Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@veronik77 nejsem terezita, ale na prodejne sbiras razitka a po vyplneni karticky mas slevu na pristi nakup 20%. Za kazdych 200 Kc je jedno razitko a potrebujes jich 20. Ja tam teda jezdim, protoze ji to stejne chci zkusit, mam zkusenost, ze i boty od jedne firmy sedi dvoje ruzne jinak, byt je to stejna velikost. S cenama si nejsem jista, myslim, ze jsou stejne, ale fakt nevim.
@petkasv jsi o nekolik kroku prede mnou, zrovna jsem dneska koukala na kapsare za postel 🙂. My chcem stehovat z postylky po Vanocich, gratuluju k tomu, ze to u vas slo dobre. Ja mam strach, ze se mi bude slecna misto spani promenadovat po pokoji a hrat si. No uvidime, jeste mame trochu casu. Pokud ho budu sit, vyztuzim vatelinem. Ale popravde uvazuju o tom, ze ho koupim na mmb, protoze za latky dam minimalne 300 taky a na mmb ho za 400 sezenu taky, kdyz si nebudu moc vybirat...uvidim, jak se mi bude chtit (zatim se mi moc nechce 🙂)
@komisakpd na svy se u ottobre pridava, ale ja jsem to zezacatu taky nevedela 🙂 A souhlasim, merit, nekdy ty velikosti zas az tak nesedi, ale to u vsech strihu
@kuna já jsem měla strach z odpoledního spaní a v pohodě, dvakrát si přelezla ke mě do postele, tak jsem jí vrátila a pak sama vytuhla, chvíli si brebentila a dobrý, večer jsem taky měla strach, že jí najdu buhví kde, ale celou dobu povídala plyšákům a byla hodná 🙂 není čeho se bát 🙂 Já musim vymyslet barvu látky, uvidim, třeba počkám na tučňáky 🙂
...maminky...sili ste niektorá pre deticky domáce papučky? z čoho? ...mam taku ideu ušiť syncekovi nieco na doma na ponožky, ale zároveň aby ho to hrialo a nesmýkalo sa to na podlahách? ...má niekto nejaký overený návod?dakujem 🙂 🙂 🙂
@petkasv my stěhovali z postýlky asi před 2 měsícema. POstel má 160 dlouhou ještě po mě a je přiražená k mojí posteli. Uspávání hrůza, občas vstane a dojde si pro nás, že chce ještě uspávat třeba půl hodiny poté, co už "spí" a celou druhou půlku noci ho mám nakravrtýrovaného u sebe v posteli... Jenže z dětské postýlky nám vylézal přes šprušle a já čekala, kdy si namlátí....
...aké látkovky usit na noc- momentálne som v štádiu, ze sa mi nechce vstávat a ani nevládzem na prebalenie- dá sa usit taká, co babo nepreciká do ráne? dakujem...
@malamargaretka :D mojí odpověď más na mejlu 😎
tak Deniska prva softshelka sa podarila trochu nafotit:
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/eustoma/albu...
teda az na kapucu... madam neznesie nic na hlavicke a potom co zistila, ze tma nieco je, tak musela ist kapuca hned dole z budny.
@komisakpd já u ottobre na švy nepřidávám, mám hubené dítě. Kalhoty musím zužovat a trička nevím, těch jsem zatím tolik nešila 😀 Šila jsem softshellku podle střihu na mikinu a dobrý, kdybych jí nezkazila, tak by myslí seděla dobře 😉
@eustoma ta je krásná, hezké provedení i barevná kombinace!
@petkasv @sufik já za sebe bych ji nechala v postýlce i do tří let, ale mimco se má narodit v únoru a chtěla bych její postýlku využívat přes den, tak aby se o ni nemusela dělit. V dětském pokoji bude její postel plus postýlka pro mimi přes den, druhá mimi postýlka bude v ložnici, kde budem spát v noci. No jsem zvědavá, jak to půjde 🙂
se picnu sedím pletu a říkám si ti si pěkně hrají malej žvatlá druhej se směje prostě pohoda a ted jsem zjistila že Mates nacpal Mikymu svůj pudink s piškotama co měl ke svačině tak ted budu čekat co to s ním udělá 😝
@kuna tak my chtěli přestěhovat už na začátku prázdnin a spal tam jen 2x a jinak chce jen do postýlky, která je zatím u nás v ložnici a měla být na druhé mimčo, ale on ji nechce opustit. Včera povídal, já budu spát v postýlce.... v ložnici.... tam, co je obrázek maminky (svatební fotka 🙂) a tak stále dokola, když jsme ho přemlouvali na pokojíček 🙂 Takže fakt nevím, jak to uděláme, až tu mimi bude a to bude rychleji, než se nadějem 🙂 Se asi bude muset konat za chodu 😀
@lucijan nooo, super, ten můj by to také na sebe nevzal, ale tomu tvému to fakt sekne, ještě s maličkou 🙂 A teď jsem si uvědomila, že máte Amálku, to by se mi také líbilo 😉

@zojec diky 🙂 pozriem aj ja asi tu u nas dakde, aspon mi poradia predavacky... len to uz budem musiet kupit za svoje 😉 a to mas nejaku univerzalnu? lebo nasla som aj nejaku na brother za vyse 30 E ale to sa mi zas zda moc, na to ze ani neviem ci tu patku vobec treba 😒