo 😠

kofinek
21. sep 2012

@animal prosim, aky je rozdiel medyi coral fleeceom a lamou? A neni ten koral "medvidek"?

caramilla
21. sep 2012

takže něco málo z weny jsem ochotná naštíhat, hlavně třeba patenty mi nevadí, tunely se stříhají dobře. Ale fakt jen to, c opotřebujete nutně, co třeba u Paloška ubývá a vy potřebujete atp.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

jednolíce si tam přidejte, co jste chtěly, ale fakt tak 4 artikly max. A na metry taky nepřehánějte... já to kdyžtak stopnu, nemám na to stříhání bohužel moc čas... 😀

definitiv
21. sep 2012

Zdravím holky, kdybyste se chtěy pobavit, nahlídněte na konverzaci s anonymem zde: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai...

animal
21. sep 2012

@kofinek corall by měl mít kratší chlup ale nedokážu adekvátně odpovědět, neměla jsem v ruce