Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bobet no, ono fakt je dobrý jak klasický e-shop s vyššíma cenama, tak hromady, podle mě se na trhu uživí obojí... Holt ony taky, kdyby marže na metru softu nebyly 200 Kč, tak by se člověk tak nerozmýšlel, je pravda, že třeba ty úplety a tak to tak neřeším, tam je rozdíl minimální, ale u softu ten rozdíl je fakt už hodně, takže ten beru přes hromady a když nějakou barvu vyšiju, tak prostě říkám, že není a bude za půl roku s další hromadou a nebo mě se už vyplatí vzít 10 metrů od velkododavatele než si vzít 4 metry za stejnou cenu, i kdybych těch 6 měla hodit do kanálu 😀
no nic, doufám, že až večer přijedu, budete už "mít vraha" 😀 , obalili jsme se jak koule a míříme k lesu na zahradní párty, už teď je mi zima! 😀
teda, to je detektivka 🙂. Já ty ostatní moc neznám, beru přes hromadky a pak mráze, tak moc nemám zkušenosti. Ale jsem zvědavá, jak to dopadne 😉
ad boty a nožičky - já se tu asi budu lišit, ale jsem spíš názoru, že dítko má mít pevné botičky (kotníkové, pevný opatek). Mluvím o dítěti, které už spíš jen chodí, ne o tom, co většinu času leze a občas se postaví. Julča totiž taky špatně došlapovala, jakoby na vnitřní hranu a co začala mít pevné botky (sandálky) na doma, tak se jí to spravilo. Předtím měla ponožky nebo capáčky (nolenky), protože byla většinou na kolenou. Chůze bosky je určitě prospěšná, ale myslím, že se to týká hlavně přirozených povrchů, ideálně tráva. Tvrdá dlažba, dřevěná podlaha atd. už je o něčem jiném. Já sama jsem si nedávno zakopla domácí boty pod postel a nemohla je najít, tak jsem dva dny chodila bosky a bolely mě z toho nohy (a to nemám jinak problémy). Takže na doma nosí Julča sandálky Superfity, občas je taky bosky, to zase jo, ale ne pořád.
Jinak mě ale taky vytočí, když vidím lezoucí dítko narvané v pevné botě, nohu ve fajfce, nemůže ji ohnout... 😠
@kuna já myslím, že se nelišíš alespoň s mím názorem, dítko,které převážně chodí samo má mít pevnou kotníčkovou obuv v tom s tebou souhlasím, ale pokud jsem to dobře pochopila tak tu byla řeč o dětech, které to tak ještě úplně nemají. A capáčky u lozících dětí ortopédi opravdu nevidí rádi i když je vyrábí kvalitní fa. U dospělích je obuv na doma docela nutností 😉
@mima2011 jo, já vždycky prolítnu pár stran a nečtu pořádně 🙂. Tak pro lezoucí se nám úplně nejlíp osvědčily teplé ponožky, které měly spodní stranu pogumovanou tenkou průhlednou gumou.. Bohužel jsem je objevila až dva týdny před nákupem prvních bot 🙂 . Capáčky měla na ven, nebo když byla někde studená podlaha (chalupa třeba).
jo a ještě k botům - kolik máte pro děti na zimu párů? Já uvažuju asi o těchto http://www.detskeboty.cz/detske-zimni-boty/supe..., ale asi pořídím ještě nějaké obyčejnější, až je zmáchá, na přezutí...nevím ale, jestli nekoupit i nějaké celoroční, kdyby bylo okolo nuly, ať se v těchto neupeče...mám ještě čas, jen myslím dopředu.
baby, citam vas...ale ja uz asi mesiac som nic neusila okrem jednej sukne pre maminu...
a mam svoje prve OTTOBRE 4/2010 tak sa vytesujem 😀 😀
SK baby chcete nieco zo strimy?
a buduci mesiac cize v oktori spachame stoklasu a vtc? mam nachystat tabulky?
