icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
23. sep 2012

@caramilla je to zmetek, prostě ☹

ivuska.h
23. sep 2012

A proč si toho Millera nakoupíte přímo v USA?

sinala
23. sep 2012

@animal @caramilla já jsem normálně dostala strach zda ještě mohu někdy udělat nitě 😀 😀 😀 bez žl

terezita
23. sep 2012

@caramilla ale zase diky bohu za mraze.. 😀 😀
i kdyz kvuli nemu zase zkrachuju.. 😅 si tam musim dat uz zakaz chodit.. 🙂

mahafi
23. sep 2012

@piecee já nechápu, kdo si klokanku vůbec může koupit.. natož teda s HK 😀

@caramilla ty kalhoty s HK na zadku jsou nechutný 😀

doufám, že Madlí jednou nepřijde s tím, že tuhle hroznou kočku chce 😀 (to už máme s manželem plán, že jí koupíme triko s goodbye kitty 😀)

caramilla
23. sep 2012

@sinala ty nenakupuješ ale za VOC ne? udělej, jako v nejhorším tady mezi námi děvčaty 😉 Hromady z ekozahrady zatím nenapadá, ale kdo ví, že...

animal
23. sep 2012

@sinala no můžeš jako žena na RD si můžeš vydělat ale je tam limit na rok a to 20000,- a nejsem si jistá, zda je to zisk či obrat 🙂

caramilla
23. sep 2012

@mahafi to něco takovýho existuje???
@ivuska.h to právě nejde, MM má velkododavatelskou smlouvu přímo s Mrázem a obejít to nejde, v USA nás poslali za ním, že jinak to neprodají...

ivuska.h
23. sep 2012

@caramilla Ani na nějakém e-shopu, jako maloobchodním? Nebo to by vyšlo zas až o tolik dráž? Nebo co napsat do Millera, že jste skupina zákaznic a jste velmi nespokojeny s prací pana Mráze a požadujete, aby dodavatel zjednal nápravu? Že jim to tady kazí kšeft, Miller tu není a zákaznice pak kupují konkurenci a blabla.

sinala
23. sep 2012

@caramilla jj, nakupuju za MOC
ale můj postoj v hromadách je na všechno stejný: když je to za levno viz. např. soft tak koupím, když ho vidím na eshopu by mě to ani nenapadlo, že ho potřebuju 😀 😀 😀 I ty nitě, bych jich neměla doma tolik, kdyby stály víc

@animal kdyby to byl zisk, tak to jsem úplně vklidu 😀 😀 😀

mahafi
23. sep 2012

@caramilla no já něco takovýho objevila v obchůdku jak je průchod mezi světozorem a františkánskou zahradou, ale už jsem tam delší dobu nešla, tak newvím, jestli to tam ještě je.. No a tahle kočka je tam různými způsoby "odstraňována" co si tak pamatuju, tak byla spláchnutá do záchodu nebo omotaná hadem 😀 (ten had je teda u mě neprůchodnej 😀), ale těch obrázků tam měli hodně 😀

sufik1
23. sep 2012

ta cena za millera byla za kousky ve zbytcích.... Taky jsem ulovila.

caramilla
23. sep 2012

@sinala tak to je OK 😉
@ivuska.h no, můžeme to zkusit, navrhnu to evě, je tak vytočená, že to určitě zkusí 😎
@mahafi 😀

caramilla
23. sep 2012

@sufik1 deserte deserte 😀 😀 😀 😀

terezita
23. sep 2012

@sufik1 mno ale 1,5 metrovy kousek je luxuuus.. 😀 😀 😀 tolik bych za normalnich okolnosti ani koupit nechtela.. 😅
@mahafi myslim, ze ten obchod tam stale je.. 😀 dnes jsme sly s kamaradkou kolem a meli tam velmi zajimave potisky na trickach.. 😉

caramilla
23. sep 2012

@terezita DESER! 🙄

terezita
23. sep 2012

@caramilla nejak ti blbnou pismenka ci coo.. 😀 😀 😀

sufik1
23. sep 2012

@caramilla no ale zbyly tam růžofý velryby

terezita
23. sep 2012

@sufik1 ty jsem zas nevidela ja.. 😅 ja nalovila kvetiny v zelene a ruzove.. 😀 a pak morska zviratka.. ta jsou taky pekna..

