Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
nešila jsem, ale zateplovala dvoje koupené kalhoty, takže jsem ušila vnitřek zvlášť. Dávala jsem fleece a dobrý.
@dugyna strih zmenši tak, že z bokov vezmeš cca 1cm z oboch strán, ale Miška je tenká, môžeš aj 1,3cm, z pleca tiež 1cm, a výstrih iba prispôsobíš...... koľko uberieš z pleca a bokov, toľko primerane aj zo šírky rukáva..... 😉 aj ja chcem šiť presne vestu s kapucnou, ale to si urobím už z existujúceho strihu, len dám tie cm navyše, ako by som robila o číslo väčší strih, lebo predsa vestu si bude brať ešte na tričko, mikinku...
@mima2011 jj, nám to taky takhle šlo, ale pak to po vyschnutí začalo škrtat skoro hned, takže to máme nadobro 😎 Kdybych manžela dokopala, aby tam nalil do toho přímo nějakej sajrajt (je tam určitě svinstvo - to říkal i opravář), tak by to asi zprovoznil, ale ten pořadník rozbitých věcí je nějaký dlouhý.... ☹
@animal chápeš, co je to za formalitu?! Anonym tvou tabulku šmíruje, co... že prý jsi částečně pochopila... Přece nemůžeš nikoh výhrůžkama dokopat k tomu, aby prodával za stejné ceny jako konkurence, to je potom kartel a to je protizákonné.... a taky je zajímavé, že teda vyhrožuje rozsudkem, a když ho všichni chtějí tak najednou už vyhrožuje tím, že nám nikdo nic neprodá - ha ha. Několika dodavatelů jsem se přímo na to rozstříhání kamarádkám ptala a každý ti řekne "to je vaše věc, co si s tím uděláte, do toho nám nic není", jejich cílem je odbyt a pokud ho zvýší tím, že se mamky dohodnou na hromádkách, pro ně je to zvýšení obratu o stovky tisíc ročně, tak proč by to neprodali? Bylo by to proti rozumnému úsudku...
Je to někdo, kdo si řekl "matky nám kazí kšefty, jsou to slepice, bude stačit je trochu postrašit" ...
@mahafi s pedipedy zkušenost nemám my jedeme v superfitkách, které nám i schválil ortopéd a reh. dr. a na doma máme botičky na míru v retro stylu, ale nemívá je celý den. Já kontroluju velikost boty podle stelky na kterou si prcek stoupne a pokud tam má byť jen malou vůli tak je to v poho 😉
Ahojte, môžte mi prosím poradiť akú látku kúpiť na ušitie čiapočky na prechodné obdobie? Prípadne ak máte dáke stránky na strihy budem Vám veľmi vďačná 🙂 😀
@liviadanova já šiju z fineribu nebo patentu. Je to pružné a akorát tak na podzim/jaro. Odkaz bych ti dala, ale nesmím, byla by to ode mě prý reklama 😀 😀 😀
@caramilla 😀 prosím ťa napíš mi do IP vďaka ! 😅
@animal to je jak s tím fú, jak def. napsala, že se sama informovala, už to téma nechal/a být. Pak hrozil/a ilegalitou prodeje za VOC, chtěli jsme rozsudek a najednou hrozí, že to vlastně nevadí fú, ale velkoobchodníkům, večer zase bude nějaká novinka 😀 Blbé je, že prodejci softu tady fakt moc nejsou, myslím e-shopy, takže to je buď někdo, kdo zkrachoval a nebo někdo, koho známe až moc dobře a nikdy bychom to do něj neřekli, což se mi věřit nechce... ☹
@ivuska.h no, právě, že nemám. Buď ten link, jak jsem sem házela, ta paní teď šije softové oblečení, dřív prodávala metráž, ale spíš si myslím, že se přeorientovala. Ale byla první, kdo zde na trhu se softem přišel a byla maličko ukřivděná, když s tím začali jiní, ale jinak po telefonu zněla normálně...
A když si vezmu suma sumárum, tak já bych soft koupila buď na ŠD (tak tam je to, řekla bych vyloučeno, s terkou jsem se přímo o hromadách i bavila🙂, batani, Postaráme se (tak tam jedině, že by si to Definitiv psala sama sobě:D) a pak dvě prodejkyně na MMB.
A pak jsem našla teda tohle http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ
Má dost podobný sortiment jako naše hromady - soft, galanterie, úplety...
Znáte tam tu osobu někdo?
Jo, kdyby tady byl tak Poirot, ten by toho anonyma měl už před týdnem 😀 😀 😀
A nebo se přiznám, píšu to já, aby bylo vzrůšo! 😀
@caramilla mi přijde, že soft prodává kde kdo.Třeba i gabinka. http://www.gabinka.cz/90-softshell u té jsem brala už spoustu látek a komunikace byla vždycky moc fajn... Takových e-shopů je spousta. Těch zdrojů odkud berou látky je taky omezené množství.
Ale komu myslím moc obchody nejdou byla Blanka http://mum-and-me.cz/ měla spoustu pulu, suede a dalšího a jak jely hromady i na tohle, tak to šlo do háje. Čímž teda nechci říct, že je to ona, to se mi nezdá, ale jen že takových obchůdků, kterým lezeme do zelí, je mooc. I batani má přesně to samé co my, jen tvým nákupem jinde Car přišli o velkého zákazníka..... Nemyslím, že jde jenom o soft.
@sufik1 no, batani samozřejmě tady napadá všechny... Ivo, @ivuska.h , ty ji ale znáš, ne? Mě přijde hrozně fajn ta paní.... Já od ní nakupuju ale furt a to že vezmu jednou přes hromadu mé nakupování u ní nezmění, teda jo, pár toho vezmu v hromadě, ale u ní nakoupím stejně, protože, jak jsem psala do té tabulky, pro mě je priorita jak termín dodání, tak jistota, že co objednám, to bude. Hromady pro mě jsou jen doplněk, ve kterém hrabu na sklad to, co vlastně něpotřebuju 😀 Nejvíc prachů nechávám v DL. Ti tenhle prodej nemají rádi (hromady za VOC), ale zase jim do zelí nelezeme, bych řekla...
A Gábinku jsem vlastně chtěl uvést taky, ale to je kamarádka mé kamarádky a jak píšeš, fakt bych si teda nemyslela, že by tohle dělala. Navíc všechny tyhle e-shopy, co jsme vyjmenovaly (mimo té, co šije teď ty bundy) jsou obchody, co začaly mít soft až po té, co ho měla eliška na první hromadě, to platí i pro ŠD!
aha, tak už jsem jí našla ... http://www.sijeme.eu/
no, tak pak teda nevím...
Holky a tuhle znáte? http://www.sijeme.eu/
😀 o minutu 😀
@bobet no, to je ona, no... je pravda, že když s tím začala, tak jí to asi hodně jelo, a teď jí to asi tolik nejede, ta tu byla fakt nejdřícv, to mi i říkala... Mluvily jsme spolu asi 2x po telefonu a hrozně kritizovala svou švagrovou, že jí ukradla nápad se softshellem a prodává ho taky a že jí ukradla nápad šít ze softshellu kalhoty a prodává je taky. Takže u ní bych si to asi uměla představit, že se naštve... ale fakt nevím, no.. je to těžké...

@sufik1 dobré termoregulační vlastnosti má flíz 🙂 takže na chladné dny bych doporučila raději flíz