icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eustoma
24. sep 2012

@katkaela dakujem

caramilla
24. sep 2012

@mahafi 😀 No, on na mě ty moje Desigualky taky moc nemusí, prý "tak to je teda fakt úchylný"... a když jsem šila ti černé s tím šikmým zapínáním, tak prej "tak tohle je fakt slabej kousek, co, fakt nic moc, řekl bych přímo, že jsou hrozný" 😀
@lucijan ten tvůj muž je fakt z marzu! 😀

katkaela
24. sep 2012

@eustoma Hlavne sa mi páči ta kapuca na zips. Máš ho všitý vo švíku? A golier je niečim podšitý?

eustoma
24. sep 2012

@katkaela ano zip je vsity vo sve. kolier je podsity sedim flisom.

mahafi
24. sep 2012

@caramilla Teď jsem mu vyprávěla o harémkách pro chlapy 😀 a bylo mi řečeno "prosímtě hlavně mi žádný nasrávačky nekupuj a ne aby tě napadlo koupit si takovou hrůzu pro sebe" 😀 😀 😀 😀.
@lucijan A sukně taky nosí? 😀 ale je pravda, že mu sluší mnohem víc, než některejm ženskejm 🙂

daisyr
24. sep 2012

@petkasv to by bylo také řešení, dát mu postel namísto stávající postýlky, jenže nám se bohužel do ložnice postel i postýlka už nevejdou, takže je prekérka, jinak by mi to tak také vyhovovalo, mít tam vše a až by to malému třeba začalo vadit, dát ho do pokojíčku, ale takto nevím, jak to ještě uděláme 😉
Jinak stejně jako s Tádou, na porod to zatím moc nevypadá, i když už mi břicho docela dost překáží, ale zase si říkám, že mi vůbec nebude vadit, když to ještě ty dva týdny do termínu mimčo vydrží, stále si říkám, že bych měla ještě udělat a zařídit spoustu věcí a hlavně i ušít, ale nějak mě už bolí u toho stroje záda, nevím, jak si sednout, aby to bylo lepší, bolívali mě, i když jsem nebyla těhu (asi u toho neumím sedět), ale teď mi to přijde horší 😒

daisyr
24. sep 2012

@petkasv nojo, mít malou v patře a vy v ložnici, to by bylo takové blbé... U nás byl plán, že by taťka spal se starším v pokojíčku a já s mimi v ložnici, aby tam mohlo být v relativním klidu i přes den přes spaní a brácha si zatím mohl třeba v pokojíčku hrát. Příp., že by spal se mnou a mimčem v ložnici, když by mu to nevadilo, ale to by musel asi taťka do pokojíčku sám, aby se vyspal, tak jsem fakt zvědavá, jak to dopadne 🙂

petkasv
24. sep 2012

@daisyr já dneska byla v práci a kolegyně snacha měla termín za 14dní, jenže když šla minulý týden do poradny, tak jí její gyn oznámil, že odjíždí na týden na dovolenou a že on tady nebude a není na co čekat tak jí to vyvolal, masakr já tohle fakt nechápu ☹ prostě husa hloupá a to už má skoro tříletou cácoru doma a u ní porod probíhal stejně, prostě dr. přišel, řekl, že odjíždí a že není na co čekat tak jí to vyvola, fakt neuvěřitelný ☹
Jen ať si tam mimi počká, u tebe je mu nejlíp 🙂

petkasv
24. sep 2012

@daisyr no u nás to třeba dopadne tak že se taťka odstěhuje na gauč, když se bude muset vyspat do práce, aby ho ten jeho přístroj nezabil, ale to on nebyl schopnej už s Bětkou, když kvůli prdíkům prořvala tisíce nocí, tak jsem ho pak už z ložnice jednou musela vyhodit ☹ když jsem viděla že chodí jako mrtvola, no taky jsem na to zvědavá 🙂

daisyr
24. sep 2012

@petkasv tak to teda nechápu toho dr., že mu nevadí nechat vyvolat porod 2-3 týdny před TP, to já měla strach, abych moc dlouho nepřenášela a nemusela na vyvolání.... takže určo toto nezastávám a doufám, že mimčo vydrží a rovněž mě zase nebude napínat až moc dlouho 😉

daisyr
24. sep 2012

@petkasv S Tádou s námi také taťka spal, možná krom jedné dvou nocí a pak když už byl nachcípaný, a to sám říkal, že chce být s námi, že nechce jít do obýváku, že se mu bude stýskat 😉 Tak jsem zvědavá, jak to bude teď. Ale zase bylo to fajn, že občas když byl větší problém, tak také uspával on, nebylo vše na mně...i když většinu zaspal a ani nevěděl, že se něco dělo 😀

caramilla
24. sep 2012

@petkasv to radši nekomentuju, byla bych sprostá.. je to jen ilustrace toho, jak doktor vnímá rodičku ... je to jako, když tě zubař objednává na plombu, fakt super...