@caramilla Paní Batani bych určitě netipovala, za Terku ze ŠD dám ruku do ohně. Ta Clar by to ale mohla být, o té nemám úplně nejlepší zvěsti, ale osobně ji neznám 😒 Na druhou stranu teď má novorozeně, pokud vím, nebo poměrně malé mimino, tak nevím, zda by měla na takové blbiny čas, už má 2 větší děti...
teda koukam, ze to tu zije! 😀 😀 😀
jdu hledat tu tabulku, kde debatite.. 😅
@schnek hele tím podle mě právě závidí, ona dávky nebere a bere to tak, že stát nám platí ten čas, co jsme doma a nemusíme si na sebe vydělávat a můžeme prodávat teda zadarmo... podle mě to právě ukazuje na někoho, kdo na RD není.
@ivuska.h Já jsem právě s paní Batani vyměnila hodně mejlů a přijde mi, jak bych ji znala 100 let a je úplně stejná jak my tady, je totálně v pohodě. Psaly jsme si teď s Def a nahrává to tomu, že jde o tu šijeme eu...
Uvidíme, co nám zase napíše, každou větou se odhaluje její identita ... A asi můj typ, že to je ženská, byl na začátku dobrej, jen jsem pak nechápala, že může být ženská tak hrozně hrubá hnusná a zastrašovat jako chlap...
Čekám, že až dojdou argumenty, bude vyhrožovat fyzickou likvidací 😀
Tahle detektivka je svým způsobem zábavná, ale hodně smutná... až mě mrazí...
Jinak ona určitě kontakt s těma dodavatelema má dobrý, protože od nich bere určitě po desítkách metrů na své šití a už určitě hodně let,ale myslím si, že na Animal fakt asi nikdo co do odběru nemá 😀 😀 😀
@caramilla hele mě příjde, že nechce dosáhnout ničeho jiného než, abychom jednoduše zdražili, protože píše animal LEHCE pochopila. Ale ta cena, kterou jsem teď dala je vpodstatě téměř totožná s tím co bych si zase vydělala, protože já z toho musím zaplatit (momentálně propočítáno) 1600,-kč střižné Balerině neznám poštu od dalších dodavtelů..... takže vše co jsem vám rozpočítával jsem holt rozpočítala do 1m látky. Holt někomu to prospělo někomu ne, záleží na tom, kdo měl kolik platit střižné. Když tam měl někdo naklikáno hodně artiklů po půl metrech tak platil vysoké poplatky a teď je na tom většinou lépe. Cena se vypočítavala obtížně, ale snad to takto budete akceptovat.
@animal no, třeba pro mě je to vysloveně nevýhodný 😀 😀 😀 😀 😀 Ale akceptuju, já bych na tvém místě jednala asi stejně. Nicméně je to formalita, že...
Eliško, cílem je opravdu kartelová dohoda na výhrůžky. Takže co je tady nelegání???? Kartel nebo hromada?? ha ha ha. Chápeš, ta osoba vyhrožuje, že se děje něco nelegálního, ale sama jedná nelegálně. Mě to došlo dneska, když jsem nad tím přemýšlela cestou do kostela🙂 Bráchovi, když vyhrožují anonymy, tak jsou to zásadně konkurenti, co jim vadí, že má moc levné ceny a přesně je to o dom - když nezdražíš, tak .... Brácha to hází do koše a jede si svou, je to někdy ale těžké... ale když se stojí pevně na nohou, tak se člověk nemá čeho bát... Tomu, kdo vydírá, se nesmí vůbec ustupovat, takže to přepočítání ceny softu na metr mu jde trochu na ruku, ale jak říkám, chápu tě 😉
Já jsem teda zvědavá, jestli se nějak přijde na to, kdo to je....a to sijeme.eu mi fakt přijde i pravděpodobné, oni ten soft prodávali podle mě dřív ještě dráž, teď jim to asi nešlo tak dobře na odbyt museli jít s cenou dolů a ještě kdoví jak.

@animal hele teď ještě přemýšlím nad tím argumentem s tím, že ti neprodají ani cm, protože by přišly o velké velkoodběratele, to je fakt prd.... Tak oni vyhrožují tím, že nebudou brát soft, pokud ho budeme brát my, takže vlastně sami sobě škodí 😀 A tak si tak asi představuju, jak by to probíhalo u mě, napsala by mi paní "Já si od vás nekoupím softshellové kalhoty, pokud vy je prodáte Janě ze sousední vesnice"🙂
A pak, kdo je tady slepice...