icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
24. sep 2012

@animal Ta rychlost objednávek... 😒 Hlavně, že už to má trochu lepší! 😉

laeela
24. sep 2012

@zojec vyměnilas i nit za jinou? To je obvykle moje zkušenost.

animal
24. sep 2012

@veronik77 no oni přes léto něpremávali :-/ takže v podstatě termín za 1,5 měsíce

karchinka
24. sep 2012

@animal to je tak dobře, že je ta tabulka už zamčená :D jsem si furt přidávala po půl metříku a už mám tři!!! a to ještě nedávám ani ten rovný steh!!! :D to, kde není 10 metrů pak bude v přebytcích, že? by se mi ještě líbil ten světlý tyrkys, ale je třeba počkat na tatínkovu výplatu ;) snad přijde v říjnu brzo....
a dneska mi přišel můj úplně první ottobre!!!!!! 🙂

animal
24. sep 2012

@karchinka ano budou přebytky

petkasv
24. sep 2012

@animal Eli to je super, že už taťka na tom líp 🙂 hlavně, že rahabilituje, chudák mamka, ale my ženský zmaknem všechno, musíme 🙂 u tchána lázně neproběhli ☹ takže ho máme doma, mazec ☹ a teď v říjnu ještě jedna operace, no uvidíme 🙂
Taky jsem si říkala co M. s tou nožičkou, chudák, to jsem zvědavá co vám řeknou 🙂 hlavně že se to trochu lepší 🙂
@veronik77 no já to nechci dělat úplně jako kapsář, pár kapsiček tam mám v plánu ale ne tak moc aby to nebylo pak těžký, postel máme 140x70, já se ti když tak večer ozvu, jestli dneska něco koupím, uvídím, když tak zítra ho koupím, to jdu určitě do města 🙂

caramilla
24. sep 2012

@zojec Když mi můj stroj dole cuchacl furt horní nit, tak jsem ho musela nakonec nechat vyčistit v servisu. Možná vystačí dole pořádně vyluxovat. Teď u toho nového se mi dole cuchá nit, když tam je blbě zamontovaná ta deska spodní niti, při čemž jsem na ten háček vůbec nepřišla ☹ Ale to by se ti stalo po té, co jsi to celé vyndala a zandala. A tento týden se mi nějak divně navinula spodní nit na cívku, že nebyla tak moc utažená a taky to dělalo neplechu a horní nit se mi dole cuchala.

petkasv
24. sep 2012

@animal Eli teď dorazil balí, to jsem toho fakt měla tolik? To je mazec, jdu se muchlat 🙂

animal
24. sep 2012

@petkasv no že by se mu to lepšilo se říct nedá, už 2 měsíce to má stejné :-/

karchinka
24. sep 2012

zkoumám ottobre a koumám... do velikosti 140 je asi jedno, jestli je to střih pro holku nebo kluka, že? takže můžu zkusit podle toho ušít něco, co v tom časopise má na sobě holčena, i pro kluka, jo? (hlavně teda ty bundičky)

zojec
24. sep 2012

@caramilla vcera som sa s tym s.... kala 3 hodiny.. dnes ho este poriadne povysavam, vcera som len tak kefkou pocistila.. a mozno mu naozaj treba servis, ved 10 rokov , je 10 rokov, aj ked fachci len posledne 2 poriadne 😀 len akurat budem odstavena :( mam tu sice kamoskyn singer, ale ten ma ine cievky.. no v najhorsom ho budem vytiahnut, aj ked ho neznasam 😖

caramilla
24. sep 2012

@zojec jo, taky jsem šila na veritasce týden a měla jsem k ní jen 2 spodní cívky 😀 Já myslím, že vyčištění mu určitě prospěje, alespoň ti pak pěkně pošlape 😎

zojec
24. sep 2012

@caramilla no to ja mam len 1 cievku, celu namotanu bielou nitou 😖

terezita
24. sep 2012

@veronik77 to bude vedet @baarca bo tam pravidelne nakupuje. ja myslim, ze stejne budou. kamaradka si vzdycky boty objedna pres net a na prodejne je tam pak vyzkousi a event. koupi.