petkasv
24. sep 2012

@caramilla no já to v práci patřičně okomentovala, řekla jsem jí, že by si měla vážit toho že má zdravé vnouče, když tady přes 20let dělá u postižených, fakt mě to vytočilo, děsný 😠 😠 😠 😠 😠 😠 ještě jí v tom doma podpořili, neuvěřitelný
a to pozor, bylo to mega zklamání, vzhledem k tomu, že to je druhá holka, oni přeci čekali kluka, no fakt to byl dneska den ☹

eustoma
24. sep 2012

@lucijan tie gatata su uzasne. musim povedat ze sa mi dokonca pacia viacej na chlapovi 😉. su fakt dobre.

ucitelka70
24. sep 2012

@eustoma tá tvoja softka je fakt vymakaná, to aby si ty urobila fotonávod, čo a ako, lebo s tou kapucnou je to fakt bezva, ked netreba, tak by sa dala schovať dozadu pod tú légu.... ?!

šikovná si....

raskonka
24. sep 2012

@zfidorka tuhle fixu mám a naopak, čáry mi mizí před očima 😒

eustoma
24. sep 2012

@ucitelka70 ja myslim zeby to neslo. no musela by byt kapuca z ineho materialu. takto je dost objjemna. no neviem. mozno nejaky uprgade by to chcelo.
.... kazdopadne stroj mam zlozeny a odlzoeny 😉... vytiahnem ho nsad az buduci rok... este potrebujem pripravit par veci a dufam, ze sa mi narodi spokojne spinkajuce mimino. inak sa asi zblaznim 😉

eustoma
24. sep 2012

@ucitelka70 ked nad tym uvazujem, tak mozno by to slo. ale co ja viem. nejako mi to nesedi. monzo ked bude mala odplienkovana, tak bude mat mensi zadok 😉 tak to nebude nicomu vadit 😉

ucitelka70
24. sep 2012

@eustoma ale nezblázniš, neboj, dcéra bola aké mimi? a aké meno ste vybrali pre druhé bábo?

eustoma
24. sep 2012

mala bola hodnucka, spinkala po 5 odinach a od narodenia spala celu noc. v noci nepapala.
Oliver, bude nas dalsi prirastok 😉.... a aky bude uvidime. rochodne bude veselo.

crawler
24. sep 2012

@mooncaa ahojky🙂 napsali jsme do hotelu a o dva týdny posunuli rezervaci - vyšli nám vstříc a bylo po problému - stihli jsme občanku v řádném termínu čili za 50kč 😉 Jinak byli jsme ve Štýrsku - konkrétně Semmering - je tam historická železnice - samý tunel a viadukt a protože mám doma dva blázny do mašinek, tak jsme si užili nejen pěší turistiku😀 až budeš čas, tak hodím foto, protože ta krajina fakt stojí za to 😵
@caramilla 😵 😉 jojo, všechno je ok, ale bylo to dobrodrůžo - jako správní ekologošci jsme jeli vlakem až na místo - čili 2 těžké krosny, dítě v kočáře, 10hodin cesta vlakama a pak 2 hodiny chůze do hotelu, což při těch "kopcích" bych pro mě jako těhuli fakt výkon 😀 🤐 a ten týden jsme si fakt dávali do těla a zjistila jsem, jak mi to vyhovuje - žádné křeče do lýtek, žádné pálení žáhy a jiné těhu problémy 😝 ale co ty tvoje záda? 😕 šiješ už nebo se to nedá? 😖 možná o tom píšeš, ale to dočtu až tak za 3 dny 😀

ucitelka70
24. sep 2012

@eustoma wau, tak fakt dobručká..... možno to máte v génoch a aj braček bude dobručký

sufik1
24. sep 2012

naše podzimní smršť čepiček a nákrčníků. Ochladilo se a musí přece ladit s všema bundama co máme... střihy ke stažení na blogu. Teda kromě žirafí čepice, ta je z ottobre.

kryska5
24. sep 2012

@zfidorka ja takú doma mám a teda nie vždy to zmizne, ale po vypraní už som si ju nevšimla nikde, existuje k tej fixke aj taká sublimačná čo by malo byť ako zmizík, som ju omylom objednala ale tiež to nefunguje na 100% 😝

caramilla
24. sep 2012

@crawler šiju, musím, prachy došly 😀 Ale dobrý to není, furt stejný stav, chodím k fyzioterapeutovi, 1000 kč/h, zda to pomůže zatím nevím, modlím se 😀
jinak tvoje zážitky vypadaj fakt zajímavě 😀 😀 😀 Jsem ráda, že jsi to přežila

sinala
24. sep 2012

@sufik1 jéééééé, super, zrovna se chystám na takové šátky a přemýšlím jaké rozměry.... 😀

caramilla
24. sep 2012

přečtěte si vyjádření Definitiv 😉

eldwen
24. sep 2012

@caramilla hododkaz, ztratila jsme ho

laeela
24. sep 2012

@caramilla 😀 😎