wzorcek
23. sep 2012

@dugyna diky, nakoniec som si ani ziadnu patku nevybrala, kracajucu som tam nenasla a aspon si v klude rozmyslim co vlastne potrebujem. poslem ti potom kupon ak sa k nemu dostanem vcas 🙂
z vtc neviem ci budem potrebovat daco, som poriadne este ani posledny balicek nerozbalila 😉 ale ked uz bude tabulka isto tam nieco nahadzem 😀

lenasss
24. sep 2012

dobré ráno tak jsem tu víkend nebyla tedy byla ale jen nakouknout a zase jsem šla.Dočítat to nebudu na to nemám 😀 jinak jsem byla taky plodná 😀 😀 jedna čepice z fineribu a nastřihnuto na haremky pro mě 😀 😀 jen nemám střih tak jsou jen od oka a potom se uvidí jo a jedny longies jsou rozpletené ještě jednu nohavici malej může lozit 😀 .Jinak dnes do rána jsme už spali bez kašle už ani nemusíme odsávat tak je to lepší ale ten starší včera začal horečkovat a má rýmu jako trám tak jedem nanovo jen mě uklidněte že to ten mladší když je na atb.zase nechytne to by mě asi odváželi nohama napřed

zojec
24. sep 2012

babyy.... kde moze byt problem.. vcea som sa vynervacila pri stroji a nic nepomahalo a ani som nic neusila :( hornu nit mi dole taha a chlpi :( zvycajne sa pretrhne :( vymenila som vsetko, pnutie nite som skusala horne aj dolne a nic nepomaha :( 3 hodiny v cudu a nic neusite :( :( 😔

@wzorcek kracajucu som kupovala u nas v zv, stala 9€ a som spokojna 😉

veronik77
24. sep 2012

@terezita prosím o radu - tady http://www.detskeboty.cz/ mají ceny v obchodě na stejno s e-shopem? jestli se tam mám táhnout s dětmi nebojim změřit nožičku doma 🙂 děkuji děkuji děkuji

petkasv
24. sep 2012

Dobré ráno,
co se to děje, tady byl v noci nějaký podezřelý klid 🙂

@animal volal pán z PPL, že už se těší, že má pro mě 5balíků, ať si připravím nějaký kolečko 🙂 jeden z nich je od tebe, už se na ty látky fakt těším 🙂 děkuju 🙂 kdy jdeš na operaci? A co taťka jak je na tom?

petkasv
24. sep 2012

Holky potřebuju radu, dělala jste některá mantinel do postýlky? Kupovali jste molitan, nebo jinou výstuhu, potřebuju B. udělat na tu velkou postel a chtěla jsem to pojmout i jako kapsář, a nevim jakou tloušku molitanu? Děkuju 🙂

zojec
24. sep 2012

@petkasv ja som robila 2. jeden vatelinovy a druhy molitanovy. oba su fajn a stale drzia 😉 molitan myslim ze bol 1cm 😉

animal
24. sep 2012

@petkasv na operaci jdu 15.11. tak to musím honem honem všechno stihnout vyexpedovat 🙂
taťka dobrý: teď začíná 3 týden v lázních, chodí už dobře, procházkuje. Mamka chudák dřela jak mezek, protože ji mezitím přišli udělat hezky okna 🙂 to ti něco říká ne??? 😀
děkuji za optání

veronik77
24. sep 2012

@petkasv molitan 1 cm, na kapsář bych asi raději dala vatelín... Pokud bys nedělala kapsář vysoký a chtěla molitan, tak Ti můžu poslat - dělala jsem okolo postýlky, takže délka 3 metry, výšku můžu změřit 🙂

veronik77
24. sep 2012

@animal To je dobře, že už je taťka na tom líp! Zrovna jsem si říkala, že se musím zeptat... A už jste byli v tom Motole s M.? 🙂

animal
24. sep 2012

@veronik77 17.10. :-/ nožka je pořád trochu nateklá oproti té zdravé, ale boty dáváme v pohodě, bačkůrky od toho května nevedeme, ale možná už se do nějakých vleze, tak musím nějaké koupit, máme extra studené podlahy v zimě