veronik77
24. sep 2012

@terezita díky, jsem jí písla IP 🙂

petkasv
24. sep 2012

@animal to je stejně divný, hlavně aby se přišlo na to co to je :-/
látky už se některé perou, to se bude šít, aspoň budu mít vánoce trochu z krku 🙂

schnek
24. sep 2012

holky, nevíte, je ještě k sehnání ten časopis Háčkování, co na něj běží reklama? nikde se mi ho nepovedlo sehnat 😒

animal
24. sep 2012

@petkasv u nás v Písku to uzavřeli jako lymfedém (o ultrazvuk jsem žádala 2 měsíce a posléze jej udělali) na základě ultrazvuku dg. lymfedém. Veškeré rozsáhlé krevní testy OK

veronik77
24. sep 2012

@animal 2 měsíce? 😠

laeela
24. sep 2012

@schnek O reklamě nevím, ale koupila jsem si minulý pátek normálně ve stánku a viděla jsem i jinde. Ale ušetřila bych asi peníze, vlna mě neoslovila, je taková kousava, málo příjemná, ač složení slušné. A první číslo za 39, další za 99 a pak už 149. To si radši koupím knížku s DVD.
http://www.bux.cz/knihy/61175-snadne-hackovani-...
Jinak časopis není špatný, ale ty návody nejsou tak polopatický, jak by mohly.

lenasss
24. sep 2012

@schnek jsem si ho koupila a nic moc je to divný druhé číslo bude stát už 99kč a je to to stejné co dřív chodilo poštou tykové ty akce každé tři týdny ti to příjde do schránky a než uháčkuješ co ti tam nabízí tu deku tak tě vijde třeba na 3-5tisíc 😀 😀

schnek
24. sep 2012

@laeela
@lenasss no to je jasný, že to bue drahý, z dinousaura taky máme hjenom horní čelist, co byla za 99,- 😀 ale chtěla jsem ho zkusit, aspoň to jedno číslo. Dneska jsem si koupila to snadný pečení s formičkama, ono to od dalšího čísla taky vyhupne 😀

caramilla
24. sep 2012

@zojec musíš šít prostě teď týden jen bílé 😀 😀 😀

lenasss
24. sep 2012

@schnek tak v tom případě si to kup jen pokud už umíš háčkovat nic světoborného se v tom nedozvíš učí tam začátečníky od nahození očka přes krátký a dlouhý sloupek mě to už mladej snědl si to stáhl do postýlky a už to bylo si musíme zvyknout že už se leckde dostane 😝

schnek
24. sep 2012

@lenasss hmm, tak na to peču, objednala jsem si Annu, co jsem nemohla sehnat, a uháčkuju si sovu 😀

lenasss
24. sep 2012

jinak ty harémky dopadly katastrofálně 😠 😠 už jsem je steky hodila do popelnice 😀 😀 😀 😀 vytahovat je nebudu ikdyž látky na ně padlo dost.Nebo že bych je šla vytáhnout? 😀 😀 😀 😀

caramilla
24. sep 2012

@lenasss vytáhni, já to chci vidět! 😀 😀 😀 😀 a jaký typ jsi šila?

lenasss
24. sep 2012

@caramilla věř že není co ke kouklání nějaké takové jak máš ty ryflové jen jsem to zkusila ze staré bavlněné látky takže ani estetika nic moc chce to něco splívavějšího ale ušiju si spíš aladinky ty se mi líbí víc 😀

komisakpd
24. sep 2012

baby chcem sa opytat..zakladnu vec...chystam sa prvykrat usit nieco podla OTTOBRE, zacnem jednoducho iba s teplackami...chcem sa opytat...pridava sa na svy, ci ten strih uz je aj s pridavkom? dakujem...

schnek
24. sep 2012

@komisakpd není, musíš si přidat 😉